od 5uch 23. 3. 2025 22:25
Tak od půlky dubna změna služeb a zdražení na známého v invalidním důchodu čeká taky.
Momentálně má za 700 Kč (vyhádal jsem mu 400 Kč slevy):
Mobil FREE Modrý (neomezené volání a SMS, 4 GB dat)
Internet HD Bronz (přes LTE) - efektivní download 4 Mbps
O2 TV Modrá (ta zdarma k internetu) - sám ji nepoužívá
Teď po něm O2 bude chtít bezmála 1 000, tedy o 300 Kč víc... při takovém mizerném internetu. To mi přijde moc.
Předpokládám, že Internet MAX rychlost internetu v jeho lokalitě nevyřeší. Pevná linka k němu sice vede, ale od realizace internetu přes ní O2 kdysi ustoupilo a místo toho nabídlo to LTE. Zkoušel jsem teď nabídku od VF, a ani ten tam po drátě jít nechce.
Jsem ochoten přistoupit na "salámové zdražení" - tak 50, max 100 Kč, pokud v něčem nabídnout něco navíc, co ten můj známý využije (v úvahu přichází jen vyšší rychlost pevného internetu).
Jinak ho chci převést k Vodafone, kde může mít za 700 Kč (ceníková cena) neomezený internet v mobilu (stejnou rychlostí, jako má fakticky teď), který by mohl používat jako hotspot.
Výhoda - má to i v mobilu a může používat kdekoli
Nevýhoda - zapínání a vypínání hotspotu v mobilu, drancování baterie mobilu. (je to nepohodlné).
Že v domácnosti nebude internet, pokud s mobilem někam odejde... to nevadí. Nikdo další internet u něj neužívá.
Dotazy:
- Je ten hotspot v mobilu blbý nápad? Osobně jsem to tak nikdy dlouhodobě nepoužíval.
- Jakou jde reálně nově uhádat slevu na služby uvedené výše?
- Má smysl tam volat už teď, nebo počkat na změnu služeb?
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45