Google Pixel 8 /Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 3. 9. 2024 08:10

Nesouvisí to úplně s Pixelem jako takovým, ale máte někdo synchronizaci fotek na OneDrive? Já totiž takhle synchronizuju fotoaparát s počítačem, prostě cokoliv nafotím, tak se mi přes OneDrive automaticky překopíruje do PC, přijde mi to jako nejjednodušší řešení. Akorát že to není okamžité - nevysledoval jsem, kdy k tomu dojde. Obvykle třeba za hodinu zjistím, že fotky ještě nedorazily, tak otevřu OneDrive, nic, refreshnu, nic, zavřu a otevřu, nic... tohle zopakuju tak dvakrát a pak k synchronizaci dojde. Nevím, jestli to jde nějak vynutit rychleji nebo "na tlačítko".
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kultus 3. 9. 2024 10:41

Po pretazeni dat z S21+ do P8Pro jsem zjistil, ze se mi nevim proc prevedla jen asi tretina Call logu. Nevite jak to srovnat? Na stejnem uctu mam ted zalohovane oba telefony, ale nevim jak bezpecne prevest jen ty zaznamy. Kontakty a SMS se prevedly spravne. Nejaky napad aby se to jeste vic nerozesialo?
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod dr.spiritus 3. 9. 2024 11:11

Mr.Scully píše:Nesouvisí to úplně s Pixelem jako takovým, ale máte někdo synchronizaci fotek na OneDrive? Já totiž takhle synchronizuju fotoaparát s počítačem, prostě cokoliv nafotím, tak se mi přes OneDrive automaticky překopíruje do PC, přijde mi to jako nejjednodušší řešení. Akorát že to není okamžité - nevysledoval jsem, kdy k tomu dojde. Obvykle třeba za hodinu zjistím, že fotky ještě nedorazily, tak otevřu OneDrive, nic, refreshnu, nic, zavřu a otevřu, nic... tohle zopakuju tak dvakrát a pak k synchronizaci dojde. Nevím, jestli to jde nějak vynutit rychleji nebo "na tlačítko".

Já to mám nastavené tak, že synchronizace běží jenom při nabíjení a přes wi-fí, ty to můžeš mít samozřejmě nastavené jinak. :D Nastavuje se to v nastavení mobilní aplikace.
dr.spiritus
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 3. 9. 2024 15:05

No já to mám nastavené na WiFi (ne na nabíjení). Na té jsem pořád a stejně mi přijde, že sama od sebe ta synchro proběhne sotva jednou denně. Když ji chci udělat rychle (udělám fotku a chci ji hned mít na počítači), tak prostě otevřu OneDrive, refresh, zavřu, otevřu, refresh, zavřu, otevřu... a tak do dvou minut se to chytne a synchronizace začne, ale připadám si jako blbec, třeba to jde vynutit nějak elegantněji. Trvale běžící aplikace nepomůže, asi fakt se musí jakoby vždycky spustit znovu, aby si osahala fotky a zjistila, co je nutné hodit na cloud.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod clips 4. 9. 2024 08:51

Mohli byste prosím napsat zásadní rozdíly v Pixelu 8 a 8a? Vím, že baterka a nabíjení by měla být výhoda 8, ale na hlavní stránce v doporučených je 8a, jsou ale skoro za stejnou cenu, tak nevim, jestli mi něco neuniklo.
Díky
clips
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod somedude 4. 9. 2024 11:39

Pomale nabijeni, plastove chassis, podtaktovany CPU, horsi IP rating, horsi sklo atd.

No nekupto!
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 4. 9. 2024 12:56

Mám OneDrive beta verzi a zálohování funguje asi podle počasí... Někdy stačí aplikaci spustit, bez přihlášení, jindy ji musím natvrdo ukončit a spustit aby proběhlo zálohování. Zkoušel jsem úplně všechny varianty jakéhokoli nastavení, ale spoleh na to není. Zlatý WP �
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod strny88 4. 9. 2024 15:02

Pixel 8a nemá! Podtaktovany procesor :D
Vzal bych pixel 8. Za 14k je to skvělá volba. Pixel 8a bych koupil v případě, že je s výkupním bonusem a vycházel by na cca 8k.
https://www.gsmarena.com/google_pixel_8 ... -63039.php
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod scerba 4. 9. 2024 18:44

Ahoj, nevím jestli se to tady neřešilo, nemůžu to najít, ale jde nějak vypnout zvuk "závěrky" při focení? Nevím jestli je to vlastnost Androidu, vlastnost Pixelu, nebo tím, že nemám EU distribuci ... Ale potřeboval bych to nějak vyřešit :) mám Pixel 8
scerba
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lada t5 5. 9. 2024 10:23

Otevřít fotoaparát - nastavení - další nastavení - zvuky fotoaparátu.
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 5. 9. 2024 12:32

Po vic jak tydnu cas zhodnotit koupi Pixelu 8 Pro za 17K, kterym jsem nahradil utopenou S21+. Popravde mam toho o prechodu z "bezneho" telefonu na Pixel nacteno za celou knihu komentaru ruzneho druhu. Za sebe muzu rict, ze se to proste musi zkusit a nenechat se zvyklat kecama od lidi, co Pixel nemeli v ruce.

Ikdyz jsem myslel jak je S21 rychla, pixel je jeste o tridu rychlejsi. Nacitani aplikaci, pohyb v menu, vsechno temer bleskove i po instalaci a nastaveni vseho tak, jak na starem telefonu. Konecne telefon, ktery nekilluje!!! apky az mne to stve kolik mi pak toho jede na pozadi :D Sam jsem prekvapeny, jak malo mi toho ze samsungu schazi, ale prece. Dost mi vadi horni lista s ovladaci. Hlavne pozice a viditelnost ovladani podsviceni a ta obrovska tlacitka jednotlivych voleb, tohle ma samsung vychytanejsi. Taky mi schazi tazeni doleva-doprava v historii hovoru pro primy hovor/SMS. Chybejici personalizaci supliku jsem vyresil pridanim pouzivanych aplikaci na domovskou stranku, kde uz jdou i slozky, tohle jsem mel 3 roky na Huawei Mate 20 Pro takze cajk. Ja vim obligatni odpoved by byla pouzit jiny launcher, ale proc bych si hyzdil cisty android dalsi nadstavbou.

HW, design krasny (cerna varianta), jak jsem psal jedine minus za "hlucny displej", ale uz mi to tak neprijde. Repraky o dost lepsi, displej supr, hlavne sila podsviceni na primem slunci. Co ale zatim nemuzu prekousnout, prohozena bocni tlacitka (oproti samsungu), ne a ne si na to zvyknout. Pri hovoru mi sice vyhovuje poloha ovl.hlasitosti, jinak ale katastrofa, bude to chtit vic casu. LED je dost slaba nastesti ji moc casto nepouzivam. Co ale musim pochvalit a dost jsem se na to tesil, tak potvrzovani bankovnich transakci ksichtem. Velika skoda, ze se nerozsviti alespon pulka displeje, aby to fungovalo i po tme, ale i tak parada... Co dal, hodinky Huawei funguji jak maji a Sony buds S na LDAC taky jedou...

S odstupem casu zjistuji, o kolik min uz toho potrebuji, takze si vazim zakladnich veci, ktere opravdu funguji dobre a nepotrebuji resit malichernosti ohledne vykonu G3 a pod. jak se v poslednich tydnech i s prichodem P9 dost resi. Nakonec ani ta vydrz neni vubec tragicka. Naopak, pokud bych ted tolik nefotil a spotrebu fotaku pretavil do serfovani nebo YT atd. tak jsem klidne na 9h SoT a v pohode funguji den a pul. Verim, ze se s normalnim pouzivanim vydrz jeste zlepsi.

Zbyva uz jen fotak, to je kapitola sama o sobe. Narovinu, video mne zatim moc nepresvedcilo, urcite udelali krok kupredu, ale na to jak maji vyvazenou expozici a "look" u fotek...u videa mi prijde, ze je porad zbytecne vysoky kontrast a decka obcas vypadaji jako zombi. Video Boostu davam jeste sanci, ale co jsem zkousel, videa jsou sice odsumene, ale na ukor detailu a prijdou mi docela vyzehlena. I ten samsung udelal za danych podminek lepsi video a to se mi uplne nezda. Fotky vetsinou paradni, konecne se daji fotit decka (i v interieri) a kdyz to clovek prozene Lightroomem, hlavne ty 50Mpx RAWy, ziska clovek hodne slusne fotky. Az bude cas musim srovnat s bezzrcadlovkou Fuji co mam doma. Trochu pachut zanechava schovani nastaveni expozice/vyv.bile do manualu od nejakeho updatu a Top shot s mizernou kvalitou "ostatnich" fotek mimo original. Taky nektere funkce, ktere maji omezeni s jinym nastavenim. Bohuzel s deckama clovek potrebuje pouzitelny Burst mod, tak jsou ty 1.5Mpx fotky slaba naplast. Kdyby aspon ty fotky PO stlaceni spouste byly 12Mpx tak nereknu, ale takhle prepinam na 12Mpx mode a mackam a mackam...tak vykonny cipset ze by to dneska neumel? Tomu neverim, spis nam podsouvaji neco ve stylu applu...no a trosku sklamal ultrasirokac. Po tom hype jsem od noveho 48Mpx snimace cekal vic detailu a ostrosti, hlavne v horsich podminkach je to docela patlanice, musi se dost zachranovat v RAWu. Nechapejte mne spatkne barvy-dyn.rozsah parada, jen detailu neni o tolik vic nez z toho samsungu. Pri makro foceni je to lepsi, ale na dalku zadna slava. A ano, mam prime srovnani za slunecneho dne s tim 3 roky starym samsungem. Naopak mile prekvapilo telefoto, tam se da z RAW jeste neco vytahnout, ale i tak ma Pixel slusny automat. Kdyz jsme u toho RAWu, nekdo se stezoval na google profil v Adobe produktech. Naopak mi v LR prijde docela pouzitelny, staci stahnout saturaci a uz se to dost podoba originalu. Po upravach RAWu z Gcam, samsungu, Mate 20 Pro atd. je to nebe a dudy.

PS: tak jeste jedno male minus, mam asi stesti a nafasoval jsem displej s "otlacenymi komponenty" ze zadu displeje. Zkousel jsem to najit az ted na ostrem slunku a pod uhlem, jinak to doted nebylo videt, ale vracet kvuli tomu nebudu.
Naposledy upravil kultus dne 5. 9. 2024 17:40, celkově upraveno 9
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod scerba 5. 9. 2024 14:22

lada t5 píše:Otevřít fotoaparát - nastavení - další nastavení - zvuky fotoaparátu.

To bohužel nejde ... Je tam napsáno: "Vzhledem k vaší SIM kartě nebo oblasti, nelze vypnout. "
Přílohy
Screenshot_20240905-141943.png
scerba
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod strny88 5. 9. 2024 14:47

Zvuk lze vyhnout. Nic ohledně lokace nebo SIM mi to nepíše.
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod milans74 5. 9. 2024 18:14

Cez Aliexpress sa predávali za výhodnejšiu cenu P8 s japonskou lokalizáciu, kde nejde vypnúť zvuk fotoaparatu.
milans74
Junior

Odeslat příspěvekod somedude 5. 9. 2024 18:30

Ja mel par mesicu japonskej 3XL a zvuk zaverky vypnout sel. Co ale neslo vypnout byla ta zajebana felica
somedude
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka