Google Pixel 9/Pixel 9 Pro/Pixel 9 Pro XL - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Klobása Uzená 10. 5. 2025 15:23

10 Mpx, starý typ baterie, pomalé nabíjení, malá kapacita baterie, malé snímače u foto, nemá pravý ZOOM jako Xperia, malá plocha ultrazvukové čtečky, proměnlivá clona. Plus xx dalších. Prostě nemá ULTIMATNÍ HW, což by dle kolegy mít měla. O to tu jde. Poukazuji jen na to, že mobil s názvem ULTRA zdaleka nemá TOP HW, což by dle kolegy měl mít Pixel PRO.

Vám to přijde OK, mě pomalé a je to ULTRA a má být TOP. Není. Žít se s tím ovšem dá ale není to TOP, což by prý být mělo :-) A rychlost bezdrát.nabíjení je žalostná :-) A to nemluvím o častých problémem s nabíjením Samsungu v autech, což je teprve OSTUDA.

U S24 ty zkušenosti mám. S25 jsem neměl skoro v ruce.
Ano i jeden rok stačí aby to byla ostuda. Když se pokadíte na veřejnosti, je to ostuda i když se Vám předchozí roky dařilo na WC doběhnout.

Ano, uvidí se to na prodejních respektive už jde, takže to vypadá, že si to myslí stále více lidí :-)

a ANO, VADÍ mi, že Pixel se nabíjí pomalu. To jsem i psal nahoře, je to větší nedostatek než procesor, který s výkonem problém fakt nemá.

Pokud Vám S25 vyhovuje, pak SUPER a vybral jste si skvěle. Za mne nemá smysl, když je Pixel PRO ale to je věc každého.

Pixel dělá vše velmi dobře a k tomu fotí výborně a to je za mě super. Jak jsem psal, user experience je prostě úplně jinde než Samsung. I blbost jako haptika je o kus lepší u Pixelu... ale to je samozřejmě můj osobní názor nebo holý fakt, jak by napsal kolega? :-D

Tohle dohadování je nesmyslné. Každý je jiný a má jiné potřeby, pocity. ZNOVU OPAKUJI, jen jsem upozornil, že kolega nazývá SVŮJ SUBJEKTIVNÍ dojem jako HOLÝ FAKT. To mi nepřijde OK. Nechápu tuhle nesmyslnou diskuzi. Ať si vybere každý co chce, jen si dovolím upozornit na chyby, mýlky či lži. :-))
Klobása Uzená
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 10. 5. 2025 17:01

Klobása Uzená píše:10 Mpx, starý typ baterie, pomalé nabíjení, malá kapacita baterie, malé snímače u foto, nemá pravý ZOOM jako Xperia, malá plocha ultrazvukové čtečky, proměnlivá clona. Plus xx dalších. Prostě nemá ULTIMATNÍ HW, což by dle kolegy mít měla. O to tu jde. Poukazuji jen na to, že mobil s názvem ULTRA zdaleka nemá TOP HW, což by dle kolegy měl mít Pixel PRO.

Vám to přijde OK, mě pomalé a je to ULTRA a má být TOP. Není. Žít se s tím ovšem dá ale není to TOP, což by prý být mělo :-) A rychlost bezdrát.nabíjení je žalostná :-) A to nemluvím o častých problémem s nabíjením Samsungu v autech, což je teprve OSTUDA.

U S24 ty zkušenosti mám. S25 jsem neměl skoro v ruce.
Ano i jeden rok stačí aby to byla ostuda. Když se pokadíte na veřejnosti, je to ostuda i když se Vám předchozí roky dařilo na WC doběhnout.

Ano, uvidí se to na prodejních respektive už jde, takže to vypadá, že si to myslí stále více lidí :-)

a ANO, VADÍ mi, že Pixel se nabíjí pomalu. To jsem i psal nahoře, je to větší nedostatek než procesor, který s výkonem problém fakt nemá.

Pokud Vám S25 vyhovuje, pak SUPER a vybral jste si skvěle. Za mne nemá smysl, když je Pixel PRO ale to je věc každého.

Pixel dělá vše velmi dobře a k tomu fotí výborně a to je za mě super. Jak jsem psal, user experience je prostě úplně jinde než Samsung. I blbost jako haptika je o kus lepší u Pixelu... ale to je samozřejmě můj osobní názor nebo holý fakt, jak by napsal kolega? :-D

Tohle dohadování je nesmyslné. Každý je jiný a má jiné potřeby, pocity. ZNOVU OPAKUJI, jen jsem upozornil, že kolega nazývá SVŮJ SUBJEKTIVNÍ dojem jako HOLÝ FAKT. To mi nepřijde OK. Nechápu tuhle nesmyslnou diskuzi. Ať si vybere každý co chce, jen si dovolím upozornit na chyby, mýlky či lži. :-))

Jako moudřejší ustoupím a váš subjektivní názor budu považovat za holý fakt...
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod Klobása Uzená 10. 5. 2025 19:14

No blbě se ti argumentuje prodeji Samsungu, když mu klesají, že? :D:D:D:D aneb když nemáš argumenty a tvé pocity nestačí, označ se za moudřejšího :-D A já budu předstírat, že A15 v dubnu/květnu je OK není to ostuda a že ULTRA má jen ULTIMATNÍ HW a vůbec nešetří a nepoužívá místy i obstarožní HW, o zbytku řady S radši nemluvě :-) Spokojený? :-)
Klobása Uzená
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 10. 5. 2025 21:02

Nikoliv. Ale poznám, kdy nemá cenu v diskuzi pokračovat - ono když někoho nařknete z prezentace svého subjektivního názoru jakožto faktu a pak uděláte to samé, to je holt těžké. A vzhledem k počtu smajlíků, což je dle mého subjektivního názoru znak infantility, jsem si jist, že se nebavím s nějakým rozumným čtyřicátníkem.

Teda pokud nejste z diskuze onen bájný padesátiletý "super fotograf", co všechno ví, všechno zná a všude byl...
Galaxy S25 Ultra 1TB, Galaxy S25 512GB, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition 256GB, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod Klobása Uzená 11. 5. 2025 13:38

Kde prosím, vydávám své subjektivní názory jako HOLÝ FAKT?

Můj výčet STARÉHO HW u ULTRY byl snad chybný?

Klesající prodeje v rámci trhu, který roste snad nejsou ukázkou, že to není ideální a teoreticky dělá Samsung něco zle?

Kde nejsou argumenty, začíná přesně tohle:

"A vzhledem k počtu smajlíků, což je dle mého subjektivního názoru znak infantility, jsem si jist, že se nebavím s nějakým rozumným čtyřicátníkem."

a

"Teda pokud nejste z diskuze onen bájný padesátiletý "super fotograf", co všechno ví, všechno zná a všude byl..."¨

argumenty 0%, osobní útoky, narážky 100%.

Každopádně překvapení to není, mnoho majitelů Samsungu ho mají jako modlu a chyby nepřipouští či je omlouvají aneb A15 v květnu je OK, když roky předtím to stihli lépe. :tleskani :lol:

Hlavně, že Pixel PRO má mít ultimativní HW ale Samsung ULTRA ho mít nemusí, tam to ostuda není :D
Klobása Uzená
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 11. 5. 2025 15:18

Klobása Uzená píše:Kde prosím, vydávám své subjektivní názory jako HOLÝ FAKT?

Můj výčet STARÉHO HW u ULTRY byl snad chybný?

Klesající prodeje v rámci trhu, který roste snad nejsou ukázkou, že to není ideální a teoreticky dělá Samsung něco zle?

Kde nejsou argumenty, začíná přesně tohle:

"A vzhledem k počtu smajlíků, což je dle mého subjektivního názoru znak infantility, jsem si jist, že se nebavím s nějakým rozumným čtyřicátníkem."

a

"Teda pokud nejste z diskuze onen bájný padesátiletý "super fotograf", co všechno ví, všechno zná a všude byl..."¨

argumenty 0%, osobní útoky, narážky 100%.

Každopádně překvapení to není, mnoho majitelů Samsungu ho mají jako modlu a chyby nepřipouští či je omlouvají aneb A15 v květnu je OK, když roky předtím to stihli lépe. :tleskani :lol:

Hlavně, že Pixel PRO má mít ultimativní HW ale Samsung ULTRA ho mít nemusí, tam to ostuda není :D

https://www.techarena.cz/paradni-prodej ... u/n-10105/

Upravím vaši větu dle vašich názorů:
"...Hlavně, že Samsung ULTRA má mít ultimativní HW ale Pixel PRO ho mít nemusí, tam to ostuda není - protože PRO není ULTRA..."

Pěkný den!
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod Klobása Uzená 11. 5. 2025 15:57

a co to vzít globálně, přece jen to je více vypovídající:
https://www.rmol.cz/novinky/celosvetovy ... rostl-o-64

nebo třeba

https://www.techarena.cz/sbohem-samsung ... 24/n-9811/

Samsung klesá o pár miliónu kusů i když trh roste..ajajaj :-))
Takže Samsung klesá
ale Xiaomi +15%
Vivo +14%
Honor +13%

atd.

Pořád nechápete, že když někdo u Pixelu tvrdí, že jeho procesor je OSTUDA ( i když na všechno stačí s rezervou) neb má mít ultimátní HW - je to jeho SUBJEKTIVNÍ dojem, ne HOLÝ FAKT jak kolega tvrdil a střelba do vlastní nohy. Něco co si říká ULTRA má hromadu obstarožního HW. Už to chápete?

Taky nějak zapomínáte, že jsem psal i o Pixelu jako o ostudě (třeba nabíjení), vy jako samozvaný ochránce a obránce Samsungu nikoli. Vše jen omlouváte a obhajujete, stejně jako aktualizaci naprosto zmaštěnou, opožděnou, vydanou a zase stáhnutou a zase vydanou..:-D

Mimochodem Pixel 9a ve foto testu 143bodů S25ULTRA 146 bodů :-) OSTUDA - můj subjektivní dojem, takhle NEMÁ VYPADAT hodnocení u zařízení které má být VÝKLADNÍ SKRÍNI :-)

Pro Vás to opakuji znova.
Od začátku mi jde o jednu věc. UPOZORNIL JSEM, že si kolega PLETE FAKTA se SUBJEKTIVNÍM názorem a nazývá ho HOLÝM FAKTEM. To je vše. Místo toho tu přijdete a bráníte Samsung do roztrhání těla, což jde blbě, když používám narativ kolegy :-) Ale i čistě fakticky, prostě Samsung nemá zdaleka všechen HW špičkový, kor v EU kde cpe svůj čipset, s kterým by ho jinde poslali do... :-)) Ale tady se stejně koupí neb sekta ala iPhone.

Takže přeji Vám spokojenost s S25 a věřím, když nefotíte a nevadí vám pocitově pomalé animace a přechody, můžete být velmi spokojený. Já velmi náročným uživatelům doporučím P9P, méně náročným P9 a jsem si jistý, že nebudou smutní, že jejich zlatíčko je rozmazané - asi jste jediný koho znám a foťák neřeší. Už jsem přetáhl dost lidí na Pixel a zatím je kupují i dál :-)
Klobása Uzená
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 11. 5. 2025 16:29

Pro vás naposledy - pokud má něco být výkladní skříň, tak to nemusí být TOP parametry, ale TOP provedením celkově. A pokud byste četl mé názory obecně, nikdy nikoho nehájím, ale doporučuji dle požadavků uživatelů. Data za rok 2024 uvádíte proč? Z plezíru?

Jinak OneUI7 žádné pomalé přechody nemá, když má nelineární animace - což ale nevíte, jelikož nemáte zkušenosti - pak nechápu vaše tvrzení. Rychlost otevírání aplikací, či přechod mezi nimi, je daleko vyšší než u P9, což zcela jistě víte...

Ona taková diskuze nemá smysl - mě označujete za bránění Samsungu, ale sám do krve bráníte to svoje. Já jsem spokojený s telefonem, jako celkem z důvodu pořizovací ceny - proto mám jak Ultru, tak malou klasiku.

Vy určitě zase něco jedovatého napíšete, protože mít poslední slovo je velká touha. Já už to vzdávám...
Galaxy S25 Ultra 1TB, Galaxy S25 512GB, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition 256GB, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 12. 5. 2025 08:21

Klobása Uzená píše:No blbě se ti argumentuje prodeji Samsungu, když mu klesají, že? :D:D:D:D aneb když nemáš argumenty a tvé pocity nestačí, označ se za moudřejšího ................................

Klobása Uzená píše:
)

Každý asi čteme různé články.... nebo? Myslím, že je rok 2025

https://m.gsmarena.com/samsung_reports_ ... -67594.php
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod Radrou 15. 5. 2025 13:55

měl bych dotaz. Zdá se mi, že po poslední aktualizaci ze dne 5. 5. 2025 se můj Pixel 9 Pro XL nadměrně vybíjí. Běžně jsem chodil spát, když měla baterie přibližně 20 %, nyní je při stejném způsobu používání na 20 % už kolem 2. hodiny odpolední. Zdá se mi také, že se telefon více zahřívá.Restart nepomohlo. Nesetkali jste se s tímto problémem po poslední aktualizaci také?
Přílohy
1000006338 (3).png
Radrou
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lada t5 15. 5. 2025 15:10

Nejsem odborník, ale procesor 44% se mi zdá hrozně moc. Můj P8 píše 12%..........
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 15. 5. 2025 18:33

Po poslední aktualizaci ne. Ale občas se mi to stalo, že po některé aktualizaci byl mobil dva tři cykly úplně mimo s baterkou (nadměrné vybíjení) a pak se to srovnalo, zřejmě se to nějak adaptovalo. Poslední mi ale problém nedělá, chodím spát s cca 40% každý den.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod P3p3k 15. 5. 2025 19:16

Sice se mi taky zda, ze baterie posledni tyden vecer uz nic moc, ale moc to nesleduju. Mam tedy jen 7a
Přílohy
7a.jpg
Alcatel OT - Alcatel 301 - Samsung Monte + Xperia E15i - Lumia 620 - Lumia 820 - Lumia 1020 - Pixel 3a - Pixel 4a - Pixel 7a
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod maniakovzostravy 16. 5. 2025 23:02

Zdravím, poslední zprávy o baterce mě vyděsily. Kolik hodin v běžném dnu (volaní, email, sms, kecálkové, sociální sítě, neustálá synchronizace, pár fotek hudba, vše zapnuté NFC, WiFi, GPS, ) dáte na jedno nabítí u Pixelu 9 xl. Dá se v klidu zvládnou od 7 rána do 10 večera. Díky.
maniakovzostravy
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 17. 5. 2025 21:26

Někdo dá 2 dny, nekdo dá půlku dne.
orgáč
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka