Google Pixel 9/Pixel 9 Pro/Pixel 9 Pro XL - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Yuri92 21. 11. 2024 10:21

Nejsi sám, taky mám smítko pod objektivem a taky kupováno v Datartu. Vyřešil si to nějak?
Přílohy
20241121_105123.jpg
Yuri92
Junior

Odeslat příspěvekod Shelby_Encore 21. 11. 2024 13:00

To jsem mel u S24 Ultry taky. Vyreklamovano v mp.cz
Shelby_Encore
Junior

Odeslat příspěvekod pikropikro 28. 11. 2024 17:37

Měl bych pár dotazů...
Jelikož je mi android bližší a mám už víc jak rok iP15Pro, pořád poohlížím po nějakém jiném, který by splnil moje nároky.
Samsung, který býval pro mě spolu s iPhonem vlastně jediný akceptovatelný mobil, zejména s ohledem na velikost, už mě úplně přestal bavit. zejména proto, že fotky co z něj lezou, pokud není naprosto slunečný den, jsou jedním slovem hrůza!
Bez detailů, neostré, v interiéru s osobami často mázlé a ploché.
Hodně jsem přemýšlel nad nějakou Čínou, Vivo nebo Honor, ale pořád je to prostě Čína.
A pak je tu pixel. Mám asi hodně předsudky a asi se bojím, že nesplní moje očekávání hlavně u videa. Ale když jsem teď viděl jednak recenzi na Pixel od Honzy Rybáře a taky povídání od Michala Šrajera, který mmj. říká, ať se lidi nebojí experimentovat a jít do levnějších mobilů než kupovat pořád vlajky za 30K, tak si říkám, že bych to i zkusil.
Jak píšu, hodně fotím a natlačím videa. Ať už u sportu nebo různé propagační věci. A vážně nechci zase slapnout vedle. U fotek s Pixelem až tak strach nemám, ale u videa ano.

Proto bych se rád zeptal... Šel někdo z iP na Pixel?Jaké jsou vaše zkušenosti ve srovnání kvality foto/video? Co třeba přechod mezi objektivy při natáčení, údajně je ten přechod dost, jak to napsat, nechutný, dost trhaný, hodně patrný.
A.nebo i ostatní, jestli mi můžete k tomu cokoli poradit.
Druhá věc, určitě bych šel "jen" do Pixelu Pro kvůli velikosti. Nehodlám už s sebou tahat padlo skoro 6,8"! Bude i u Pro modelu stejná kvalita fotek a videí?
Kde se dá nyní sehnat nejlevněji Pixel 9 Pro, když jsou teď všude ty Black friday? A nebo zda v rámci úspory peněz by byl postačující pixel 8 pro nebo "obyč" Pixel 9.
Hodně se mluví o slabších procesorech Tensor 3 i 4, tak co mi k tomu řeknete. Chápu, že majitelé Pixelu asi kritičtí moc nebudou...
Popřípadě další rady, které by jste mi mohli říct. Moc díky!
pikropikro
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 28. 11. 2024 19:31

Video netočím, nepovím. Doporučil bych objednat a zkusit, případně vrátit. vypadá to, že budeš náročnější než běžný uživatel.

Fotky - jsem spokojený, to co mi chybělo na P6P dotáhl P8P.

Měl jsem taky nedávno pro od jabka a mě neseděl, šel pryč. Fotil hezky, jinak než Pixel ale že by nějak hůře, to ani ne. Teď mám P8P a jsem spokojený. Výkon fakt nechybí, plynule, běží suprově, lépe než Samsung S23. Jen bacha, P8 nemá teleobjektiv.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod strny88 28. 11. 2024 19:35

Pixel 8 Pro je pádlo. Pixel 9 postrádá tele objektiv, stejně jako Pixel 8. Pixel 9 Pro a Pixel 9 Pro XL, mají fotoaparáty shodné, liší se pouze velikostí a baterií. Víc ti neporadím, videa netočím. Nejspíš na video bude stále lepší iPhone, ale na to musíš přijít sám. Tensor je v pohodě, ale má limity, což ostatně zaznělo i v recenzi Rybáře, kdy dokážeš telefon zahltit focením a nestíhá fotit. Já mám základní 8 a na limity nenarážím.
Siemens M50,CX65,Nokia3510i,SamsungE720,MotorolaE398,L7,RazrV3,RizrZ3,SagemMYZ-55,LG Shine,NokiaN82,Sony Ericsson w810i,Motorola Ming,Samsung Galaxy Spica,Motorola DEFY,ATRIX, X, X+1,X Style,X4,Z3 PLAY,LG G8s,Google Pixel5, Pixel8
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pikropikro 29. 11. 2024 18:04

Byl jsem se dneska na ně podívat. A musím říct, že foto samozřejmě ok. Ale video... Uuuufff.... Chápu, že to je vystavený kus, zřejmě bez aktualizací, ale po zapnutí kamery na video byl obraz fakt sekaný.
Jak si pak má člověk udělat obrázek, když se na to jde podívat do prodejny a tm uvidí toto. To pak má prodejce fakt za to, že si takový mobil člověk koupí?
pikropikro
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 29. 11. 2024 20:49

A měl si vše nastavené jak bys chtěl? FULLHD/4k, snímky za sekunu auto, 24-30-60, HDR, stabilizace nastavená na aktivní? Vím, že se chválí vylepšení videa na cloudu ale to asi neřeší tvůj problém.

Co je zasekané přesně? Můžu to zkusit.

Zkusil jsem změnu objektivů a z tele na ultrašíro to občas microškubl, přišlo mi. (FULLHD) u 4K nemám všechny objektivy. Zkusil jsem to na 10 místech a na jednom místě jsem si všiml, že šíro mělo trošku jiné barvy než ostatní - teplejší a méně věrné. Což trošku může zamrzet.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod tomb87 30. 11. 2024 21:13

?
Naposledy upravil tomb87 dne 1. 12. 2024 13:03, celkově upraveno 1
tomb87
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jirkash 1. 12. 2024 09:43

Na Datart nadáváš a přitom u Googlu jsi dopadl úplně na houby.
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB Obsidian, Android 15, Spigen Thin Fit
Linn Nexus, Monitor Audio, Yamaha, Sony, Onkyo, Teac, Dual, JVC, Akai.
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod tomb87 1. 12. 2024 09:57

?
Naposledy upravil tomb87 dne 1. 12. 2024 13:03, celkově upraveno 1
tomb87
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jirkash 1. 12. 2024 11:31

Ne, v Datartu opravdu nedělám. Zbytečný není, s reklamací v Datartu mám jen pozitivní, takže tvoje vyplakávání je zbytečné a mimo. Doporučuji se dovzdělat v postupech a jednáních při reklamacích.
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod tomb87 1. 12. 2024 12:10

?
Naposledy upravil tomb87 dne 1. 12. 2024 13:04, celkově upraveno 1
tomb87
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jirkash 1. 12. 2024 12:33

Jasně, volíš cestu, že na podesáté možná dostaneš normální kus, to je výhodné. PR těžko, nemám s Datartem nic společného. Evidentně je vyřízení reklamace nad tvé schopnosti.
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod tomb87 1. 12. 2024 12:58

Servisní středisko pro naši oblast je v Polsku. Spadá tam i Německo. Je jedno jestli Datart nebo Alza.
tomb87
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jirkash 1. 12. 2024 18:35

A do 6 mesicu je vec ve veci prevzeti, takze to do zadneho strediska nemusi a necham si vratit penize a zakoupim znovu, nez stridat pochybne kusy od Google.
Jirkash
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka