O2: UMTS - data, hlas, video [obecná diskuze]

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jannk 20. 1. 2008 21:11

Pouzivate nekdo trochu aktivneji UMTS u O2? Mi se docela casto stava, ze kdyz jsem v siti s pokrytim UMTS, tak mi nejdou zadne hovory - pri pokusu o vytoceni jakehokoliv cisla se mi napise "chyba spojeni". Takze jsem si nakonec telefon (E65) prepnul jenom na GSM sit ...
Naposledy upravil snowboarder dne 18. 3. 2009 16:33, celkově upraveno 3
Důvod: upraven nadpis
jannk
Junior

Odeslat příspěvekod Pav Lucistnik 20. 1. 2008 21:38

Používám hodně aktivně, problém s hovory nemám, dokonce mám telefon nastavený "jen UMTS"...
Nokia E71 (O2/3G), Nokia E51 (T/3G), 4x Nokia 6120c (Vdf/3G, Vdf/GSM, O2/GSM, T/GSM), 2x Axesstel (U:fon, O2 CDMA), ZTE LTE usb stick (O2 LTE), Lenovo ThinkPad Edge, toť výbava lovce
Pav Lucistnik
Lovec BTS

Odeslat příspěvekod djerba 20. 1. 2008 21:50

ano stává se to a dost mi to sere,je to po praze na ruznych mistech,nejen ze se nemuze vytocit cislo,ale nemuzou se ti lidi dovolat,hlasi jim to ze mas vyonutej telefon.navic ten mobil co pouzivam neumi prepnout tak aby to neprijimalo 3g signal takze s tim nemuzu nic delat...ta cena 1 kc/videohovor bude asi jeste dlouhou dobu odpovidat kvalitam sluzby...
djerba
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod le_fox 20. 1. 2008 21:54

nemám problém jak u N73, tak u LG
| Svět je šílené místo, ale jsem rád, že jsem jeho součástí

Odeslat příspěvekod mickell 21. 1. 2008 01:55

To djerba: Takze to mozna nebude sítí?

Používám UMTS každej den a problém jsem s tim ještě neměl..
E65 + 2GB Kingstom
mickell
Junior

Odeslat příspěvekod jannk 21. 1. 2008 07:17

djerba: presne stejne problemy, taky Praha, taky jenom nekde - nastesti E65 jde prepnout na GSM only
jannk
Junior

Odeslat příspěvekod andre (novy) 22. 1. 2008 20:42

me tu u E65 nedelalo problemy nikdy ani kdyz jsem plne stahoval tak jsem normalne mohl telefonovat. FW: 1.0633.18.01 11-01-07, takze rozhodne ne nejnovejsi si myslim a vse OK.
,,The World is not Enough"

Blackberry 9700 Bold
andre (novy)
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jannk 22. 1. 2008 20:47

no mi vetsinou taky ne, ale prece jenom docela dost cestuji - a obcas se me lidi ptali kde jsem byl, ze se mi nemohli dovolat a naopak kdyz ja jsem chtel vytocit nejake cislo, tak mi to napsalo 'chyba spojeni' ... takze to je i o tom jak casto aktivne telefonujes ...
s gsm only vse v pohode ...
jannk
Junior

Odeslat příspěvekod AiR 22. 1. 2008 21:13

mozna delaji pblm jenom nektere BTS
AiR
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jannk 22. 1. 2008 21:15

nektere bts a jenom nekdy.
coz je podle me presne typ problemu, ktery nemam sanci srozumitelne popsat nekomu na *11 ...
jannk
Junior

Odeslat příspěvekod AiR 22. 1. 2008 21:26

Nejlepe si ty vypadky psat, kde, kdy, jak dlouho, komu nebo kdo mi volal. Az toho bude vic, tak jim zavolat, pokud se budou kroutit, tak poslat textovou formou.
AiR
Pokročilý

Odeslat příspěvekod adam5555 22. 1. 2008 21:27

Mně UMTS taky ještě nikdy nevypadlo, ale zase mám jiný problém, který se taky týká UMTS. Na 6288 mi nefungujou videohovory a na N95 fungujou. Zkusil jsem vyměnit SIM karty a to fungoval vidohovor i na té 6288. Je tedy fakt, že ta SIM karta, kterou mám v 6288 je asi 6 let stará a je to ještě GOčko, ale i přes to myslim, že by to mělo fungovat. Takže je jasné, že je chyba u O2. Nevíte někdo co stím?? A ještě dotaz, jaký je přímý číslo na operátora? Zkoušel jsem volat na infolinku a tam mi furt nabízeli nějaký tarify a k někomu s kým bych mohl mluvit jsem se nedostal. :?
adam5555
Junior

Odeslat příspěvekod AiR 22. 1. 2008 21:35

Zkusil bych vymenit SIM, v tomto pripade by to melo byt zdarma.
AiR
Pokročilý

Odeslat příspěvekod swat18 22. 1. 2008 22:07

Řešil jsem to pro pána kterému stačilo přelazení do gsm protože umts aktivně nepoužíval. Pokud bych to ale řešil znovu tak bych chtěl už více informací.
swat18
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod swat18 22. 1. 2008 22:10

Jinak pro výměnu sim důvod není, v gsm funguje vše v pořádku...
swat18
Kolemjdoucí

Další stránka