Google Pixel 8a

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Nick Cave 21. 6. 2024 09:42

Obyvatel: pokud jsi objednal z eshopu, tak telefon můžeš bez udání důvodu do 14 dnů vrátit
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod vormen 21. 6. 2024 09:53

njn, zlatá A55 :D
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Jan Kašík 21. 6. 2024 10:41

V čem?
Jan Kašík
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 21. 6. 2024 11:13

v provedení :D
Přílohy
620w.jpg
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod P3p3k 21. 6. 2024 12:02

A v čem je takové 5G nutné? Bez toho se nejde dovolat? Nebo je pak na výběr pouze 2G/5G?
Ani u nás nemáš 5G SA a pochybuju, že ti to vadí.
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 21. 6. 2024 12:26

Taky bych 5G vůbec neřešil, pokud bych si teda nebyl jistej, že jsou lokality, kde kromě 5G nebude 4G.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Obyvatel 21. 6. 2024 14:16

Zatím jsou, předpokládám ale, že se to rychle může změnit ve prospěch 5G. Pokud mám být ve většině světa uměle omezen na 4G, tak jsem si vůbec nemusel kupovat nový telefon s 5G.

Ano, byla chyba, že jsem prošel asi jen deset recenzí a nepřečetl stovky příspěvků, kde bych se to dozvěděl. Takový nesmysl mě opravdu nenapadl, když už, tak bych ho čekal spíše u Apple :-) Ještě bych chápal, kdyby to mělo nějakou technickou příčinu, ale žádná taková není.

Ve skutečnosti je to podle diskusí prý daleko horší. Celá "podpora" 5G v dané zemi někdy znamená, že odblokují jen jednoho operátora z mnoha a už vůbec ne virtuální operátory, kteří se nedostanou do seznamu, protože jsou pod rozlišovací schopností Google. Kdyby šlo o jen pár zemí neřeším to, jenže takhle je zablokovaná celá Jižní Amerika a Asie s výjimkou Singapuru a Thajska. Na oficiálním webu Google je poznámka, že dostupnost 5G závisí na pokrytí operátora, ale ani slovo tom, že bude záměrně blokované v nadpoloviční části světa, kde jinak všechny ostatní telefony fungují. Divím se, že to v EU ještě někdo nenapadl, tohle je jasné klamání zákazníka. Řešení to žádné nemá, protože operátoři a Google se prý při dotazech vzájemně obviňují kdo za to může, přitom problém je jasně na straně Google.

Názorná ukázka jak nesmyslným marketingem zabít jinak velmi dobrý produkt :-(

EDIT podle některých komentářů Google dokonce před pár měsíci zcela odstranil z webu přesný seznam podporovaných operátorů, aby to ještě více skryl. Takhle si opravdu nepředstavuji zákaznickou podporu u telefonu za 15 tisíc. To je trapné. Mezitím u Samsungu ...
Obyvatel
Junior

Odeslat příspěvekod 12341234 22. 6. 2024 07:08

Pritom ani v CR nebyla donedavna podpora 5G ze strany Pixelu, se divim, ze to nekdo nevi. Je to vseobecne znama vec. Ja to vim, i kdyz jsem nikdy zadny Pixel nemel. Zpristupnili uzivatelum v CR 5G pred rokem teprve. Kazdopadne pokud ti pujde 5G s ceskou SIM v CR, melo by to jit s tou samou SIM i v zahranici, i kdyz to tam operatorum Google blokuje. Blokuje to totiz pouze na jejich SIM.

https://www.idnes.cz/mobil/telefony/google-pixel-oficialni-podpora-5g-v-cesku.A230614_161009_telefony_vok
12341234
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod myšpulín 22. 6. 2024 07:28

Jenže k té domácí SIM si chceš na cesty pořídit nějakou eSIM na data a ta pak bude omezena.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod 12341234 22. 6. 2024 07:30

Omezena na 4G, zadna tragedie a vyssi vydrz baterie k tomu. :D
12341234
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Obyvatel 22. 6. 2024 08:17

Můžu tu popsat deset věcí z jiného oboru co tam jsou "všeobecně známá věc" a vsadím se, že tu nikdo o nich neví. Jde o to, že žádný jiný výrobce tohle nedělá, jen Google. Takže to nečekáte. Navíc to oficiálně nikde nepřizná, dočtete se to jen v diskusích nebo nějakých zprávách. Z nějakého důvodu to neuvádí ani recenzenti jako zápor v hodnocení.

Ano, právě to že 5G blokuje na druhé eSIM je celý problém.

Jediné čím by ještě šlo vysvětlit celou tuhle blamáž je, že se jedná o hodně hloupý způsob, jak zamezit šedému importu. Jenže na prvním místě je tím opět postižen zákazník, kterému to ani neřeknou.
Obyvatel
Junior

Odeslat příspěvekod Jan Kašík 22. 6. 2024 09:42

U každého telefonu musí povolit 5G i operátor což u telefonů které sám neprodává a nebo je jich ve státě minimum nedělá - to není problém jen Pixelů - ještě před 2 lety jsem fungoval u nás Vodafone 4G a přejel jsem hranice do Německa a naskočilo automaticky 5G - řešení a ne na 100% je kupovat telefony dle počtu ve světě prodaných kusů Apple, Samsung atd.
Jinak jsem celkem cestovatel a majitel dlouhé řady google telefonů a 4G mě nikde neomezovalo
Jan Kašík
Junior

Odeslat příspěvekod Obyvatel 22. 6. 2024 10:05

Jenže tady to neblokuje operátor, ale Google v telefonu podle MNO od SIM karty. Zkušenosti těch s rootnutým Pixelem, kteří tím právě obešli ten blokující seznam je, že to pak funguje všude jako ostatní telefony. Pokud by to musel povolovat operátor kvůli jeho síti, tak to právě nebude fungovat v zahraničí (včetně nepodporovaných zemí) v síti jiného operátora :-) V UK například Google blokuje některé virtuální operátory, přitom není schopen ani zveřejnit seznam toho, co tedy milostivě povolil.

Počtem kusů to také nebude, protože tam kde nefunguje Pixel jde normálně třeba i Nothing Phone 2.

Při dotazu na operátora proč to nefunguje odkazují, že je to problém Google a ten to zase hází zpět na operátory. Ta firma je naprosto tragická.
Obyvatel
Junior

Odeslat příspěvekod 12341234 22. 6. 2024 19:15

Google povoluje Pixelum 5G jen v tech zemich, kde je oficialne prodava. Nic vic za tim nehledej.
12341234
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Obyvatel 23. 6. 2024 10:54

Tak jednoduché to také není. V UK se oficiálně prodává, ale funguje jen s polovinou poskytovatelů.
Obyvatel
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka