Google Pixel 8 /Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod somedude 9. 12. 2024 15:17

Co se tyka baterie, stala se mi zajimava vec. Obvykle mi pres noc baterka spadne o 8-15%. V zavislosti natom kolik je otevrenejch appek na pozadi, jak dlouho spim a taky jestli je zapnuta WiFi.

Vcera sem se ale probudil a koukam ze ja zapnutej battery saver (auto <20%). Sem si temer jistej ze sem mel vic nez 50% kdyz sem sel spat jinak bych asi dal nabijet pres noc. No nic rikam si, jednou dvakrat za rok se baterie chova podivne kdyz se kalibruje, tak mozna to bylo ono.

Jenze dneska se probudil s 8% a spat sem se 70+. To uz je fakt podezrely. Kupodivu vcera sem telefon pouzival pres den hodne a neprislo mi ze by vydrzel min nez obykle. Dorazil sem domu s cca 25% (coz je normalni zbytek po dlouhem dnu). Nabil sem tedy jeste vecer nez sem sel spat.
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 9. 12. 2024 16:43

Podívej kolik ti co žere a napiš co byl ten žrout. :-D
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 9. 12. 2024 17:44

Dzejn Dočk:
To se na to nabijeni ještě podívám. Neměl jsem to přes noc, nabíjel jsem přes den a když to začalo zase nabíjen při 79% tak jsem mobil odpojil. Nechám to tam delší dobu.

----
Tak jsem zjistil, ze se mobil nabije na 80% a dal jede z nabijecky aniz by tu baterii dal dobijel nebo pouzival. To znamena, ze pokud by se pouzila powerbanka co se po poklesu odberu vypne, nevypla by. Ale to jsem uz nezkousel. Jen jsem meril proud do mobilu po nabiti na 80%. Ten kolisal od nuly do potreby mobilu. Ten si vezme klidne jednu Amperu (fotak).
Naposledy upravil P3p3k dne 10. 12. 2024 01:48, celkově upraveno 1
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod Jirkash 9. 12. 2024 17:47

I 8-15% pres noc i se zaplou wifi je moc.
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB Obsidian, Android 15, Spigen Thin Fit
Linn Nexus, Monitor Audio, Yamaha, Sony, Onkyo, Teac, Dual, JVC, Akai.
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod lada t5 9. 12. 2024 17:58

8% přes noc mi to snad nesežralo nikdy, možná kdybych spal 24 hodin. :-) Já mívám úbytek za noc tak okolo cca 3%.
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod Jirkash 9. 12. 2024 18:40

Presne tak 3-4%
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod somedude 9. 12. 2024 19:29

No tak ja mam hodne veci otevrenejch a vypnutej 'adaptive battery' prave aby mi to nezabijel. Taky Always on Display asi neco sezere.

Dzejn Dočk píše:Podívej kolik ti co žere a napiš co byl ten žrout. :-D

No to je skoda ze me to nenapadlo. � Tenhle udaj se po znovunabiti vymaze. Pokud se to stane znovu, urcite se podivam.
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 9. 12. 2024 19:47

lada t5 píše:8% přes noc mi to snad nesežralo nikdy, možná kdybych spal 24 hodin. :-) Já mívám úbytek za noc tak okolo cca 3%.

Hodně záleží jestli killuješ app a jaké ti běží. Always on zaplé či vyplé? Letecký mód máš či ne? Wifi? Kolik notifikací ti dorazí za noc?

Já to pak mám od 4% do těch 8%, výjimečně 10%.

-- 9. 12. 2024 19:49 --

P3p3k píše:Dzejn Dočk:
To se na to nabijeni ještě podívám. Neměl jsem to přes noc, nabíjel jsem přes den a když to začalo zase nabíjen při 79% tak jsem mobil odpojil. Nechám to tam delší dobu.

Třeba to tak bude, já zrovna nabíjel powerbankou kterou moc neznám, tak se třeba po vypnutí už sama nezapne.

EDIT: možná by to šlo vykoukat z grafu nabíjení/vybíjení, jen nevím jestli znázorní i 1% a mobil nemám zrovna u sebe :D
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod lada t5 9. 12. 2024 21:17

Always on mám vypnuté, to nepoužívám, právě kvůli úspoře baterie. Když chci vidět notifikace, klepnu na dispej.
A aplikace pravidelně zavírám, nemám potřebu aby běžely na pozadí.
A s tou Power bankou - ta moje co používám tak se sama vypne po nabití telefonu a už se sama nezapne. Jedině bych ji musel pustit jejím vypínačem, nebo odpojit a znovu připojit kabel. To co popisuješ bude asi obdobný případ - banka nabije a vypne se.
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod Hardy. 10. 12. 2024 13:22

Aplikace bych nezabíjel. Spousta aplikací se stejně většinou znovu nakopne (ať už sama skrze službu na pozadí a nebo uživatelem), což ve výsledku sežere víc baterky než je nechat běžet.
Hardy.
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 10. 12. 2024 16:09

Tohle dělal kolega. Několikrát do hodiny zavíral aplikace, uvolňoval paměť. Pak mu nějaký program napsal, že by měl zakázat proces keyboard. Tak to zakázal a skončil v továrním nastavení. Bez klávesnice se do mobilu už nedostal.
Přišel o všechno co měl v mobilu.
Málokdy se stane, že je uživatel chytřejší než ti, co ten systém vymysleli.
Samozřejmě pokud to někomu dělá radost, může s tím bojovat. Stejně jako můj kolega �
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 10. 12. 2024 17:32

lada t5 píše:Always on mám vypnuté, to nepoužívám, právě kvůli úspoře baterie. Když chci vidět notifikace, klepnu na dispej.
A aplikace pravidelně zavírám, nemám potřebu aby běžely na pozadí.
A s tou Power bankou - ta moje co používám tak se sama vypne po nabití telefonu a už se sama nezapne. Jedině bych ji musel pustit jejím vypínačem, nebo odpojit a znovu připojit kabel. To co popisuješ bude asi obdobný případ - banka nabije a vypne se.

Většina to takhle dělá. Ale např. Baseus 65W to takhle zrovna nemá a druhá na ntb asi taky ne. A ty levnější, které se také samy znova nezapnout, funguji dle kablíků. Svítící nebo s měřičem spotřeby = že mobil se přestane nabíjet a jak bude chtít zase začne nabíjení. PB se nevypne - pokud se nedostane pod mez minimálního odběru :D Zrovna můj případ byl s nějakou ***** z Lidlu a ta se vypne a nezapne - dnes otestováno.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Jirkash 10. 12. 2024 21:59

Souhlas, take aplikace nezaviram, nechávám to na systému, zvýšená spotřeba se nekoná.
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod somedude 17. 12. 2024 15:51

Tak chovani baterie je zpet v norme. ~10% za noc

To byl predtim fakt nakej ustrel akorat divny ze se to stalo dve noci po sobe. Sere me ze sem se nepodival do zaznamu nez to znovu nabil.
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 17. 12. 2024 16:57

A nebylo to po aktualizaci? Já mám po aktualizaci baterku tři až pět dní úplně marnou, vybíjí to každá kravina, než se to nějak adaptuje a vrátí naprosto do normálu. Pravidelně mívám večer kolem 40 procent, zatímco 2-3 dny po aktualizaci se mi večer zapíná nějaký battery saver na 15%. Spotřeba je přes den třeba o půlku vyšší.
Mr.Scully
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka