- automatizace - na Androidu používám program Tasker, něco až tak sofistkovaného nečekám, ale minimálně možnost změny hlasitosti vyzvánění v závislosti na čase (a místě) bych opravdu ocenil
- otravné zvuky -jde se už zbavit zvuku při položení na bezdrátovou nabíječku? Dřív nešel vypnout
- přístup k souborům - můžu si nahrát MP3, videa, knihy do telefonu a uvidí je pak aplikace?
- video, mp3 - existují už přehrávače videa (a mp3) - hlavně videa - s podporou titulků, a aby nemusely používat svoje vlastní úložiště? (Když jsem to měl naposledy v ruce, existovala jediná taková aplikace, ale ta neviděla do složky video a musel jsem jí nahrávat videa přes FTP server, ale pak je neviděl nikdo jiný. A nebo viděla na kartu (Lumia 820), ale soubor si před přehráním musela zkopírovat k sobě. Prostě neskutečný opruz. Plus se to hrozně kousalo)
- Kindle - existuje čtečka souborů pro Kindle taková, abych mohl knihy nahrát ručně?
- soubory obecně - pamatuju, že např. klient pro KeePass mohl sice nahrávat data na tehdy SkyDrive, ale soubor musel mít příponu .docx, aby to SkyDrive sežral. Je tohle už vyřešené?
Nerad bych, aby to vypadalo, že mám na WP jenom výhrady, jinak bych o nich neuvažoval...
Co bych od přechodu očekával:
- Plynulost
- Konzistenci prostředí
- Těsnější propojení s domácím ekosystémem postaveným nad Windows
- Propojení s Exchange a Office 365
- Možnost programovat si vlastní aplikace v C#
Co neočekávám (resp. vím, že nedostanu):
- Možnost hrát si se systémem na tak nízké úrovni, jak v Androidu
- Podporu chytrých hodinek
Pokud mně můžete poradit, případně říct rovnou, že to nemá smysl, budu rád.