ČTÚ v televizi (HydePark, Otázky VM)

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod audis 18. 10. 2011 19:56

:arrow: Pořad v iVysílání České televize
:arrow: ČTÚ v televizi: Lži v přímém přenosu
:arrow: ČTÚ: žijeme ve stejném státě?
:arrow: Jak náměstek z ČTÚ shořel v České televizi
:arrow: http://mobil.idnes.cz/namestek-z-ctu-se-haji-pokryti-jsem-spletl-nic-jineho-ale-ne-po7-/mob_tech.aspx?c=A111020_120926_mob_tech_mer

takovou snůšnu lží *) , překrucování reality a mystifikace v každé větě jsme dlouho neslyšel.
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1025 ... hyde-park/

hodnocení čtenáři ke konci pořadu:
Obrázek

Muj osobní názor: všichni občané volají do nějaké regulaci. boha jeho, naopak. Pustit další OP na trh, čím více tím lépe, vstup na trh bez poplatku. ČTU z 90 % zrušit, propustit jeho zaměstnance, necht sleduje pouze nerušení frekvencí, a to je vše.

*) příklad lži: Ebert (ne, Pan tam skutečně není) líčí, že ceny za mobilní data jsou u nás nižší než je průměr. Tomu bych z vypíchnutými oči byl ochoten věřit, ale popisuje absolutní cenu za 100 MB. Nedodal, že jednotková cena za MB je u nás 100x vyšší. čili jestli u nás je plácnu 100 kč za 100 MB, tak v zahraničí je 300 kč za 10 GB. Ale áááano, 100 Kč je méně než 300 kč. :oboze
Naposledy upravil audis dne 19. 10. 2011 00:09, celkově upraveno 1
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Junior

Odeslat příspěvekod BigT 18. 10. 2011 20:17

No byl to hnus, stejně jak pokrytí území 3G z 60%, kdyby alespoň ten blb priznal chybu a řekl populace, ale on ne, on si mlel své území...
Zrušit takový úřad, kde lidé, kteří jsou za to placení, ví leda tak velký kulový
PC: PC: Intel i5 8400, Asus ROG Strix B360‑G , 16GB Kingston HyperX, SSD Adata SP920+WD Blue 1TB, GIGABYTE GTX 1050 OC 2G, be quiet! Pure Power 10, CM Elite 333, LG IPS235P 1920x1080

NTB: HP 430 G5

Mobil: Samsung A52s 5G
BigT
Junior

Odeslat příspěvekod Slávek 18. 10. 2011 20:29

No ale ten pán z mobilmánie se taky moc nevycajchnoval.
Slávek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Reku 18. 10. 2011 20:48

Asi sluha Ebert jí chléb operátorů, tak zpívá i píseň v jejich prospěch. Od nás má málo (plat od státu), tak na nás kálí a dělá z nás blb-ce :-D ;-)
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Aleš P. 18. 10. 2011 21:25

Slavek : Zdravim. Docela me to nastvalo. CT mi slibovala 10minutovy prostor, za 3 minuty toho vazne moc nereknete :(

Chtel jsem toho rict mnohem vic, oponovat a nadnest nejake argumenty, ale tohle fakt neslo.
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod audis 18. 10. 2011 21:50

Aleš: mno, poslouchal jsem konec pořadu už jen jedním uchem a musím říci, že nicmoc výkon Váš. Ale každopádně už na začátku pořadu jsem doufal, jestli pozvou odborníka a potěšil mě vstup MM!!!!!

ale po sériích na MM několika desítek článků na toto téma jsem čekal, že je sjedete na tři doby během 2 dob a bude vymalováno. + praxe z video recenzí, snad by neměl být problém před kamerou. neva, příště bude lepší. ocenuju odvahu a fakt, že se odborník do vysílání vubec dostal!!!

každopádně věřím tomu, že slibované 10 min nebylo a po bitvě je těžko soudit kdyby, když bitva byla neplánovaně blesková válka.

pořad hydepark beru s rezervou z minulých zkušeností. ne že by to vše byla blamáž, na to dukazy nemám, ale zcela korektní mi rozhodně nepřipadá. Dokonce se dost divím, že vubec vysílá politicky nekorektní témata, byť přefiltrované.

to mi ted připomnělo dobu "televizní noviny před 25 lety", kdy tam "dělník velmi průhledně hrající moderátorem určenou roli stěžuje na kde co" a normálně to vysílali. Já byl tehdy malý, ale vysvětlovali mi známí, že to vysílali právě proto, aby mezi obyvateli republiky vznikla iluze, že kritizovat se také dá. analogie s dneškem? :-)
Naposledy upravil audis dne 18. 10. 2011 22:10, celkově upraveno 1
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Junior

Odeslat příspěvekod RR01 18. 10. 2011 22:08

Po tomhle vystupu bych to videl na zruseni celeho slavneho CTU. Skoda, ze redaktor MM nedostal vetsi prostor. Rad bych se vice dozvedel o virtualech, uctovani, LTE atd.

Btw: Martin Frydek je realna osoba, nebo zastupce budouciho operatora?
RR01
Junior

Odeslat příspěvekod Well-being 18. 10. 2011 23:31

Popíšu stručně svůj pocit po shlédnutí Hydeparku s panem Ebertem:
1) Pan Ebert je nekompetentní žvanil ...
2) ČTÚ je zbytečný úřad, který vlasně ani nemůže pro zákazníky nic udělat ...
~ dubium est initium sapientiae ~
Well-being
Junior

Odeslat příspěvekod Snekac 18. 10. 2011 23:56

Vskutku se jednalo o zábavný pořad :-) Tak kdopak si už naplánoval přenos čísla na čtrvtý den od výpovědi?

Tak nějak mi přišlo, že pan náměstek asi v Česku nežije a netelefonuje, přitom by mu stačilo pro kompetentní odpovědi sem tam přečíst MM či naše fórum. Nuž vidíme proč má ČTÚ takové vysvědčení jaké má.
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Sasakr 19. 10. 2011 00:36

Nemám slov. Samá perla. Pane Pospíšil, vy tím spíš, že jste měl málo času, tak jste s tím časem mohl zacházet trochu hospodárněji, takže se vyhnout těm kudrlinkám v řeči a jít přímo k věci. Bylo bývalo se mohlo třeba vejít o dotaz víc. Nicméně tohle měla být debata (Pospíšil VS. ten exot), ne že on tam bude tři čtvrtě hodiny mlít nesmysly a pak na konci jen pár slov od někoho znalého.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Maniak

Odeslat příspěvekod 5uch 19. 10. 2011 01:11

Aleš P. píše:Slavek : Zdravim. Docela me to nastvalo. CT mi slibovala 10minutovy prostor, za 3 minuty toho vazne moc nereknete :(

Chtel jsem toho rict mnohem vic, oponovat a nadnest nejake argumenty, ale tohle fakt neslo.

Škoda, přeškoda...

Po pravdě řečeno, prostor vám byl zkrácen - ne na 3 minuty, ale na 7:20 společné diskuse (kde po většinu času mluvil demagog Ebert). Vy jste si navíc svůj prostor zkrátil spoustou vycpávkových slov a rozutíkanými myšlenkami, takže vás moderátor celkem správně "utínal".

Vím, že je těžké pružně reagovat na dopředu neznámý obsah, ale vaše vystoupení byla bohužel promarněná šance. Navíc nebylo třeba regovat na odeznělé dotazy v předchozí diskusi, nikdo by vám nebránil se držet vlastních, pořádně připravených a argumenty "vyfutrovaných" témat.

Škoda, že jste působil tak nejistě a nepřesvědčivě a nevpálil mu do tváře jasné argumenty, které by ho usvědčily ze lži...

Sice jste se snažil uvést na pravou míru, že 3G pokrytí má možná 60% populace, ale rozhodně ne 60% území - ale vyznělo to značně nejistě a zmatečně. Stačilo tohle říci dost jasně a důrazně s tím, že buď lže, nebo neví o čem mluví, což je obojí na pováženou.
Stačilo připomenout fakt, že v roamingu jsou již nyní příležitostná mobilní data (platba podle objemu dat) za poloviční cenu (APN internet), resp 1/20 ceny (APN wap) než u nás.
Stačilo uvést, že VOIP operátoři nabízejí volání na mobily za ceny okolo 1.50 Kč, tj. přibližně za 1,5 násobek ceny spojovacího poplatku a jejich ceny za poslední dva roky spadly na polovinu.

A mrzí mne, že v celém pořadu nepadla zmínka o VOIP operátorech - protože ti jediní představují konkurenci v jinak zabetonovaném byznysu a kartelu 3 operátorů a ČTÚ.

Mimochodem - proč se vůbec o VOIP operátorech mluví tak málo - i na odborných webech jako mobilmania nebo mobil.cz? Proč VOIP operátoři nemají nikde své reklamy? Mají to snad zakázané? Tuhle věc nechápu...
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod myšpulín 19. 10. 2011 06:37

Tak jsem se na tento pořad podíval alespoň na netu.
Nepochopil jsem proč tento pán přijal pozvání do studia, když nemá vůbec přehled o službách našich mobilních operátorů. Ať je to rozdíl mezi pokrytím populace či území nebo třeba to jak reagoval na omezenou platnost kreditu mobilních operátorů. Asi byl jediný kdo byl ochoten vystoupit v živém pořadu s tím aby nepošpinil svůj úřad. S vystupováním před kamerou problém neměl. Působil na mě jak zkušený politik se vším co k tomu u nás patří.
K vystoupení Aleše, ono se nám to mluví, já bych mluvit živě na kameru nedokázal vůbec. Myslím, že to na člověka nezvyklého vystupování před kamerami dopadlo dobře. Ne každý je televizní šoumen jako duo Kůžel & Láska. :-) Sám jsem tohle pochopil před časem, když v TV byl můj jeden příbuzný, který téměř vždy působí suverénně a jistě, ale když byl v televizi byly suverenita a jistota tatam.

Kolikáté to bylo tvoje vystoupení před kamerami Aleši?
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod šuhaj 19. 10. 2011 09:51

Jediná možná reakce je, že se ČTÚ bude od vystoupení svého náměstka důrazně distancovat s tím, že jeho názory jsou jen jeho soukromé a nevyjadřují stanovisko úřadu. Tímto by si mohl záčít budovat kredit. Dalším krokem by mohl být na webu zvěřejněný postup k návratu konkurenčního prostředí a navrácení práv zákazníků rušením obchodních podmínek neodpovídající zákonům. Od nás to chce vyvíjet tlak na poslance kteří nás zastupují a ČTU se stížnostmí typu propadlý kredit a pod.
šuhaj
Junior

Odeslat příspěvekod zivan 19. 10. 2011 14:04

Naivo :) Spis se pouci a urednika CTU uz do ziveho diskusniho poradu nikdo nedostane.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pedro1981 19. 10. 2011 16:58

Zaujala mě věta pana úředníka, když hovořil o tzv.retencích, jak se koncový zákazník dostane na zajímavé ceny - že by nabídky mohly být pro všechny.

To by také OP mohli zrušit retence rovnou, pán byl asi sjetý před pořadem. Dal si tajnou schůzku s mluvčíma operátorů a naučil se jejich postoje jako básničku, myslím si, že tam si všichni hezky mastí kapsy jako téměř dneska všude a všichni budou hlásat STOP KORUPCI. Kecy, kecy, kecičky.

PS.

Ale jsem rád, že vím, jak vypadá pan Aleš - MM. Těší mě vstup MM na tento pořad. Tréma udělá hodně...
Pedro1981
Junior

Další stránka