od Pan Kája 10. 2. 2016 23:00
No, moje l1020 bohužel nemá české LTE, protože je to dovoz z USA (levný, vlastnoručně opravný vrak z dovozu:)), ale pokud jsem to správně pochopil, tak podporu VoLTE mají v podstatě všechny lumie s LTE a WP8.1. Ostatně, VoLTE by měl podle všeho podporovat například i LG G2. Těch telefonů je celkově poměrně dost.
V tom je ten problém - ony to ty telefony sice v základu umí, ale musí je podporovat operátor, resp. podle vyjádření na stránkách t-mobile je potřeba jejich firmware (proto mne udivují ty iphony z volného prodeje). A právě tady mi trochu unikají detaily. Co vše je potřeba...jestli třeba t-mobile nedělá zbytečné průtahy kvůli troše nastavení a zbytečně rovnou neodkazuje na svůj FW? Fakt nevím.
A trochu odbočím k původnímu příspěvku - trochu mě mrzí, že HD Voice (či v případě TM i VoLTE) nenabízí i virtuální operátoři (alespoň ne všichni). Třeba podle vyjádření kaktusu se v jejich síti, ač nabízí jako jedni z mála LTE (byť omezené na 20mbps), nic na zlepšení kvality hovoru nepoužívají (chápu, T-Mobile musí nabídnout více)
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro