Google Pixel 9/Pixel 9 Pro/Pixel 9 Pro XL - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod strny88 6. 5. 2025 13:44

Procesor je pro 99% uživatelů naprosto v PoHoDě.
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod P3p3k 6. 5. 2025 14:13

99,9% uzivatelu procesor neresi a ti zbyvajici si koupi mobil presne podle svych potreb :-)
Alcatel OT - Alcatel 301 - Samsung Monte + Xperia E15i - Lumia 620 - Lumia 820 - Lumia 1020 - Pixel 3a - Pixel 4a - Pixel 7a
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 6. 5. 2025 18:58

Pokud je toto vaše představa vývoje, mohli jsme skončit u Nokia telefonů. HW je naprosto dostačující, pro samotný android, aby ne, je to referenční model, ale dát do své vlajky výkonově 2 roky starý procesor, je prostě hamba.

Teď přijdou zase písklata a budou psát o adidas, honění čísel a já nevím ještě jakého honění. Je to prostě ostuda a to je holý fakt.
NB: Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black
Telefon: Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - SPIGEN / Watch: Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod Klobása Uzená 6. 5. 2025 19:47

To, že tobě to přijde jako tzv. holý fakt je jen TVŮJ NÁZOR, který vydáváš ty fakt. Nicméně to fakt není. Opravdu ani tak jednoduchou věc neumíš rozlišit? Je to o prioritách. KAŽDÝ mobil má nějakou ostudu. Jen každému přijde jako ostuda něco jiného. Výkon by mohl být lepší, i když osobně pro něj využití nemám a jsem rád, že se zaměřil na foto, než na mne zbytečný výkon. Ostuda by pro me byla, kdyby výkon chyběl.

Samsung a jeho aktualizace - mega ostuda. Samsung ULTRA a 10mpx - ostuda, Samsung a kvalita fotek - ostuda. Downgrade u PENu - ostuda. Exynos jen v EU - ostuda. Radši slabší procák než jak fotí Samsung. To je u S řady fotící jako střední třída ostuda. Nechat se předběhnout ve skládačkách od ČÍNY - ostuda. Ale ty to můžeš vnímat jinak. Ale pokud bych si hrál na malé děcko, tak taky můžu napsat, že to je holý FAKT u všeho co jsem o Samsungu psal :-))Jenže si nepletu pojmy z dojmy a fakta s osobním názorem :-)

Pixel - má z mého pohledu hlavní ostudu v občasném zahřívání a pomalém nabíjení. Spotřeba baterie u v konkrétních situacích asi taky.

Jablko: ten hnusný výkus, AI a jak pracuje s RAM - ostuda.

Xiaomi: reklamy v systému

a tak můžu pokračovat.
Naposledy upravil Klobása Uzená dne 6. 5. 2025 19:52, celkově upraveno 1
Klobása Uzená
Junior

Odeslat příspěvekod strny88 6. 5. 2025 19:50

Měl jsem stejný postoj, pak jsem musel pořídit pixel 8 a všechny obavy se rozplynuly. Výkon dostatečný a věřím že bude dostatečný následujících 5 let. Výdrž perfektní. Optimalizace příkladná.
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod maniakovzostravy 6. 5. 2025 22:26

P3p3k píše:99,9% uzivatelu procesor neresi a ti zbyvajici si koupi mobil presne podle svych potreb :-)

nejde o čísla v nějakém testu, ale o třeba delší hraní nějaké hry když je čas. Jinak věřím, že procesor na socky, net, úpravu fotek, a použivání Office a mailu bude Ok.
maniakovzostravy
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 7. 5. 2025 08:13

Pixel zvládá delší hraní bez problému. Hry se nesekají a jedou. Do ruky hřeje ale to i Samsung hřeje a oba taky sníží výkon. Tady platí, že výkon je nižší, než špička ale pořád je ho opravdu hodně. Proto snad každý majitel Pixelu neřeší výkon. Kdyby chyběl, tak budu první který na to začne nadávat. Na hry bych vzal něco jako Asus Rog phone. Na občasné hraní stačí cokoli nad 8000Kč...
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 7. 5. 2025 11:03

Klobása Uzená píše:To, že tobě to přijde jako tzv. holý fakt je jen TVŮJ NÁZOR, který vydáváš ty fakt. Nicméně to fakt není. Opravdu ani tak jednoduchou věc neumíš rozlišit? Je to o prioritách. KAŽDÝ mobil má nějakou ostudu. Jen každému přijde jako ostuda něco jiného. Výkon by mohl být lepší, i když osobně pro něj využití nemám a jsem rád, že se zaměřil na foto, než na mne zbytečný výkon. Ostuda by pro me byla, kdyby výkon chyběl.

Samsung a jeho aktualizace - mega ostuda. Samsung ULTRA a 10mpx - ostuda, Samsung a kvalita fotek - ostuda. Downgrade u PENu - ostuda. Exynos jen v EU - ostuda. Radši slabší procák než jak fotí Samsung. To je u S řady fotící jako střední třída ostuda. Nechat se předběhnout ve skládačkách od ČÍNY - ostuda. Ale ty to můžeš vnímat jinak. Ale pokud bych si hrál na malé děcko, tak taky můžu napsat, že to je holý FAKT u všeho co jsem o Samsungu psal :-))Jenže si nepletu pojmy z dojmy a fakta s osobním názorem :-)

Pixel - má z mého pohledu hlavní ostudu v občasném zahřívání a pomalém nabíjení. Spotřeba baterie u v konkrétních situacích asi taky.

Jablko: ten hnusný výkus, AI a jak pracuje s RAM - ostuda.

Xiaomi: reklamy v systému

a tak můžu pokračovat.

Vůbec si nepochopil můj komentář a ať budeš psát cokoliv, holý fakt zůstává, že do nejnovějších Pixelů byl nasazen, nedůstojný procesor, pro rok 2024 a to je holý fakt. Stačí jít na Youtube a tam ti to řeknou ve sto jazycích.

Zkusím ještě pomalu pro tebe, vysvětlit holý fakt, který tu existuje. Nejnovější Pixel 9 roku 2024 je kvalitní telefon, který bezvadně fotí a prostředí je plynulé, ať má procesor, jaký má, ale... Pixel 9 je referenční telefon od Google, má prezentovat čistý android a to dělá dobře, ať má procesor jaký chce, ale... Pokud dávám do prodeje, ten nejlepší reprezentační vlajkový telefon, musí mít ultimátní HW, to se tady nepovedlo.

Mimochodem, když kopeš do Samsungu ve vlákně o Pixelu, tak i ten Exynos 2024 pro EU, má v roce 2024 2x větší výkon, než ultimátní Pixel 9 2024.

Já si myslím, že tady mi dá za pravdu i Dzejn Dočk, který je objektivní a má nadhled a myslím, že už několikrát potvrdil nižší výkon čipsetu, který mu tepe v telefonu a to je zase holý fakt. Pochop jednu věc, Pixel 9 je kvalitní telefon, ale je holý fakt, že čipset je slabší, než by u vlajky v roce 2024 měl být i když to ničemu nevadí, jde o princip.

Ve vlákně Samsung máme takových rypáku jako jsem já, více než dost, ale já píšu faktickou poznámku a doplnění, pro potencionálního kupce, který sem zavítá. Domluvil jsem. 8-)
NB: Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black
Telefon: Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - SPIGEN / Watch: Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod somedude 7. 5. 2025 13:22

Neco mi rika, ze's nedomluvil...
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod Klobása Uzená 7. 5. 2025 22:34

_baudis_ píše:
Vůbec si nepochopil můj komentář a ať budeš psát cokoliv, holý fakt zůstává, že do nejnovějších Pixelů byl nasazen, nedůstojný procesor, pro rok 2024 a to je holý fakt. Stačí jít na Youtube a tam ti to řeknou ve sto jazycích.

Zkusím ještě pomalu pro tebe, vysvětlit holý fakt, který tu existuje. Nejnovější Pixel 9 roku 2024 je kvalitní telefon, který bezvadně fotí a prostředí je plynulé, ať má procesor, jaký má, ale... Pixel 9 je referenční telefon od Google, má prezentovat čistý android a to dělá dobře, ať má procesor jaký chce, ale... Pokud dávám do prodeje, ten nejlepší reprezentační vlajkový telefon, musí mít ultimátní HW, to se tady nepovedlo.

Mimochodem, když kopeš do Samsungu ve vlákně o Pixelu, tak i ten Exynos 2024 pro EU, má v roce 2024 2x větší výkon, než ultimátní Pixel 9 2024.

Já si myslím, že tady mi dá za pravdu i Dzejn Dočk, který je objektivní a má nadhled a myslím, že už několikrát potvrdil nižší výkon čipsetu, který mu tepe v telefonu a to je zase holý fakt. Pochop jednu věc, Pixel 9 je kvalitní telefon, ale je holý fakt, že čipset je slabší, než by u vlajky v roce 2024 měl být i když to ničemu nevadí, jde o princip.

Ve vlákně Samsung máme takových rypáku jako jsem já, více než dost, ale já píšu faktickou poznámku a doplnění, pro potencionálního kupce, který sem zavítá. Domluvil jsem. 8-)

Ne, nechápeš ty mě. FAKT je, že hrubý výkon je nižší.
To, že ty to nazýváš nedůstojným NENÍ FAKT ale tvůj osobní pocit.
Ve 100? Tak mi pošli odkaz na desetinu, kde říkají, že je to NEDŮSTOJNÉ. Schválně.

"Pokud dávám do prodeje, ten nejlepší reprezentační vlajkový telefon, musí mít ultimátní HW, to se tady nepovedlo." za 1 NENÍ TO ULTRA. Ta má být to maximum možného.

Dle tvé logiky, je HOLÝ FAKT, že Samsung ULTRA je OSTUDA, NEDŮSTOJNÝ. Je to telefon, který má být ultimátní, to NEJLEPŠÍ a ono to má tolik HW nedůstojností, až zrak přechází. Ano, pokud je S25U NEDŮSTOJNÝ A OSTUDNÝ mobil, pak souhlas, Pixel má nedůstojný procesor.

napadlo tě, že reprezentační telefon to nemusí být ohledně MAX HW ale jako ukázka SW a toho, že i se slabším HW umí více, než jiný s lepším? Nenapadlo, že? :-)

Jenže ty nechápeš, že si tu nepotřebujeme honit pindíka na číslech. Nedůstojné a ostudné je dát EXYNOS do EU a jinde ne. Zase si to nepochopil. Nevadí. Můžu to pro tebe napsat pomaleji a jasněji, možná i kresby?

Jestli jde o princip, pak doufám, že taky na Samsung fóru chodíš a říkáš, jak NEDŮSTOJNÉ je pomalé nabíjení, 10Mpx foťák, displeje, které blikají a dělají dojem lepších barev, jen aby ušetřil, stará technologie baterií, nízká kapacita a to nemluvím o nedůstojných aktualizacích u TOP modelu, u ULTRA :D:D

Myslím, že nikdo z majitelů Pixelu nezpochybňuje papírově nižší výkon, to případný zájemce lehce dohledá, taky to, že i tak je výkonu nadbytek :-))
Klobása Uzená
Junior

Odeslat příspěvekod Domin7 8. 5. 2025 18:11

maniakovzostravy píše:Tak po půldenním maratonu v obchodě 2 hodiny s S 25 Ultra a 2 s Goole Pixel 9 pro jsem se zřejmě rozhodl pro Samsung, to prostředí, možnost funkcí. Foťak na statické objevy super. rozmazání pohybujících se lidí v dobrém světle OK, hraní her OK. U pixelu se dost rychle zahřívala baterie a po cvaknutí fotky v plném rozlišení jsem musel čekat než se uloží. Takž v tomhle je Samsung napřed. Jen mě štve jen půlroční AI místo ročního. Jiná to překousnu.

Nechci ti do toho házet vidle, když ses už rozhodnul. Ale abys nebyl zklamaný.
Domin7
Junior

Odeslat příspěvekod maniakovzostravy 8. 5. 2025 18:22

jo to si taky pořád říkám - ale jednou to budu muset rozhodnout.
maniakovzostravy
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 8. 5. 2025 19:42

Klobása Uzená píše:
_baudis_ píše:Jestli jde o princip, pak doufám, že taky na Samsung fóru chodíš a říkáš, jak NEDŮSTOJNÉ je pomalé nabíjení, 10Mpx foťák, displeje, které blikají a dělají dojem lepších barev, jen aby ušetřil, stará technologie baterií, nízká kapacita a to nemluvím o nedůstojných aktualizacích u TOP modelu, u ULTRA :D:D

Nedůstojné nabíjení na papíře, ale v reálu nabito do hodiny.
Jelikož jsem Samsung nikdy neoznačoval jako fotomobil, nemám s foťáky problém (taky nehodnotím negativně to nejlevnější 8mpx šíro ve Find N5 - tak to prostě je).
Displej mi nebliká, nebolí mě z něj hlava. GG Armor je samostatnou kapitolou.
Baterie "malá" se starou technologií, výdrž srovnatelná s čínskými výrobci.
Aktualizace mi chodí každý měsíc.

Chápu vás správně, že kdyby se největší Pixel nejmenoval XL, ale ULTRA, pak byste ho hanil stejně?

Omlouvám se, ale každý telefon má něco - a to je jedině správně. Každý si pak může vybrat dle sebe. Kdybych chtěl skvělý univerzální foťák, beru Pixel (a smířím se s kompromisy ohledně HW). Kdybych chtěl top foťák, beru Vivo/Xiaomi (a smířím se s kompromisy ohledně SW). Kdybych chtěl univerzální telefon, beru Samsung (a smířím se s tím, že v ničem nebude top, ale vše bude dělat výborně). A proto je super, že každá značka se orientuje jiným směrem.
Galaxy S25 Ultra 1TB, Galaxy S25 512GB, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition 256GB, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod Klobása Uzená 10. 5. 2025 12:59

Tvůj kolega psal "vlajkový telefon, musí mít ultimátní HW,"

A S25U má hodně starého HW, tudíž dle jeho slov ostudná a nedůstojný, nehodný telefonu ULTRA.
Pokud je i pro něho S25U nehodná a nedůstojná, pak souhlasím a chápu, že mu přijde procák u Pixelu nehodný a nedůstojný. Rozumíme si už?

Když se to bere čistě HW, tak nejlépe je na tom asi Čína :-)

Pro tebe hodina je OK, z mého pohledu u ULTRY s malou baterkou, není.
To je jedno co a jak označuješ, jde o nedůstojný 10Mpx foto se špatným výstupem, kde i "blbá" čína z něho vytáhne více.
Srovnatelná? Dnes už spíše mírně zaostává ale to je jedno, jde tu o NEDŮSTOJNÝ HW, když je to ta ULTRA, jak psal kolega.

Kolega nějak zapomněl, že jeho miláček má tech HW nedůstojností až moc :-)). Nemluvě o Klasické S řadě, která je až na výkon a cenu prostě střední třída. Jenže výkon není u Androidu problém tak 5+ let, pokud nekupujeme lowcost.

Chápu aktualizace OK ale co S23U,S24U a A15 ? Když už je za rohem A16? To je OSTUDA.

Ano, kdyby Pixel aktuální PRO nazýval ULTRA, nadával bych více. Hlavně nadávám na to, co reálně vadí.

A procesor u Pixelu není problém, pořád má výkonu až až i na hry.

Nikde nepíšu, že to nejlepší telefon, jen jsem se ohradil proti vydávání subjektivního pocitu za tzv. holý fakt.

Jenže to kolega nějak nepochopil a pořád tvrdí, že to je fakt - já mu tedy ukázal, že dle jeho logiky je S25U jeden velký OSTUDNÝ A NEDŮSTOJNÝ mobil - vzhledem k tomu, že to má být ULTRA a má hromadu starého HW.

Osobně S25U považuji za dobrý mobil, pokud si nezakládám na kvalitě fotek za všech podmínek.
Mě více sedí Pixel, funguje prostě lépe, nemusím měnit rychlost animací a přechodů aby byl svižnější, myslím si, že se mu více vyhýbají SW problémy. Negejglá se na stole. Má teploměr - používám a další.

Ono na Pixel právě přechází hodně lidí z Jablka nebo od Samsung ULTRA. Vrací se naprosto minimum lidí. Má prostě lepší "user experience" než Samsung. Stejně jako kdysi to měl iPhone ;-) Věc neměřitelný ale v ruce poznatelná :-)

-- 10. 5. 2025 13:07 --

maniakovzostravy píše:jo to si taky pořád říkám - ale jednou to budu muset rozhodnout.

¨
Taky jsem zvažoval ULTRA a Pixel, dnes již starší řady. Obě jsem vzal na 14dní domů a Pixel už zůstal, ULTRA šla do Alzy :D

Oba mobily jsou dobré, Pixel mi sedí lépe. Na výkon nadávají jen ti, kteří ho nemají.
Občas si zahraju náročnou hru.
V čem byla ULTRA lepší je výdrž ale to neřeším neb ULTRA dva dny nedá a Pixel dá jeden den bez problému, takže to je jedno.

Samsung má častěji problémy s přehříváním v aute na bezdrát. nabíječce. Lidé okolo mě si už odrovnali pár baterek. Když do toho jedeš i bezdrát. AA je Samsung nahraný. Občas to potká iPhone (ten se nestíhá dobíjet s AA) i Pixel ale mnohem méně než Samsung.
Klobása Uzená
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 10. 5. 2025 14:09

Starého HW? Myslíte ten 10mpx teleobjektiv? Co jiného?

Necelá hodina je OK - především z důvodu rychlejšího průběhu v nižších % nabití. U Pixelu daleko delší doba nevadí?

Malou S25 mám a nemám pocit, že by to byla střední třída za 15k. (byť mě tolik stála). Máte stejné zkušenosti?

Jeden rok se něco nepovedlo a už je to ostuda? Co roky 2019, 2020, 2021, 2022, 2023, kdy Samsung měl aktualizováno téměř vše a ostatní teprve začínali? Vsadím se vám o co chcete, že letos proběhne přechod na A16 mnohem rychleji.

Mě prostě Samsung vyhovuje nejvíce ze všech - protože si škrtám foťáky = nefotím. Jestli to je jen můj osobní názor, nebo ne, se uvidí na prodejích. Nic jiného totiž výrobce nezajímá...
Galaxy S25 Ultra 1TB, Galaxy S25 512GB, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition 256GB, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka