Google Pixel 8a

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod vormen 29. 5. 2024 17:31

na wifi doma se to dá, ale přes den jsem jen na 5G a to je strašnej rozdíl, stačí něco vyfotit, poslat mailem, otevřít prohlížeč na 10 minut a komfort je pryč. Jinak to zahřívání se řeší i ma zahr. fórech, prý za to může modem a lidi to řeší krytem :D
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dr.spiritus 29. 5. 2024 18:28

Jo, to by mohlo být. Kryt na něm má, bez něj mobil (jakýkoli) odmítá vzít do ruky... I když, první den, když pořád něco nastavovala, měla ho bez krytu (a byla přitom nervózní jak pes, aby jí nevyklouzl z ruky). A přes den je taky mimo Wi-Fi, ale je fakt, že bude dost záležet, jak se telefon používá. Nicméně, abych to uzavřel, při jejím způsobu používání je vše v pořádku.
dr.spiritus
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 30. 5. 2024 13:47

Všiml jsem si, že na 8a nemám ve foťáku možnost dělat 360st. fotky, na sedmičce to je, to tak má být?
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod panrt 30. 5. 2024 14:41

Vormen: Myslíš Photo Sphere? Tak tohle Google už zrušil.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod vormen 30. 5. 2024 15:25

jj, to myslím, je teda možný, že to na sedmičce zmizí?
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tomus 3. 6. 2024 09:50

Na starších modelech photosfere zůstala, ale od Pixel 8 je tahle funkce ve Fotkách nedostupná, škoda.
tomus
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 11. 6. 2024 17:50

První aktualizace je tady. Je obsáhlá, skoro 900MB, tak jsem zvědav, jestli se zlepší dosavadní neduhy.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Obyvatel 19. 6. 2024 17:20

Rozhodoval jsem se mezi Samsungem A55 a tímto, nechtěl jsem pokud možno nic čínského. Pixel 8a je rychlejší, neobsahuje balast a neukončuje agresivně aplikace, viz https://dontkillmyapp.com/

Přehřívání s 5G (Kaktus) nemohu potvrdit (po první aktualizaci), mám ale vypnuté Adaptivní nabíjení i připojení. Displej nic moc, bílá barva hraje všemi barvami jen ne bílou a je celý do žlutozelena, nikde nelze nastavit barevnou teplotu displeje. Jen Neutrální a to nic neřeší.

Mám ale jiný problém, flip pouzdro :-) Chtěl bych jednoduché černé flip pouzdro bez magnetického zavírání a překážející přesky. Nevím kdo to vymyslel. Koupil jsem tohle a jsou tam vcelku silné magnety, které samozřejmě ovlivňují činnost magnetického sensoru (kompasu). Prošel jsem už několik eshopů, Allegro, Amazon DE. Všude s magnetem. To se všichni už dočista zbláznili? :-)
Obyvatel
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 19. 6. 2024 18:29

To přehřívání po první aktualizaci opravdu přestalo a i výdrž baterie je konečně přiměřená. Telefon se skvěle drží v ruce, ale stejně čeká na nového majitele a používám A55. Ta má bez debat horší foťák, ale to je tak vše. Displej nesrovnatelně lepší a i když oba mají 120Hz, tak když je mám vedle sebe a posouvám obrazovku, tak na pixelu trhaně skáče, kdežto na A55 úplně nádherně plynule, barvy, ostrost zase nesrovnatelně lepší A55, baterka lepší o dva parníky. Pixel i přes vypnutou adaptivní baterii a vypnuté optimalizace baterie u některých aplikací zobrazuje notifikace se zpožděním, A55 je v tomhle 100% spolehlivá. Ten balast od Samsungu vítám všema deseti, rutiny, reminder, kalendář, vyhledávání smarttagu...Pixel s áčkem mě vůbec nenadchl, ještě mám Pixel 7 a tomu nesahá ani po kotníky.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Obyvatel 19. 6. 2024 18:43

No děkuju :-) Mě vlastně vadí jen ta bílá na displeji, ale že není bílá jsem viděl u plno dalších OLED taky. Ostrost je zvláštní, protože A55 má hustotu 390 PPI, zatímco Pixel 8a vyšší 430 PPI. Baterie vydrží asi víc, protože má slabší procesor. Můj starý telefon nevydržel už ani den, takže pořád krok kupředu :-D
Obyvatel
Junior

Odeslat příspěvekod Obyvatel 20. 6. 2024 14:51

Díval jsem se dnes v prodejně na displej Samsung S23 a bílá barva má úplně stejný problém. Při pohledu již trochu z boku jde do zelena. Takže to bude problém OLED jako takový.
Obyvatel
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 20. 6. 2024 15:24

To je normální, bílá bývá taková duhová, zelenofialová, to je normální, naopak bych řekl, že 8a je na tom docela dobře.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Obyvatel 20. 6. 2024 16:45

Přešel jsem z mobilu s LCD (měl slušný kontrast kolem 1800:1) a tohle je docela otravné. Už chápu, proč se nevyrábí OLED monitory pro grafiku :-)
Obyvatel
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 20. 6. 2024 17:01

Většina používá na OLED displejích tmavý režim kde se dá, tak si na něho taky zvykni a máš pokoj :)
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Obyvatel 21. 6. 2024 09:22

Teď jsem narazil na ještě větší problém, o kterém jsem nevěděl a v žádné recenzi se o něm nepíše :-(

Google z nějakého podivného důvodu omezuje ve kterých zemích (či dokonce které operátory) podporuje 5G a to bez ohledu na to, že technicky tomu nic nebrání, protože to může fungovat všude (Samsung ani Apple takové omezení nedělá). Nový telefon s eSIM jsem chtěl mimo jiné právě pro cestování mimo EU. Tohle je šílené, kdybych to věděl předtím, tak to nikdy nekoupím :grr:

Odkazy:
https://9to5google.com/2024/06/08/google-pixel-5g-list/
https://www.reddit.com/r/GooglePixel/co ... r_finland/
https://www.reddit.com/r/GooglePixel/co ... countries/

Pokusím se jej vrátit, protože taková "podpora" 5G je vyloženě klamavá reklama. Nikdo jiný tohle nedělá.
Naposledy upravil Obyvatel dne 21. 6. 2024 09:44, celkově upraveno 1
Obyvatel
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka