Google Pixel 8a

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Jan Kašík 23. 6. 2024 11:10

Proč to řešíš?
Jak často s tím máš na svém telefonu problém a v případě že často a 5G vážně potřebuješ tak si kup jinej kterej ti mimo 10 nejvíc prodavanych taky nemusí úplně všude fungovat
Jan Kašík
Junior

Odeslat příspěvekod somedude 24. 6. 2024 00:13

Obyvatel píše:Tak jednoduché to také není. V UK se oficiálně prodává, ale funguje jen s polovinou poskytovatelů.

To neni ale zpusobeno Googlem. Sitovy operatori maji podporu samozrejme vsichni kdezto polovina virtualu nema k 5G pristup vubec, bez ohledu na telefon.
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod BukCZ 24. 6. 2024 09:54

Jan Kašík píše:Proč to řešíš?
Jak často s tím máš na svém telefonu problém a v případě že často a 5G vážně potřebuješ tak si kup jinej kterej ti mimo 10 nejvíc prodavanych taky nemusí úplně všude fungovat

... víte, ono je 21. století a prostě od firmy, která je označována za technologického lídra se "tak nějak automaticky" očekává, že nebude uměle blokovat základní funkce, jako je např. 5G připojení. Nejde vůbec o to, jestli to potřebujete nebo ne, jde výhradně o umělé blokování ze strany výrobce. Prostě všude tam, kde je 5G dostupné to má fungovat a pokud ne, tak prostě už nikdy nic od takového výrobce nekoupit.
Btw. Pixel 8a za ty peníze stejně nestojí. :-)

-- 24. 6. 2024 10:56 --

somedude píše:
Obyvatel píše:Tak jednoduché to také není. V UK se oficiálně prodává, ale funguje jen s polovinou poskytovatelů.

To neni ale zpusobeno Googlem. Sitovy operatori maji podporu samozrejme vsichni kdezto polovina virtualu nema k 5G pristup vubec, bez ohledu na telefon.

... právěže to Googlem způsobeno je. Ono stačí fakt, že 5G model je v Pixel telefonech již nějakou dobu, ale jeho funkčnost je v mnoha regionech softwarově blokována. Donedávna byla blokována i v ČR, kde 5G sítě fungují již řádnou dobu.
BukCZ
Junior

Odeslat příspěvekod Obyvatel 24. 6. 2024 10:21

somedude píše:To neni ale zpusobeno Googlem. Sitovy operatori maji podporu samozrejme vsichni kdezto polovina virtualu nema k 5G pristup vubec, bez ohledu na telefon.

To je způsobeno Googlem, protože všechny ostatní 5G telefony v těch sítích virtuálů fungují :-)

-- 24. 6. 2024 11:24 --

BukCZ píše:... víte, ono je 21. století a prostě od firmy, která je označována za technologického lídra se "tak nějak automaticky" očekává, že nebude uměle blokovat základní funkce, jako je např. 5G připojení. Nejde vůbec o to, jestli to potřebujete nebo ne, jde výhradně o umělé blokování ze strany výrobce.

Ještě horší je, že nejsou ochotni ani zveřejnit přesný seznam kde to blokují a kde ne. Ten prý existoval minulý rok, ale pak jej dali pryč, teď na jejich webu nic takového vůbec nenajdete. Ani slovo o tom, že jsou 5G sítě uměle blokované v polovině světa i tam, kde je shodná podpora 5G pásem, takže očekáváte že to funguje. Už nikdy si od nich nic nekoupím, tohle je jasné klamání zákazníka.
Obyvatel
Junior

Odeslat příspěvekod Jan Kašík 24. 6. 2024 10:33

No a úplně nejhorší bude že řešíš to co tě vlastně ani nepálí - dotaz ten telefon už vlastně máš a nebo se jen rozmýšlíš jestli fotí lépe než tvoje LG (ono fotí) no a pak je super ta možnost 14 denního vrácení při nespokojenosti s výrobkem ( na bazos se to nevztahuje ) případně když je to nepřekonatelný problém PRODEJ HO a 99% lidem bude tvůj problém celkem šumák
Jan Kašík
Junior

Odeslat příspěvekod somedude 24. 6. 2024 13:43

BukCZ píše:... právěže to Googlem způsobeno je. Ono stačí fakt, že 5G model je v Pixel telefonech již nějakou dobu, ale jeho funkčnost je v mnoha regionech softwarově blokována. Donedávna byla blokována i v ČR, kde 5G sítě fungují již řádnou dobu.

Opet spatne. Google neblokuje zemi ale operatora. Me 5G na pixelu fungovalo v cesku i v roce 2022 (driv sem tu quli covidu nebyl a predtim nebylo 5G) protoze sem jel pres podporovaneho operatora.

Uz sem to tu rikal nekolikrat geo-blokace se vztahuje jen na ficuretky jako 'hold for me' nebo 'car crash detection' ale ne na 5G nebo VoLTE.
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod lada t5 25. 6. 2024 13:02

Byl jsem skoro dva měsíce v Thajsku, kde jsem používal starý Pixel 5 s místní SIM kartou jako hotspot pro dva mobily a notebooky. Pixel 5 tam běžel na 4G a za ty skoro dva měsíce jsem si ani jednou nemusel postesknout, že by mi chybělo 5G.
Toť můj názor.
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod Obyvatel 12. 7. 2024 20:21

Jen pro úplnost, stejný nesmysl jako s blokováním 5G je i s blokováním VoLTE. Čínské Xiaomi za polovinu ceny vám bude fungovat všude na světě, jen ne Pixel.
Obyvatel
Junior

Odeslat příspěvekod Osral 13. 8. 2024 11:38

U Vodafone mi 5G i Volte včetně WIFI hovorů funguje perfektně. U T-Mobile jsem zkoušel, ale pouze půjčenou předplacenku, která fungovala na Samsungu 21 FE, tam 5G fungovalo, ale na Pixelu 5G nefungovalo. Ale fungovalo Volte u 4G. Třeba špatnou zkušenost mám ze SONY Xperia 5, kdy Volte fungovalo jen u O2 a T-Mobile, ale u Vodafonu se hovor přepnul na 2G a net spadnul. Tehdy i když moc hezký telefon od Sony, jsem musel na Alze vrátit.
Osral
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vormen 13. 8. 2024 16:26

V Datartu právě spuštěn výkupní bonus 3700 pro Pixel8a, s VIP a slevovým kuponem opět velice slušná nabídka.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kultus 16. 11. 2024 12:08

Alpenflair píše:Nevim no, telefony pod 10 kupuji dle meho nazoru bud nemajetní, deti a nebo duchodci. Neznam nikoho ve svem okoli, ktery by mel takto levny mobil.. Do 20 lidovka do 30 slusne zarizeni, nad 30 pro narocne

Ty budes asi hodne omezeny clovek, soude
dle toho cos napsal. Je spousta schopnych mobilu, ktere nemusi stat ani tech deset, stejne jako je spousta lidi co penize maji a tak drahe padlo nepotrebuji nebo nevyuziji. Kdyz si vemu takovy pixel 8a, perfektni fotak, cisty android, dlouha podpora. Beznemu cloveku vlastne nic neschazi....tobe zrejme ano a ostatni snadno domysli co :)
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Obyvatel 7. 12. 2024 09:02

Funguje někomu ta nová funkce omezení nabíjení jen do 80%? Ten update se jim asi moc nepovedl. Když dám vyhledat text 80 v nastavení tak to najde, ale nejde na výsledek hledání pak přejít, nic se nestane.

Když jsem dnes nabíjel telefon tak jsem dostal notifikaci, zda nechci zkusit novou funkci omezení nabíjení do 80%, ale opět se pak nic nestalo.

Telefon jsem po aktualizaci již restartoval.
Obyvatel
Junior

Odeslat příspěvekod Jirkash 7. 12. 2024 11:30

Ano, je funkcni. Jdi do nastaveni - baterie - optimalizace nabijeni - pouzivat optimalizaci nabijeni (zapnout odtrzitko) - a už se ti zpřístupni volba k vybráni 80%
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB Obsidian, Android 15, Spigen Thin Fit
Linn Nexus, Monitor Audio, Yamaha, Sony, Onkyo, Teac, Dual, JVC, Akai.
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod Obyvatel 7. 12. 2024 12:33

Právě že položka Optimalizace nabíjení tam vůbec není, pouze Adaptivní nabíjení. Na Pixelech 8 a 8 Pro to zdá se funguje, ale ne na 8a.
Obyvatel
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka