O2 Connect

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod polda 12. 3. 2025 09:56

NEO2
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hauzz 12. 3. 2025 11:31

A nakonec bude NOE :-D nebo EON i když tam by mohly být problém ochranné značky na E.ON a třeba Jarreho Eón.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod oldschooltrancer- 12. 3. 2025 16:52

A tarify NEO - NENE, NENENE, NO_NE, NO TO NE, TO NE TOTO a Ó_NE.
oldschooltrancer-
Junior

Odeslat příspěvekod JohnyHD 12. 3. 2025 17:03

Jelikož jsem se o tuto problematiku zajímal, tak tarify NEO+ cca do půl roku budou končit a budou se jmenovat jen NEO. Oproti NEO+ jinak vše zůstane stejné. Ovšem ti, co mají Free+ a starší, budou migrováni na NEO. Slovy Borgů, budete převedeni, veškerý odpor je marný. Leda odejít.Co se týče samotné služby Connect, byl jsem důrazně upozorněn, že nelze použít do druhého mobilu, 4G-5G routeru. Pouze zařízení jako tablet, různá čidla, fotopasti, dálkové ovládání, jiné chyté aplikace se sim, samozřejmě noťas se sim slotem a snad by to mělo jít i do LTE usb modemu, zdůrazňuji USB (jakoby velká usb fleška), ne do LTE modemů. Pokud by to někdo použil do nepovolených zařízení, má smůlu, systém to pozná dle IMEI, službu stopne. Je to stejné, jako když v O2 sámošce vidíte, že síť (operátor) pozná, jaký používáte mobil či jiné zařízení.

-- 12. 3. 2025 17:07 --

Jean_Valjean píše:U O2 to ale může být jak eSIM, tak i klasická SIM, což bez dalších složitostí umožňuje použití třeba v nějakém LTE modemu na chalupě nebo umístění SIM karty do tabletu atd.

U služby Connect použití druhé sim v LTE modemu NELZE !!!
Naposledy upravil JohnyHD dne 12. 3. 2025 17:18, celkově upraveno 1
JohnyHD
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oldschooltrancer- 12. 3. 2025 17:11

Psali o výjimce, ale pak to dementovali.
oldschooltrancer-
Junior

Odeslat příspěvekod zivan 12. 3. 2025 17:56

Tak USB modem jde zapojit i do routeru, ze? :-)
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JohnyHD 12. 3. 2025 19:09

U LTE routerů tato funkce logicky není, některé klasické routery na WAN či VDSL mají funkci usb zálohy pro usb stick modem z důvodu možnosti záložního provozu přes mobilní síť v případě výpadku pevného připojení. U takových by to mělo jít. Ovšem pozor, to, že má takový router vzadu usb vstup ještě rozhodně neznamená, že funkci zálohy má, často jde jen o usb servisní vstup.
JohnyHD
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jiří P 12. 3. 2025 19:19

Asi nechápu pointu předešlého příspěvku. Pokud zařízení něco neumí, tak to neumí. Není ale problém prostě koupit Wi-Fi router, který to má v produktovém listu specifikováno jako funkci, například ASUS nebo Mikrotik zařízení.
Jiří P
Junior

Odeslat příspěvekod drtic113 12. 3. 2025 20:55

JohnyHD píše:... Pokud by to někdo použil do nepovolených zařízení, má smůlu, systém to pozná dle IMEI, službu stopne. ...

-- 12. 3. 2025 17:07 --

U služby Connect použití druhé sim v LTE modemu NELZE !!!

Ten původně schválený M7200 mám a po převodu na NEO určitě vyzkouším. Jenom by mě zajímalo, jestli "... službu stopne ..." znamená, že ji stopne jenom v tom nepovoleném zařízení a nebo kompletně, tedy i na té hlavní simce.
drtic113
Junior

Odeslat příspěvekod ze.us 12. 3. 2025 21:03

JohnyHD píše:..samozřejmě noťas se sim slotem a snad by to mělo jít i do LTE usb modemu, zdůrazňuji USB (jakoby velká usb fleška)..

Hm, kdopak pouzil ta zvyraznena slova? Neni modem jako modem?
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lk32 13. 3. 2025 00:32

Dnes mi na chatu znovu potvrdili, že mobilní modemy od Tp-Linku lze s touto službou použít, jen trvali na tom, že musí být koupeny u nich (jinak je prý v síti od ostatních nepoznají). Navíc jsem si všiml, že na jejich eshopu v kategorii o2>Connect>notebooky jsou i notebooky (např. Acer Aspire 3), které nemají slot na SIM kartu a je k nim modem TP-Link M7000 za 1Kč.
lk32
Junior

Odeslat příspěvekod aaaa 13. 3. 2025 08:49

Ktery povoleny modem je tedy samostatne nejjlevnejsi?
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod Karlos68 13. 3. 2025 12:11

Snímek obrazovky 2025-03-13 114510.png
Snímek obrazovky 2025-03-13 114510.png (7.28 ) Zobrazeno 764 krát
Tvl. každý den tvrdí něco jiného ... ale na webu to nikde ofiko není!!!
Karlos68
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hannys85 13. 3. 2025 12:29

A já už si říkal, že je divné aby O2 převapilo a mělo konečně něco výhodného pro lidi a opět nezklamali. Ale co se taky divit, kdyby to fungovalo i v mobilech, tak přijdou o dost zákazníků, protože si jednoduše člověk vezme neomezená data, děckám pořídí dvojsimkáč (na 1 sim předplacenka a na druhé sim právě ty sdílené data a je vystaráno a ušetřeno). No a kdyby to fungovalo na routrech, tak by zase hrozilo, že si někdo zruší pevný internet a bude si sdílet data z tarifu. No škoda, tak mohla mít partnerka vyřešena data ve svém salónu, kde má PC, ale bude si je muset dále sdílet přes hotspot z mobilu � Už jsem se chystal koupit nějaký modem, ale tak už na to seru.
hannys85
Junior

Odeslat příspěvekod guybrush 13. 3. 2025 12:55

Tak jsem volal na infolinku a chtěl si nechat zmigrovat staré tarify (NEO+ Zlatý Family a Internet HD Optický) abych nemusel platit 99 Kč za eSIM v hodinkách. Prý to jde, ale celkově se mi vše zdraží o 150 Kč. Případně můžu počkat do května, kdy migrace proběhne automaticky, ale zdražení se samozřejmě nevyhnu :(
guybrush
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka