Mobil (Tablet) bez PWM a bez cenového stropu

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Maya Misaki 24. 3. 2025 11:34

Přidám se i sem, když na redditu už dochází nápady.
Mám těch problémů víc - světloplachost, astigmatism, nesnesu blikání - vyvolává mi migrény s aurou/bez (ikdyž i jeden zářivý záblesk mi může vyvolat 3denní obyč. migrénu..). Takže koupit OLED a namaxovat jas je nereálné, někdy i LCD/IPS dělá problémy (např. Moto g54, realme 12, iphone 11).. kolikrát je to buď rovnou bolest v očích/hlavy po pár minutách dívání se = rovnou zavrhuju, jelikož jsem to zkoušela několik týdnů a nezlepšilo se. Pokud telefon snáším na první pohled, kolikrát se pak dostaví migréna s aurou něčekaně (např. 15pro, poco f5 - vše ok, pak škubání v oku a aura). Takže vysoké hz pwm nic taky. Funguju momentálně s SE2022 a Realme C67 4G - u iphone to není komfortní úplně ale asi to není tak zlé (štve mne malý display/baterie).. Realme zas super až na foto a trochu výkonu. Ipad 2022 10.9 půjde asi z domu, pak vidím ''vypálené'' v obličeji blikání. Už tak trochu nevím co koupit a otestovat abych to nemusela kruci furt vracet a zbytečně netrpěla, zároveň bych fakt chtěla něco co náherně fotí - makra hlavně (fotím hlavně nečekaně, foťák mi moc nepomohl). Nemáte někdo zkušenost s výměnou displaye za lcd? vím že asi lze pouze u iphone kvůli dílům ale mám strach aby se poštěstilo, protože peníze mi za to nikdo nevrátí bohužel (opple lightmaster mám). Nebo nějaký nápad na něco ''vyšší třídy'' co by bylo ok? (vyzkoušeno: honor 8 - rozmazané vidění, huawei p30 - ok, pak aura, iphone xs - bolesti hlavy, iphone 11 - bolest očí/hlavy, iphone se3 - ok ale sem tam problémy, ip 11 pro - rozmazané vidění, iphone 13 - rozmazan vidění, iphone 13 mini - nejvíc ok ale pak rozmazané vidění, iphone 14 pro - točení hlavy, aura, hrůza.., iphone 15 migrény, iphone 15 pro - cukání v oku, migréna sa aurou, poco f5 - hrozná aura, ipad 6 mini - bolest očí, ipad 9 taky, ipad 10 - nepříjemné blikání, moto g54 nausea a náběh na migrénu, realme 12 - blikání). Sháním zrovna tablet a uvažuju zkusit nxtpaper 14 od tcl.. ale nevím, když jsem kdesi četla že telefon od nich měl pwm (40? tuším). Díky.
Maya Misaki
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod burky_nafaso 26. 3. 2025 10:38

To realme C67 4G máte s Androidem 14? Hodne lidí si stěžuje po upgradu na A14 na dithering a obecné zhoršení komfortu.

LCD displeje se dělají pro řadu AMOLED telefonů - Apple, Samsung, Xiaomi, nicméně kvalita těch LCD (alespoiň běžné modely z Aliexpressu, ebay atp.) není nic moc. I trvanlivost. Několik jsem jich kupoval pro lidi v okolí a začaly zlobit po týdnech či měsících.

Jedinou cestou je kupovat v e-shopu a vracet. Naštěstí velké obchody mají plno modelů k dispozici už rozbalených, tj. člověk nemusí mít takové výčitky, že vrace něco v "horším" stavu a prodejce pak musí dát slevu.

NXTPAPER telefon taky zvažuju zkusit, nicméně dle recenzí má PWM a nejspíš i dithering. A Mediatek, takže tam bude asi ten jejich Miravision... Docela mne zaujal TCL S8 s RLCD, ale opět, Mediatek a na Aliexpressu stojí asi 15 000... To není úplně dobrá cena po "nákup na zkoušku". Pak to v ČR člověk neprodá ani za půlu ceny.

Zatím nejlepší foťák v telefonu, jehož displej mi nevadí, má TCL 10 5G. Dá se ještě občas koupit na ebay za jednotky tisíc. Ten jejich dodrbaný Android je za trest, ale displej OK (po nastavení na přírodní režim a vypnutí NXTVISION) a fotí tak nějak dobře.
burky_nafaso
Junior

Předchozí stránka