Google Pixel 9/Pixel 9 Pro/Pixel 9 Pro XL - obecná diskuze

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 15. 12. 2024 10:19

Přesně tak, jakýkoliv další kryt sníží propustnost světla. Ta ochrana je víc než dostatečná a nějaké vlásečnice stejně nejsou na 99% fotkách vidět, v krajním případě to může třeba prasátkovat proti sluníčku (což stejně dělá už teď). Nějaké případné šrámy navíc vadí daleko míň než třeba opatlání (to máš na fotce mlhu :-)
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod somedude 17. 12. 2024 16:02

tomb87 píše:
somedude píše:
tomb87 píše:Servisní středisko pro naši oblast je v Polsku. Spadá tam i Německo. Je jedno jestli Datart nebo Alza.

Tak to vypada ze to servisni stredisko je nejen pro "nasi oblast" ale pro celou Evropu (EU+UK) a mozna i dal... Maj nasmlouvanej DHL Express RMA do 10 dnu. Koukal sem na mape ze je to hned vedle WAW (Chopinovo letisko). Tak uvidime prave tisknu postovni stitek tak pak podam raport jaka byla zkusenost.

Zkušenost je taková, že v pátek kolem oběda odešlo do Polska. Kolem oběda v pondělí ho přijali v Polsku a refurbished kus mi poslali z Nizozemí. Odešlo ještě v pondělí a v úterý bylo u mě. Telefon je ve 100% stavu.

Odpoledne podano, den I. tridirna v Lipsku, den II. WAW, den III. rano doruceno podle DHL Express tracking ale potvrzeni emailem od Google prislo az odpoledne.

Den IV. potvrzeni ze zavada je kryta zarukou a zapoceti bezplatne opravy (pry muze trva 3 dny + 3 dny na expedici), den V. zavada je opravena a zarizeni na ceste + DHL tracking number vse v jednom emailu. (Ocekavane doruceni v Den VIII.)

Den VI. opet DHL tridirna v Lipsku. Balikum se asi porad este vyplati hub-and-spoke logistika... Den VII. rano SMS od DHL ze bude doruceno odpoledne a taky bylo. Cela sarada tedy presne tyden. :tleskani

Zarizeni na Google Store se hlasi jako 'Pixel 8 Mint (unlocked) (refurbished)' ale v mem pripade se nejedna o jine/repasovane zarizeni. Opravili a poslali zpet muj puvodni telefon.
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 17. 12. 2024 17:32

a co si s ním měl?
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod somedude 17. 12. 2024 21:32

Aaaale display - tezko rict jestli kixnul nebo sem ho ja kixnul... Nefungoval touchscreen zhruba na 10% u levyho okraje. Napr. napsat velky pismeno pres shift bylo nemozne pokud sem telefon neotocil do landscape modu.

Sem rad ze mi to ale udali v Google servisu nez nakej taj Franta na rohu. Takle mam aspon obnovenej IP rating �
somedude
Junior

Odeslat příspěvekod traveller 20. 12. 2024 08:55

Tak jsem využil těch 5000 zpět a šel do P9pro. Zatím OK, tedy až na skener otisku prstu v displeji. Musím říct, že to mě doslova vytáčí. Kdysi jsem měl SONY - čtečka v zapínacím tlačítku (za mě nejlepší řešení). Jeden dotyk, bylo vyřešeno. Pak přešli na zadní stranu telefonu - to se taky dalo přežít. U Pixelů, co jsem měl, to taky tak bylo - opět jeden dotyk - telefon odemčen. Ovšem teď v displeji - možná to je levnější řešení, ale za mě to nejhorší.
traveller
Junior

Odeslat příspěvekod lada t5 20. 12. 2024 12:19

Myslím že to je jen otázka zvyku, čtečka je spolehlivá a rychlá.
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod tomb87 20. 12. 2024 16:16

Je pravda, že v zimě suché prsty nicmoc. Na S22/23 ultra to bylo pohodě, ale teď mám sklo, před tím na Samsungu jsem měl hydrogel. Najít kompatibilní sklo se čtečkou je taky kumšt. Dokud jsem nenašel, měl jsem aktivováno i odemčení obličejem.
tomb87
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 20. 12. 2024 21:06

lada t5 píše:Myslím že to je jen otázka zvyku, čtečka je spolehlivá a rychlá.

Všechny čtečky v displayi jsou k prdu. Nejlépe to má řešený Apple s FaceID a skládačky Samsung s čtečkou v bočním tlačítku.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 20. 12. 2024 21:32

traveller píše:Tak jsem využil těch 5000 zpět a šel do P9pro. Zatím OK, tedy až na skener otisku prstu v displeji. Musím říct, že to mě doslova vytáčí. Kdysi jsem měl SONY - čtečka v zapínacím tlačítku (za mě nejlepší řešení). Jeden dotyk, bylo vyřešeno. Pak přešli na zadní stranu telefonu - to se taky dalo přežít. U Pixelů, co jsem měl, to taky tak bylo - opět jeden dotyk - telefon odemčen. Ovšem teď v displeji - možná to je levnější řešení, ale za mě to nejhorší.

Myslím si, že spíše dražší. Mě teda vyhovuje nejvíc. Lepší tedy byla čtečka pod displejem jako kdysi, když byly velké telefony s "malým" displejem jako třeba S7. Fungovala nepatrně lépe než dnešní poddisplejové. Rozdíl poznatelný jen v přímém srovnání ale zase už byla dost nízko. Pixel ji má v ideální poloze...

-- 20. 12. 2024 21:36 --

orgáč píše:
lada t5 píše:Myslím že to je jen otázka zvyku, čtečka je spolehlivá a rychlá.

Všechny čtečky v displayi jsou k prdu. Nejlépe to má řešený Apple s FaceID a skládačky Samsung s čtečkou v bočním tlačítku.

FD mě nebere, ně že by to byla hrůza, to fakt ne ale vede u mne čtečka. Není lepší než čtečka v displeji a jako bonus nemám ten hnus na displeji - na ten jsem si fakt nezvykl. I Pixel má solidní xicht čtečku - já mám vyplou.

u FD je dost situací kdy mě to nerozeznalo (přilba, kukla, zmrzlý obličej s ledem na fousech, zmalovaný obličej..) nebo jsem se musel naklánět nebo třeba když byl za mnou silný zdroj světla.... Takže nejlépe to maj Pixel - má oboje a oboje dost bezpečné pro placení.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 21. 12. 2024 00:31

Jsi dost specifický případ, ale FaceID je nejrychlejší a nejbezpečnější způsob odemknutí.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 21. 12. 2024 15:04

Argument o bezpečnosti beru jako lichý. FD i otisk prstů je natolik bezpečný, že pokud nejsi nějaký tajný agent, nemusíš to řešit. Respektive ani pak ne, protože když budou chtít, tak ani to nepomůže a máš jiný problém. Třeba že tě unesli, mučí tě a tel ti stejně heknou i bez tebe :D

Jak je to s bezpečností u Pixelu a xichtu nevím ale jelikož jde i pro placení, myslím si, že to bude OK.

Jestli je šance na prolomení 1:90miliardám nebo 1:40 miliardám je v podstatě jedno. Čísla netuším, použito jen jako příklad jak to myslím. Ale jestli znáš nějaké studie o kolik je bezpečnější FD než otisk, pokud vůbec, rád si to přečtu.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 21. 12. 2024 18:30

Pixel 8 ma class 3

https://source.android.com/docs/securit ... ic/measure

Resite uz kraviny, jen vysoce postavena exponovana osoba by potrebovala vyssi zabezpeceni. Tohle v bezne praxi nikdo neprolomi. Ja mam zaplej jak ksicht tak otisk, za dobreho svetla vetsinou nez klepnu na displej uz mam odemceno pres FID. Ideal by bylo infra svetlo do tmy, ale ja jsem velice spokojeny. Placeni a odemykani vseho rychle a hlavne pohodlne. Pravdou ale je,ze samotna ctecka neni lepsi nez ta v S21+. Nekdo tady psal dost mimo o S7, mel jsem S7e a ta ctecka byla priserna.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 21. 12. 2024 23:30

Vždyť to je to co říkám, argumentovat, že je FD bezpečnější je liché když i "méně" bezpečné tady znamená bezpečné až až :-)

O s7 jsem psal já ale myslel jsem tím umístění čtečky. Mě prostě vyhovuje ve předu, vytahuji mobil a než ho dám před obličej - je odemčený. Funguje svalová paměť. Mobil mi leží položený - odemknu či potvrdím platbu aniž bych ho zvedal atd. Jinak já měl Samsung s7 edge a na danou dobu fungovala rychle a přesně :-) Se čtčkou jsem fakt problém neměl :-)
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod panrt 21. 12. 2024 23:49

V dnešní době kdy jde vše ku předu je čtečka dosti bezpečná než před lety.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod somedude 22. 12. 2024 00:16

Jako nekdo kdo mel prvni tri Pixely... Ctecka na zadech je velmi neprakticka kdyz fen lezi na stole. Kdyz je telefon zacvaknutej v drzaku na kole nebo aute je to hazard se zdravim! Konecne dilemma.
somedude
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka