Jaké máte zkušenosti s přenesením mobilního čísla ze sítě O2 do konkurenční sítě?
Po pár letech jsem se rozhodnul přenést jedno svoje číslo ke konkurenci a zjistil jsem, že si O2 upravuje podmínky opatření ČTÚ tak, že v podstatě na týden zablokují přenos.
Podle opatření ČTÚ musím při přenosu provést tyto kroky:
1. požádat nového operátora o přenos
2. do deseti dnů s přiděleným PAC ID zajít ke starému operátorovi a vypovědět u něj smlouvu
(pokud si lhůtu deseti dnů zkrátím, je to pro mě plus)
Opouštěný operátor pak musí ověřit, že číslo opravdu patří mně, že nejsou na čísle nedoplatky, atp., a do pěti dnů ho uvolnit k přenosu.
V tomhle si ale bahenní prd vykládá podmínky tak, že ONI mají po podání výpovědi dalších deset dní na jakési šetření (?) a až po tomto šetření informují nového operátora, že jsem smlouvu platně vypověděl.
Poté teprve zahájí uvolnění čísla... Takže se může stát, že budu proti své vůli jejich zákazníkem až o 15 dní déle, než je opravdu potřeba.
Smlouvu jsem byl vypovědět v pondělí, pět dní je tedy pryč, takže by číslo mělo být platně uvolněno (smluvní závazky mám vyrovnané), ale O2 doposud ani neinformovalo Vodafone (kam číslo přenáším), že jsem se u nich už byl ověřit...
V jejich systému je moje objednávka ve fázi "čekání na autorizaci", přičemž nikdo není schopen říct, na jakou autorizaci se vlastně čeká. Podle opatření ČTÚ spočívá autorizace v ověření, že číslo je moje a je ho možné přenést, všechny tyto podmínky jsem splnil.
Mám prostě smůlu, nebo je tohle standardní chování O2?