Google Pixel 9/Pixel 9 Pro/Pixel 9 Pro XL - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod gerremi 13. 9. 2024 20:39

Vidim ze čierna verzia 9 Pro je dostupná na Alze skladom. Tak ako stale trpím za voľbu farby, deje sa mi to vždy ked si objednam nejakú vlajku :S... No nič, uvidime kedy dorazí jablko :D
gerremi
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr99 13. 9. 2024 22:09

Tak uz mam doma Pixel 9 Pro.

Je mensi "necekane" nez 8 Pro ale ze by to byl prcek se uplne rict neda.
Vzhledove a celkove pusobi jako iPhone ale to i tak premiove.

Zkousel jsem fotak/y a musim rict ze Google konecne upravil teploty barev. Ted uz nejsou tak studeny a daleko vic odpovidaji realite.
Siro ma o neco lepsi detaily(ale uz P8P melo jedno z nej).
Hlavni mi prijde +- stejny a tam se krom teploty barev hledaj rozdily tezko. Snad jen ze je vic ostrejsi nepusobi tak mekkce
To same Zoom. Ten je urcite vic ostrejsi.

Vecerni zoom a vubec za horsich podminek je pri pouziti 5+ docela tragedie...a ty fotky proste vypadaj jak kdyby telefon extra preostril a pouzil hlavni(nepouzije).
Nastesti to tady celkem zachranuje nocni rezim ktery je oproti P8P daleko lepsi co se tyce zoomu.

Zatim spokojenost ale tak ja od toho hlavne cekal mensi telefon s 5x zoomem :-)
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod tomb87 14. 9. 2024 05:37

Máš sklo a čtečka v pohodě?
tomb87
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 14. 9. 2024 05:41

Kapr99 píše:Zkousel jsem fotak/y a musim rict ze Google konecne upravil teploty barev. Ted uz nejsou tak studeny a daleko vic odpovidaji realite.
Siro ma o neco lepsi detaily(ale uz P8P melo jedno z nej).
Hlavni mi prijde +- stejny a tam se krom teploty barev hledaj rozdily tezko. Snad jen ze je vic ostrejsi nepusobi tak mekkce
To same Zoom. Ten je urcite vic ostrejsi.

Mas jeste P8P?
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr99 14. 9. 2024 08:16

@tomb87: nemam ale podobnej problem (s horsi cteckou) jsem mel u S24U kdyz mi tam u Samsungu nalepili sklo...postupem casu se to zlepsilo(nevim proc) a pak se mi trochu odchlipnul roh a uz to slo ok ale byl tam prach.

kultus: jj mam
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod tomb87 14. 9. 2024 08:19

Díky. Někdy je to lepší někdy horší. Rozhodně horší než na Pixel 8. Zapnul jsem kvůli tomu odemykání obličejem a nakonec to funguje ještě lépe. Zkusím hydrogel folie.
tomb87
Junior

Odeslat příspěvekod Maarten 14. 9. 2024 10:07

tomb87 píše:Máš sklo a čtečka v pohodě?
mám sklo z google store a čtečka většinou funguje velmi rychle a bez problémů, ale pak občas mi najednou nechce vzít žádný prst a musím to odemknout přes pin, ale teď to vypadá, že už to možná přestalo dělat.
Maarten
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kultus 14. 9. 2024 11:03

Kapr99 píše:@tomb87: nemam ale podobnej problem (s horsi cteckou) jsem mel u S24U kdyz mi tam u Samsungu nalepili sklo...postupem casu se to zlepsilo(nevim proc) a pak se mi trochu odchlipnul roh a uz to slo ok ale byl tam prach.

kultus: jj mam

Slo by udelat po jedne fotce z obou telefonu a z kazdeho modulu za dobreho/spatneho svetla a nekam je v plnem 12Mpx rozliseni upnout? Vim chci moc nemusi to byt hned ;) Jde mi o to, ze ve vetsine recenzi jsem cetl nebo videl, ze je P9P naopak mene ostry. Dik predem.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr99 14. 9. 2024 11:56

@tomb87: muze to bejt sklem ktery tam je. S24U mela problemy s tim co davali na jejich prodejne(myslim ze to byl Panzer Glass) a dokonce se o tom i psalo.

@kultus: jo muzu to zkusit jen teda kvuli pocasi atd asi moc nikam nepujdu (a asi uz vubec ne s dvouma telefonama :-D )
Ale teoreticky muzu zkusit neco doma.

Jinak ty videa atd jsem videl taky ale je mozny tam nemeli posledni FW nebo kdo vi. Mne ty fotky prijdou urcite teplotne vernejsi.
HDR je podstatne lepsi.
Detaily atd jsou dost podobny (zase tak moc jsem nefotil)
Ale v cem je teda fakt o parnik lepsi je zoom za dobrych podminek. Ty fotky z 5x-30x jsou daleko ostrejsi. Muzou se zdat preostreny ale neni to tak strasny. P8P je ma na muj vkus az moc mekky.

Instaluju ted nejakou aktulizace ale vsiml jsem si(nevim jestli bug nebo to tam neni) ze pri foceni od 15x+ uz tam neni ten malej nahled nahore vpravo...
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 14. 9. 2024 14:16

Jj to je o vkusu, ja nemam rad ani moc mekke ani moc preostrene. Radeji teda mekcich 48Mpx a citlive doostrit pri downsize na 12Mpx, tam se da oproti stock PP neco ziskat, ikdyz se cloveku nechce delat RAW. Jinak jsem si vsiml, ze sice P8P dela oproti napr. S21+ studenejsi fotky, ale cast z toho jde na vrub displeji, ktery je oproti samsungu taky o neco studenejsi, takze na PC to nakonec neni tak hrozne. Tak dik za pripadne foto, ja myslim ze ikdyz venku prsi, staci pres den otevrit okno, svetla je porad dost.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod poletucha 14. 9. 2024 16:54

Včera mi dorazil P9 pro, chtěla jsem vyměnit za samsung S23+ a nakonec jsem P9pro vrátila, prostě na mě už moc malé zařízení. Myslela jsem, že to bude přesně velikost, která bude vyhovovat, ale realita byla až moc malá. Tak teď přemýšlím jestli jít do XL, ale asi bych raději osahala někde na prodejně, jen nebylo nikde na něj štěstí
poletucha
Junior

Odeslat příspěvekod tomb87 14. 9. 2024 17:29

Já jsem měl rok S22 ultra a pak S23 ultra. Změna je fakt šok, ale postupně jsem si na menší telefon zvyknul. Nyní už bych neměnil. Tyto velikosti se postupně ukázaly velmi nepraktické (+pouzdro) - nošení v kapse od kalhot, v bočních kapsách, při sportu, batoh, tašky apod.
tomb87
Junior

Odeslat příspěvekod poletucha 14. 9. 2024 18:36

Jj právě kvůli sportu a nošení různě po kapsách jsem chtěla menší velikost, jenže hodně telefon používám místo notebooku, protože jsem dost často v terénu a taky hodně často využívám mapy - při výcviku, při pátračkách apod. líp se na to dívá na větší ploše. Když jsem vybírala podle uvedených rozměrů, tak mi to nepřišlo tak markantní, no a pak ho vybalila a ty brďo to byl skok, na jednu stranu super, na druhou bych se trápila.
Ještě se zeptám, když si měl samsungy, přechod si dal v pohodě? nechybělo nic? dokážeš porovnat kvalitu foťáku? A případně jak funguje dotyk displeje, když zmokne?
Díky moc, kdyby sis našel čas na odpověď.... trošku mě to mrzí, že to neklaplo
poletucha
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr99 14. 9. 2024 18:53

https://ibb.co/m9YHQNV Pixel 9 Pro
https://ibb.co/XDtXHgq Pixel 8 Pro

Pixel 9 Pro by mohl byt mit min "ostrejsi" ale je to za umeleho osvetleni a pri 16x zoomu

Pro porovnani tohle je S24U
https://postimg.cc/Jt9yQ4hc maximalni optimalizace
https://postimg.cc/tsbYLSWs stredni optimalizace

Jsou to "horsi" podminky...za mne neni idealni ani jeden a verim/myslim ze nejaka cina by tohle vyfotila daleko lip.
P8P je moc mazlej.
P9P trochu moc svetlej a uz trochu moc "ostrej"

S24U pri max optimalizaci vypada ok ale podle pisma poznate ze si zacina hooooodne vymyslet a to bohuzel i za dne.
Pri stredni se optimalizace hodne uklidni ale uz je to zase moc mazle atd.

Tak i tak za mne S24U foti podstatne lepe kdyz je tma a za dne je pak Pixel lepsi.
Samozrejme to je vse u 5x zoomu
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod tomb87 14. 9. 2024 19:04

@poletucha Největší negativum na Samsung byl pro mě fotoaparát. Nedokázal fotit dceru, která prostě nestojí a fotky byly rozmazané. V interiéru prakticky nemožné udělat rozumnou fotku. One UI má hodně vychytávek, ale všechny jsem oželel až na sdílení obrazovky na TV - to na Pixelu funguje jen s Google TV nebo Chromecast. Budu řešit appkou. Za mě jsou vrcholové Samsungy naprosto ve všem lepší vyjma toho fotoaparátu. Myslím výkon, výdrž, možnosti OS, i odezva displej, mokro atd. Měla si tomu dát větší šanci, pokud jediný problém byla velikost. :-)
tomb87
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka