od Pan Kája 24. 9. 2017 02:10
To je nějaké divoké. Kontakty nejsou přímo spojené s onedrive, ale outlookem. Pokud jsou on-line a synchronizované s microsoftím účtem (což bývá případ drtivé většiny uživatelů), pak není s přechodem na android žádný problém. To samé s fotografiemi na onedrive.
Jediná komplikovanější věc, na kterou jsem před časem narazil, byl hromadný převod uložených SMS.
V androidu se stačí zalogovat svým účtem a není problém mít synchronizovaný kalendář i kontakty. Onedrive má vlastní aplikaci, na emaily bych asi také doporučoval doinstalovat aplikaci (já mám například kvůli více účtům a exchange aplikaci type app). Trochu mi chybí základní emailový klient z windows, ale jinak nebyl problém fungovat současně s účtem na googlu v Lumii a naopak microsoftím účtem (můj primární email) na androidu. Já je používám zároveň (na ve WM, tak androidu), což je výhodou při problémech s cloudovými službami, což je bohužel spíše případ outlooku (2x jsem přišel o veškerá fota kontaktů, 1x na chvíli o všechny kontakty...díky synchronizaci jak v online, tak v telefonu...). Pak se záložní řešení hodí.
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro