Google Pixel 8 /Pro - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Jirkash 25. 11. 2024 11:24

Nemusím mít potvrzení lidí, co se tím živí, ale vlastní zkusenost a ta me uz vsemoznych/nekolika telefonu i notebooku s touto funkci potvrdila, ze tam zadny zasadni rozdil neni. Ani po 4 letech nebyla baterka ko.
Nikdy nevim jake budu mit vyuziti, takze i 80% muze byt malo ci na hrane. Nebudu se zbytecne okradat o energii.
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB Obsidian, Android 15, Spigen Thin Fit
Linn Nexus, Monitor Audio, Yamaha, Sony, Onkyo, Teac, Dual, JVC, Akai.
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod anonymius 25. 11. 2024 11:48

Nabijim vzdy do 100% a nikdy nebyl zadnej problem. Kazdopadne nenechavam telefon treba celej vikend na nabijecce...
Samsung Galaxy S23, S21, S7, S2, A34
anonymius
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 25. 11. 2024 11:50

To je kazdeho vec, jestli se mu chce omezovat a resit to. 12% po 700 cyklech, abych se mel ceho chytnout, by bylo u telefonu uplne prd. Jednak bych si po tech letech tech 12% ani nevsiml a pak uz bych spis menil telefon, ale jak pisi je to muj nazor. Stejne tak bavit se o tom, jak "tezky" mne ceka den. Ja to dopredu nevim, ale vim ze kdyz pujdu fotit na dilnu na 2 hodiny dily do revize a jeste odpoledne, tak mi to sezere dost kapacity a proto mam radeji telefon rano nabity na 100% a nemusim nic resit a omezovat se. Taky jsem na tohke tema cetl nejake testy a uplne mne to nepresvedcilo.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 25. 11. 2024 11:52

Jistě, pokud nevíš, pak nabít na 100% smysl dává.
Osobně dávám přednost přesnému měření, vědeckým podkladům, než dojmům z osobní zkušenosti. Ty nemusí být přesné. Ta hlavně kolikrát nebývá přenositelná.

Každopádně se neshodneme. Já budu věřit nejen svým číslům a zkušenostem a ty si věř své zkušenosti, obou nám bude hej :-D Přeji fajný den :-)

-- 25. 11. 2024 12:00 --

kultus píše:To je kazdeho vec, jestli se mu chce omezovat a resit to. 12% po 700 cyklech, abych se mel ceho chytnout, by bylo u telefonu uplne prd. Jednak bych si po tech letech tech 12% ani nevsiml a pak uz bych spis menil telefon, ale jak pisi je to muj nazor. Stejne tak bavit se o tom, jak "tezky" mne ceka den. Ja to dopredu nevim, ale vim ze kdyz pujdu fotit na dilnu na 2 hodiny dily do revize a jeste odpoledne, tak mi to sezere dost kapacity a proto mam radeji telefon rano nabity na 100% a nemusim nic resit a omezovat se. Taky jsem na tohke tema cetl nejake testy a uplne mne to nepresvedcilo.

Já se neomezuji, mě telefon vydrží jak potřebuji, jen šetřím baterii. Nedělám žádný úkon navíc, tak proč ho nešetřit?
Jistě, pokud nevíš jestli vyjdeš, pak buď nabíjet do 100% nebo powerbanku nebo dobít během dne, prostě co každému vyhovuje.

Ano nevšimneš si těch 12%, proto jsem psal, že osobní zkušenost nemusí být plně relevantní. Jak jsem psal, mé telefony jdou v rodině dál a po 4 letech už se to nasčítá. Když ho používáš, úbytku si dlouho nevšimneš a pak najednou...

Třeba u té koloběžky je pro mne těch 5km dojezdu dolů dost na houby a už by mi to komplikovalo život, dávám dál v rodině :-) Tu jednu dojezdím a pak se uvidí :D
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 25. 11. 2024 12:30

Ono dalsi vec je, ze je kazdy kus baterie unikat a myslet si, ze mi deset kusu "stejne" baterie vydrzi pri stejnem pouzivani stejne, je taky naivni. Jasne, pocitas s nejakou statistickou chybou, ale staci chytnout slabsi kus, kttery muze dva roky fungovat a pak jde dolu a neudelas nic. Za mne je to vsechno spotrebka a jedine co delam resp. nedelam...hlavne v praci, mobil nepripojuji desetkrat denne k NTB, abych pretahl fotky. Ikdyz je to pomalejsi vyuzivam treba Onedrive.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 25. 11. 2024 13:32

Yop, proto jsme vzal 6ks 18650 i tak to není ideální vzorek ale lepší jak dvě :-D.

Je to spotřebka ale jak jsem psal, mě to nestojí nic navíc, tak proč jí nešetřit. Otrokem bych nebyl.

Každopádně můj cíl byl upozornit na funkci která "zpomaluje" notifikace pro ty, kterým se to děje a neví proč :-D
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod somedude 25. 11. 2024 13:50

Jo taky to delam. Prvni po najeti noveho Pixelu vypnu adaptive charging a adaptive connectivity. Pred casem sem vypnoul i adaptive battery. Prijde mi ze to neprinasi nic (dobreho)...
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 25. 11. 2024 16:47

Dzejn Dočk píše:Každopádně můj cíl byl upozornit na funkci která "zpomaluje" notifikace pro ty, kterým se to děje a neví proč :-D

no dik za to, ja to vypnul az vcera, tak jsem zvedav, jak se to bude chovat (vydrz i ty notifikace). Treba pak bude nejaky kompromis. Adaptivni nabijeni jsem vypnul skoro hnedka na zacatku. Pres noc nabijim na bezdratovce a parkrat se stalo, ze do raniho budiku bylo nabito tak na 60%, ale normalne se to nabijet stiha i v kratsi dobe, takze konec.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 28. 11. 2024 14:39

Resil jste nekdo bezdratove sdileni obsahu/zrcadleni obrazovky Pixel-TV samsung? Jak vyresit co nejjednoduseji a idealne bez reklam?
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Treeper 28. 11. 2024 14:44

Kupovali by jste Pixela(pro) jako šedivku? Da se sehnat za za 15,3k ale je to evropská verze z Německa......
Treeper
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kultus 28. 11. 2024 15:48

To je jedno pokud ji prodava spolehlivy obchod.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod somedude 28. 11. 2024 16:04

Treeper píše:Kupovali by jste Pixela(pro) jako šedivku? Da se sehnat za za 15,3k ale je to evropská verze z Německa......

Dobrej komentar TVL!

Kazdy Pixel ma jen 4 varianty. Jednu pro Japonsko, dve pro USA a jednu pro zbytek sveta (RotW, ktere se nekdy taky rika global). Takze tu tvoji "evropskou" variantu prodavaj nejenom v Nemecku ale i v Indii nebo Kanade.
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod Treeper 28. 11. 2024 16:25

kultus píše:To je jedno pokud ji prodava spolehlivy obchod.

Mironet, nemam s nim zkušenost... Proto se ptám
Treeper
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kultus 28. 11. 2024 16:57

Taky tam nakupuji, ale zatim jsem tam nic nereklamoval. Pouze vracel venkovni kamery. Jako vsude to dost laxne kontroluji tak bacha na plomby, nevim jestli to potom extra davaji "do pucu". Ja bych to tam klidne koupil. Ale kdyz jsem kupoval ja byl za 17K v datartu za nejlepsi cenu v okoli.

A dude ty se uklidni, ne kazdy se v tomhle tak orientuje. Navic vetsina telefonu se prodava jako sedivka nebo z ofiko distribuce, proste relevantni dotaz.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod lada t5 30. 11. 2024 10:29

V Mironetu nakupuji a za mě je ten obchod v poho.
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka