petryk píše:Dostal jsem 50% slevu na tarif Start 150 Plus => 190 Kč/měs. a mám tam uvedeno, že sleva je platná po dobu platnosti tarifu. Platil někdy někomu tarif déle jak 5 let? Nebo máte s podobnou klauzulí negativní zkušenosti? Díky
Doba platnosti tarifu může být 2 roky, anebo i jen 2 dny. Setkal jsem se s tím, že jsem klientovi vyřešil retenci a za dva dny jsem ji řešil znovu. To bylo v době právě vynucené retarifikace T-Mobile. Tarif určitě 5 let platit nebude. Sleva na tarif ale může. V praxi to znamená, že při změně tarifu ze strany T-Mobile je možné řešit prodloužení slevy i na další generaci tarifů. Jelikož jsou ale operátoři šmejdi prolhaní, tak se na to samozřejmě spolehnout nedá.
-- 2. 11. 2023 13:06 --
MYCHAL S TVRDÝM píše:A jak by to tedy bylo pokud bych měl tarif se smlouvou na 2roky ke kterému jsem dostal telefon za korunu a nesouhlasil se zdražením? Přítelkyni teď nabídli tarif volání a SMS neomezeno, 10gb dat + výběr z několika telefonů od 1kč za 360kč měsíčně se smlouvou na 2roky takže nad tím uvažujem.
V tomto případě dochází k porušení smlouvy ze strany operátora, což znamená, že buď získané telefony budete muset T-Mobilu bez sankcí a doplatků vrátit byť v použitém, anebo třeba i rozbitém stavu, anebo smlouva bude ukončena, Vy převeden na smlouvu bezzávazkovou na dobu neurčitou s tím, že si telefony ponecháte - budete vlivem porušení smlouvy ze strany operátora ze smlouvy předčasně vyvázaní. Vyřešil jsem úspěšně několik těchto druhých variant. Pochopitelně musíte mít k dispozici nahrávku smluvního hovoru s operátorem, kde Vám např. lhal, anebo přinejmenším sdělil nepřesné informace... To kvůli prokazování. Operátor Vám nahrávku samozřejmě neposkytne.