T-Mobile NEXT tarify

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 21. 6. 2024 18:14

T-Mobile se vytasil s nabídkou nové generace tarifů Next
Ty kombinují dosud známé specifikace s neokoukanými výhodami
Rozmezí nových tarifů se pohybuje od 500 do 1 600 korun

https://eshop.t-mobile.cz/next-tarify?a ... af7303dd34

:hm

https://smartmania.cz/nove-tarify-t-mobile-next-uz-od-500-korun-u-konkurence-nic-takoveho-nenajdete/diskuze/

:D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod m.x. 3. 9. 2024 11:53

Ano, tak (jsme) se posunuli na "Next" level. Původní nabídka tarifů "… GB Plus" se zjednodušila (méně možností) a současně mírně zdražila, hlavně se přidal volitelný Alzák+ u Neomezených…

kdyby tak třeba drobet zrychlili ten 256kb/s "Pořád online" (i když mi na infolince 2 různí opi o tomto jasném papírovém čísle nic nevěděli, nebo dělali že neví, a tvrdili že to frčí pár Mb/s… no uvidíme, otestuji až se vyčerpám, ale na spoustu věcí by to mělo stačit i tak, je to hodně užitečná a bezkonkurenční(?) fičura)

(jo, a teď od září mimochodem vytunili cenu dodatečných 1GB datových balíčků na 99 z původních 75 Kč)
m.x.
Junior

Odeslat příspěvekod m4rk3J 3. 9. 2024 15:07

To fakt? Zlodějina to byla už původně, natož takhle :D

Jinak Pořád online... dřív mi to na jednom čísle fungovalo stylem, že download byl neomezený, ale rychlost uploadu byla ořezaná.. na druhém čísle to ale fungovalo dobře. Bůh ví, jestli jim to vůbec funguje teď.
m4rk3J
Junior

Odeslat příspěvekod m.x. 3. 9. 2024 16:32

… no jako fakt (po půlnoci 1. září koukám v apce, co to jako zas je za blbost, ale ono to tam zůstalo; taky se člověk musí podívat do aktuálního ceníku https://www.t-mobile.cz/dcpublic/Cenik_ ... ile-II.pdf a ne toho z 22. 7. 2021, co jim i po několika urgencích furt visí na e-shopu https://eshop.t-mobile.cz/podminky )
m.x.
Junior

Odeslat příspěvekod m.x. 4. 9. 2024 21:37

(tak už ten éšopceníklink opravili, asi to tu sledujou. (tak ještě by to chtělo opravit ten link na neexistující verzi dokumentu Podmínky přenesení čísla))
m.x.
Junior

Odeslat příspěvekod m.x. 11. 9. 2024 10:20

m4rk3J píše:To fakt? Zlodějina to byla už původně, natož takhle :D

Jinak Pořád online... dřív mi to na jednom čísle fungovalo stylem, že download byl neomezený, ale rychlost uploadu byla ořezaná.. na druhém čísle to ale fungovalo dobře. Bůh ví, jestli jim to vůbec funguje teď.

Co je to "dobře" - "ořezaná" nebo "neořezaná" nebo rychlost?

Tato služba, která je součástí levnějších tarifů Next, samozřejmě musí mít ořezanou rychlost oproti těm neomezeným, jinak by si pod sebou TM ořezávalo větev.

Otestováno, a sedí to dle zmiňované ¼Mbit/s specifikace v ceníku.
m.x.
Junior

Odeslat příspěvekod jenik3 11. 9. 2024 11:06

Lze na té 1/4 Mbs fungovat na telefonu?
jenik3
Junior

Odeslat příspěvekod m.x. 11. 9. 2024 13:03

na telefonu každopádně (včetně většiny audio streamů).
m.x.
Junior

Odeslat příspěvekod m4rk3J 11. 9. 2024 15:35

m.x. píše:
m4rk3J píše:To fakt? Zlodějina to byla už původně, natož takhle :D

Co je to "dobře" - "ořezaná" nebo "neořezaná" nebo rychlost?

Tato služba, která je součástí levnějších tarifů Next, samozřejmě musí mít ořezanou rychlost oproti těm neomezeným, jinak by si pod sebou TM ořezávalo větev.

Otestováno, a sedí to dle zmiňované ¼Mbit/s specifikace v ceníku.

Dobře jsem myslel tak, že shaper fungoval a jelo to 256 kbps v obou směrech... na prvním čísle to jelo na downloadu neomezeně a na uploadu 256 kbps - tam shaper fungoval jen ve směru uploadu.
m4rk3J
Junior

Odeslat příspěvekod jenik3 11. 9. 2024 18:56

m.x. píše:na telefonu každopádně (včetně většiny audio streamů)

Ta omezena rychlost dosahuje přesně 256kbs nebo je to jinak?
jenik3
Junior

Odeslat příspěvekod m.x. 12. 9. 2024 12:00

plus mínus přesně, protože přesně je to technicky prakticky neproveditelné; dělal jsem pár testů, konečné naměřené hodnoty se pohybovaly mezi 0,21 a 0,28 Mb/s (download nebo upload)
m.x.
Junior

Odeslat příspěvekod jenik3 12. 9. 2024 13:48

To je větší rozptyl než jsem čekal.
Ukázalo měření rychlosti v prvních vteřinách, že si telefon sahá na plnou rychlost?
jenik3
Junior

Odeslat příspěvekod m.x. 13. 9. 2024 09:35

Obrázek   Obrázek
(moje poslední nová dvě měření Pořád online okolo 22:30h doma; vlevo 5G, vpravo LTE, v mém případě je 5G node daleko)

Nějaká malá špička na začátku tam tu a tam je, ale tak okolo jednotek Mb/s. A vzhledem k celkovému objemu přenesených dat tedy nevýznamná, řekl bych. Pokud to není nějaký problém přímo na úrovni měření. (Nevím jestli se z toho speedtest.netu dají vytáhnout syrové datapointy)

-- 13. 9. 2024 11:02 --

Kaktus je koukám, v tomhle lepší, 2 Mb/s po vyčerpání dat (Neřešto 6 GB nebo 16 GB za 300 nebo 400 Kč).
m.x.
Junior

Odeslat příspěvekod jenik3 13. 9. 2024 10:42

Díky za printscreeny.
Ptal jsem se proto, že 256kbs je opravdu málo a počáteční vteřina stahování vyšší rychlosti může pomoci.
Kaktusi 2Mbs jsou o řád výše.
jenik3
Junior

Odeslat příspěvekod jenik3 14. 9. 2024 10:00

Dnes na nádraží Praha Vršovice 5G telefon naměřil 1100 Mbs. Tak to je jiný level než 256 kbs.
jenik3
Junior

Další stránka