Vivo X100 Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod pikropikro 5. 1. 2025 09:24

Měl bych dotaz... Chci si do postranního panelu umístit nějaké app. Samozřejmě tam některé dát jdou, ale například bankovnictví od Airbank ne. George od ČS ano, ale Airbank ne. Má to nějaký důvod nebo řešení? Díky.
A to samé u AoD... Ten neumí notifikovat jiné app, než ty, které se povolují? Jsou tam jen zprávy, volání a snad WhatsApp a email. Ale další zase ne. Hlavně třeba bankovní appky, ale i jiné.
pikropikro
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod b0x3r305 27. 1. 2025 19:25

Ahoj, prosím nevěděl by někdo, kde sehnat originál 120w adaptér? Já jsem svůj bohužel ztratil a nemůžu ho nikde najít (na google jsem hledal).. Případně jestli někdo nemá na prodej třeba po rozbitém telefonu. Děkuju
b0x3r305
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pan Kája 14. 4. 2025 11:22

Ahoj, má tu někdo další problém s bezdrátovým Android Auto? Přes kabel mi ve Škodovce funguje spolehlivě. Bezdrátově mi taky funguje stabilně a bez chyb... problém je, že po prvním spárování je vše ok, někdy to vydrží ještě pár dalších spárování a pak se vždy zaseknu u připojování, které trvá dlouho a nakonec skončí chybou. Pak se povede připojit jrn vzácně a 90+% pokusů skončí chybou po dlouhém načítání. Reset nastavení v autě i na telefonu nemá efekt (resp. má - první navázání kontaktu je ok), odinstalování aktualizací AA a nasledný update taky nic nezměnil.

Existuje možnost nějaké diagnostiky nebo způsob jak při hledání řešení zúžit rozsah problému?

P.S. Možná by nebylo od věci přidat tenhle (a další) thread do Viva, když už tu má samostatný prostor díky x200
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 14. 4. 2025 13:55

Ahoj, seš si jistý, že je to telefonem? Nám v práci Škodovky a VW blbnou s kde čím...
Dzejn Dočk
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Pan Kája 15. 4. 2025 00:17

Však já chci právě zúžit hledání. Může to být telefon i auto. Z Viva mi odepsali, že je to vina auta, ze Škodovky zatím nic.
Ale stejně by mě zajímalo, co je kamenem úrazu. Když se telefon spojí, funguje skvěle, tak to může bránit procesu spárování :hm
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 15. 4. 2025 06:43

To bude autama, jsou to hrozný auta :-D

Nám VW odepsal, že to je problém Samsungu. Samsung, že je to problém VW :-D

Obecně to zlobí s kde čím, snad jen Pixel uplně minimálně až vůbec. ALE pokud se nic nezměnilo tak ovládání auta přes mobil bylo podporované vice méně jen se Samsungy :-D

ale už je to starší informace, já si vyřval něco použitelnějšího než VW Passat:-)
Dzejn Dočk
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Pan Kája 15. 4. 2025 15:15

Ovládání auta přes mobil naštěstí u svého hloupého auta moc řešit nemusím :)

Samsung a Škoda, to je kapitola sama o sobě. Zrovna Samsungy řešili lidi na netu nejčastěji. Paradoxně i můj známý řeší problém s A15kou a Android Auto ve Fordu...tam nefunguje ani přes USB.
A teď to nejlepší - narazil jsem mezi uživateli zvlášť na dvě zaručené informace - problémy Samsungu s AA u Škodovek vyřešilo:
a) nová aktualizace od Samsungu
b) nový FW infotainmentu od Škodovky (ale jen pro vozy s novějším HW).

No a babo raď :) Bohužel u sebe nemám žádný záložní mobil, kde by bezdrátové AA fungovalo (P30 Pro kvůli chybě vzdoruje i AA přes USB) a když si půjčím něčí mobil na test, nic to neřeší, protože to obvykle začne blbnout až po pár jízdách.
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 15. 4. 2025 17:22

zvážil bych koupi ROZBALENÉHO mobilu třeba od Alzy, otestoval a ve 14 denní lhůtě vrátil. Je to takové ne úplně OK ale na rozbaleném mobilu už by žádná ztráta být nemusela.

Auto bych nechal tak či tak aktualizovat - možná zavolat do servisu a přímo se poptat...
Dzejn Dočk
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Pan Kája 16. 4. 2025 01:28

To pro mě moc není - jsem dobrák a měl bych špatný pocit. Možná ukecám přítelkyni a její starý Xiaomi (jestli se spáruje).

Aktualizace... no, nechal jsem tak měsíc nazpátek v autorizáku aktivovat bezdrátový SmartLink (tedy i AA). Když pominu, že se jim to povedlo až napodruhé (napoprvé to asi zapomněli nebo fakt nevím), tak žádnou aktualizaci nenahrávali. Ona by šla nahrát i podomácku z USB. Mám ty aktualizace dokonce stažené. Ale musí se instalovat postupně a moje auto "nevidí" zrovna tu, co se instaluje první. Ale i kdyby, tak po hodinách strávených hledáním jsem zjistil, že existují 2 verze HW. Já mám podle všeho tu první a na tu jsou aktualizace jen do určité verze, která nikomu problém nevyřešila. Novější HW má i novější aktualizace a na internetu se proslýchá, že to by snad ta poslední aktualizace mohla pomoct. Ale to je mi platné jak mrtvému zimník.
Na info email škodovky jsem sepsal co vím a dožadoval se kontaktu na někoho z vývoje SW pro infotainmenty, aby mi potvrdil/vyvrátil domněnky z internetových diskuzí a řekl, zdali existuje/bude existovat řešení. Je to tak 50 na 50, že přijde nějaká odpověď.
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod hurec 27. 4. 2025 18:29

Mám scalu 2023. Vivo x100 pro - smůla. AA ani přes kabel. Mobil jsem poslal dál. I blbá A14 pracovní, funguje bez problémů. U iPhone žádný problém. Tak fungují všechny co mám na vyzkoušení, XS Max, 15 pro, 13 PM, 16 plus.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pan Kája 28. 4. 2025 14:01

Uff, tak to mám se svojí Scalou 2019 ještě vcelku štěstí. Samsung A14 mě pak překvapuje. Známého A15 se zatím nepřipojila nejen k AA, ale jako jediný mobil v domácnosti nebyl schopný zrcadlit obraz na jejich TV.

Nicméně - moje kolečko dopadlo jak jsem čekal - Vivo viní Škodovku, Škodovka viní Vivo. Osobně spíš podezřívám Vivo, protože některé telefony vůbec nejdou připojit, Vivo jde, jen postupně blbne a v tom se liší od "beznadějných případů", které mi dávali obě strany za příklad.

Nicméně! Úplně zbytečné to nebylo a od Škodovky mi potvrdili a doplnili informaci - škodovky s první verzí HW MIB3 už updaty nedostávají. MIB3 s novějším HW updaty dostávají a ty řešily mj. problematické připojení některých telefonů přes kabel (Vivo prý ne, Samsung nejspíš ano) a tedy spekulace o možná nápravě ve verzí SW 1800 asi budou mít něco do sebe. Ale problémy s bezdrátovým připojením tyto updaty prý neřešily.

U Scaly 2023 pak ten update nejspíš dává smysl. U prvních ročníků je velká šance, že není šance na zlepšení :)
Pan Kája
Ex-moderátor

Předchozí stránka