Retenční nabídky O2

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod T.E.CH 9. 5. 2025 15:55

Johne , on řeší 100 kč, tak tady z toho nedělejte zase socka divadlo.

-- 9. 5. 2025 15:58 --

standavfr píše:Proto patří jít okamžitě jinam a nic s nima neřešit.

To by fungovalo....velice dobře, idealně všichni k jednomu, aby byl tlak na ty zbejvající dva.
O2 managment jsou fakt blázni. zdražují co půl roku. Kdo odejde naštván, už se jen tak nevrátí.
T.E.CH
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 9. 5. 2025 16:02

Ono jde spíš o princip než o tu stovku. Co tak sleduju, tak O2 praktikuje poslední tři roky salámovou metodu a každý rok pod nějakou záminkou zdraží, tady o 50, támhle o 100...
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod peta809 9. 5. 2025 16:19

Přesně. Jde o princip. 50 Kč třeba opravdu nic není, ale z principu, proč jim je nechávat, když nemusím, že? B)
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod T.E.CH 9. 5. 2025 16:50

standavfr píše:Ono jde spíš o princip než o tu stovku. Co tak sleduju, tak O2 praktikuje poslední tři roky salámovou metodu a každý rok pod nějakou záminkou zdraží, tady o 50, támhle o 100...

To je pravda :!:
T.E.CH
Junior

Odeslat příspěvekod peliculiar 9. 5. 2025 19:38

T.E.CH píše:Johne, on řeší 100 Kč, tak tady z toho nedělejte zase socka divadlo.

... asi tak, jak napsali ostatní v komentářích výše. :-)

Jinak bych k tomu dodal jen tolik, že NEO Modrý + VDSL internet 50 Mbps (a TV zdarma) jsme více než 2 roky za 849 Kč a už tehdy jsem tušil, že ani zdaleka nejsem s cenou "na dně". Za tu dobu se leccos změnilo, protože tak jako se zvyšují rychlosti za stejnou cenu, stejně tak neomezený tarif s nějakou porcí dat lze získat nyní za stejnou cenu s více daty a nebo původní levněji. Navzdory tomuto jednoznačnému trendu mi zdražili o 300 Kč, resp. 100 Kč, pokud si nastavím zpět TV "k internetu" zdarma.
To není vůbec dobrý.

Mezitím se mi podařilo přečíst většinu relevantní diskuse z minulosti. Pochopil jsem, že bych mohl mít O2 Internet MAX 100 za 299 Kč, ale nenašel jsem jinou argumentaci než to, že i jiní mají službu za tuto cenu. :-D Našel by někdo prosím lepší argument ... ?

Dále jsem získal dojem, že lze získat v kombinaci s pevným internetem výše (O2 Spolu) NEO Bronzový za 349 Kč, nicméně jako jediný relevantní argument jsem našel TescoMobile 6GB za 249 Kč, napadá někoho ještě něco jiného, "přiléhavějšího" ?

@ 1.John & další zkušení, ... na kolik je dojednání výše nastíněných podmínek realistické?
Kdo má zájem o Twisto či Skip Pay a chce bonus 500 Kč mrkněte mi do zájmů v profilu. ;-)
peliculiar
Junior

Odeslat příspěvekod milbust 9. 5. 2025 23:06

Viděli, že jsi se nestaral moc do teď (opravdu jsi platil tak o dvě stovky víc než bylo nutné), tak si myslí, že se nebudeš moc starat ani teď.
milbust
Junior

Odeslat příspěvekod peliculiar 10. 5. 2025 00:40

To je pravda jen částečně. Ty služby jsou na mojí přítelkyni (její telefonní tarif). Sice mám přístup do moje O2, jenže tam se tuším ta oznámení neobjevují. No a ona jaksi ty O2 emaily odignorovala a nedala mi vědět, jinak bych se staral s předstihem a ne když už je "mléko rozlité". :-)

Cena za ty služby v minulosti vnímám jako tehdejší "maximum možného", co mi v O2 byli ochotní nabídnout. Možná jsem měl horší informace než mám díky Vám všem nyní ... i když i tehdy tomu předcházelo čtení zde na fóru.

PS: Měl by někdo argument / alternativu k tomu O2 Internet MAX aby byla cena kolem těch 299 Kč ... ?
Kdo má zájem o Twisto či Skip Pay a chce bonus 500 Kč mrkněte mi do zájmů v profilu. ;-)
peliculiar
Junior

Odeslat příspěvekod oldschooltrancer- 10. 5. 2025 09:09

objevují:

Obrázek
oldschooltrancer-
Junior

Odeslat příspěvekod milbust 10. 5. 2025 11:09

peliculiar píše:Dále jsem získal dojem, že lze získat v kombinaci s pevným internetem výše (O2 Spolu) NEO Bronzový za 349 Kč, nicméně jako jediný relevantní argument jsem našel TescoMobile 6GB za 249 Kč, napadá někoho ještě něco jiného, "přiléhavějšího" ?

Teď si neuvědomuji, zda jsi psal, jestli využíváš -300 Kč od AIR Bank. Jestli ano, tak žádné argumenty nejsou. Oni si moc dobře spočítají, že s využitím AIR Bank se nikde níž nedostaneš. NEO Modrý + Internet MAX ... za 849 Kč (jsem přesvědčen, že to Ti dají bez jakýchkoliv argumentů) mínus 300 = 549. Takže za jednu službu zaplatíš 274,5 Kč. Proti tomu se argumenty hledají těžko.

Prakticky to samé platí u NEO Bronzový. Tam sice zatím nevíš co Ti nabídnou, ale určitě takovou cenu, aby jsi ve spojitosti s AIR Bank, na tom byl líp než kdekoliv jinde. Oni se tou AIR Bank dost ohánějí.
milbust
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 10. 5. 2025 11:54

Dneska jseš na tom s bankou spíš stejně jako u konkurence než líp.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod milbust 10. 5. 2025 12:06

Asi jak kdo. V konkrétním případě, který jsem nastínil výše, jsem nic podobného nenašel.
milbust
Junior

Odeslat příspěvekod peliculiar 10. 5. 2025 12:24

oldschooltrancer- píše:objevují:
Obrázek

Díky, to jsem netušil. Škoda, že to tam neskáče jako pop-up, podobně jako v IB vyskakují ty varování před podvody.

milbust píše:Teď si neuvědomuji, zda jsi psal, jestli využíváš -300 Kč od AIR Bank. Jestli ano, tak žádné argumenty nejsou. Oni si moc dobře spočítají, že s využitím AIR Bank se nikde níž nedostaneš. NEO Modrý + Internet MAX ... za 849 Kč (jsem přesvědčen, že to Ti dají bez jakýchkoliv argumentů) mínus 300 = 549. Takže za jednu službu zaplatíš 274,5 Kč. Proti tomu se argumenty hledají těžko.

Tuším že jsem to nepsal, ale ano využíváme. Jen pro ten účel, aby se ta cena stáhla dolů. Takže když někdo má internet za dvě kila a k tomu NEO Bronzový za 250 Kč (byť možná v kombinaci s dalšími službami), tak pro mě je to nedosažitelné? Já si uvědomuju, že toto je asi naprosté maximum možného a hlavně to vyjde na 400 Kč před slevou Air Bank a pak se tu dozvím, že pod to co jsem měl (850 Kč, tedy přes dvojnásobek) je nepravděpodobné se dostat. To je pro mě hodně studená sprcha.
peliculiar
Junior

Odeslat příspěvekod milbust 10. 5. 2025 12:37

Myslím si, že se dostaneš i níž. I bez argumentů. Já, jak jsem již psal, bych argumentoval jejich současnou nabídkou pro nové zákazníky. Mně taky snížili internet o 100 Kč bez argumentů.
Jen si myslím, že argumentovat nějakou jinou nabídkou, když se využívá AIR Bank je bezpředmětné. Ale je to jen můj názor. Třeba se pletu.

-- 10. 5. 2025 13:11 --

Já Ti napíšu, jak jsem to dělal já pro syna.
Měl jen dvakrát NEO Modrý (O2 spolu). Platil dohromady 649 Kč. Při migraci mu nabídli 2x NEO Modrý za 299 Kč. Ale aby měl tuto cenu, přihodili TV za 199 Kč. Prakticky o 149 Kč navýšení. On TV nechce, Tak špekuloval, že si pořídí od nich pevný net a zruší TV. Doteď platí za net u místního provozovatele 325 Kč a je s ním spokojen. Tak jsem se pokusil mu vyjednat nějakou solidní cenu.

Nechal jsem telefonní číslo u nabídky pevného internetu. Do cca hodiny mi volali co potřebuji. Požadoval jsem místo TV internet. Nabídli Internet MAX 250 za 449 Kč. Tuto nabídku jsem si nechal poslat na e-mail, s tím, že si myslím, že na to nepřistoupí. Požadoval jsem cenu 299 Kč. Poslali a zhruba do týdne volali znovu, jak jsem se rozmyslel. Řekl jsem jim, že to by nic neřešilo a odmítl. Tak mi nabídli 349 Kč. Stále jsem trval na těch 299 Kč. To už dát nechtěli. Tak jsme se nakonec nedomluvili.

Podobný postup bych navrhoval u Tebe. Nechat jim na sebe číslo (podle mě nejlépe u nějaké služby), říct co požaduješ, nabídku si nechat poslat do e-mailu (pokud ji rovnou neodsouhlasíš) a pak špekulovat nad tím, jestli a jak se dá ještě snížit.
milbust
Junior

Odeslat příspěvekod T.E.CH 10. 5. 2025 13:23

Jsou teď přetížený, slevy jsou omezené, počkejte na to září, až dostanou nové retenční noty.
T.E.CH
Junior

Odeslat příspěvekod milbust 10. 5. 2025 13:34

No nevím. Září je dost daleko. Já bych to zkusil hned. A když nenabídnou nic přijatelného, klidně v září znovu.
milbust
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka