Lenovo tab4 8 a pomalé souborové operace s SD kartou

O mobilních telefonech značek Lenovo i Motorola

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod wivim 26. 11. 2020 10:53

Dobrý den,

mám u svého již staršího tabletu Lenovo tab4 8 problém s pomalými souborovými operacemi zápis/čtení s SD kartou Kingston 16GB class 10 SDHC, ale zkoušel jsem i jiné a karta se chová podobně. Lenovo již přestalo tento tablet dále podporovat svými aktualizacemi, tablet je po záruce, poslední firmware je Android 8.1 Oreo. Poradí někdo?

Od doby poslední aktualizace se kopírování na SD kartu snad ve všech souborových manažerech s výjimkou vestavěného nativního file manageru od Googlu chová tak, že čím více souborů ve složce kopíruju, tím trvá kopírování delší dobu nehledě na velikost dat.

Příklad: 1 soubor velikosti 100MB-1GB je zkopírován téměř okamžitě, zatímco kopírování 200 souborů velikosti 30MB trvá 3 hodiny!

Čtení z SD karty dalšími aplikacemi je rovněž ovlivněno:

Příklad: při přehrávání hudby z SD karty se v přehrávači přehrávání každou chvíli na okamžik zastaví, nebo se navigace při nahrávání mapových podkladů z SD karty na chvíli zpomalí apod.

Zkoušel jsem tablet již několikrát uvést do výrobního stavu (factory reset) a přeformátovat SD kartu jako externí storage. Výměna SD karty za jiné (jiný typ, jiná velikost, jiný výrobce) rovněž nepomohla.

Existuje nějaké řešení problému, něco co byste dopručili vyzkoušet? Je tento problém běžný i u jiných tabletů/telefonů s Androidem, nebo je to snad vadným firmwarem od Lenova?
wivim
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 26. 11. 2020 11:04

ten tablet mám taky, on má víc problémů než je tenhle, a není to způsobeno starší verzí androidu
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků