Mobil (Tablet) bez PWM a bez cenového stropu

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod orgáč 28. 10. 2023 14:09

Tady máte recenzi na tu Motorolu bez pwm

https://www.notebookcheck.com/Test-Moto ... 698.0.html
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod 9lukas9 29. 10. 2023 11:12

Mobil mám od pondělí, a displej stále není úplně příjemný, i když se to každý den zlepšuje. Jak jsem zjišťoval na ostatních fórech, tak mají opět údajně telefony několik různých displejů, takže je dost možné, že jsem si zkrátka vzal špatný kousek, takže ten současný vrátím a zkusím jiný.
9lukas9
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 29. 10. 2023 12:03

OnePlus Nord CE3 lite nemá PWM, ale možná dithering, protože po 2-3 dnech pálení očí a následně bolesti hlavy, po návratu k Moto G54 do 2 dnů opět absolutně bez problémů, telefon má svoje mouchy, ale pořád je to nejlepší volba pro oči, aspoň promty moje.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 9lukas9 29. 10. 2023 22:25

Nemáte někdo zkušenost s Realme 9 pro? Díky
9lukas9
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 3. 11. 2023 18:01

Nezkoušel někdo Xiaomi 13T s 2880Hz PWM? Jediná zmíňka na Redditu je velice pozitivní, stejně jako měření na DxO.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod burky_nafaso 7. 11. 2023 20:38

Alldocube iPlay 50 mini pro: Hnus. Pokud se na displej dívám pod jiným úhlem než 90 stupňů, vidím něco jako pentile mřížku, byť displej je IPS. I po nastavení na přirozené barvy je mi velmi nevolno a bolí mne obvod hlavy. Takže půjde z domu. Nemluvě o velké latenci displeje při doteku, odhadem třetina sekundy.
burky_nafaso
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 7. 11. 2023 20:53

ale to je tablet :D viz název vlákna
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod burky_nafaso 8. 11. 2023 09:18

Umí to volat přes mobilní síť a vejde se do kapsy. Ale OK, chtěl jsem ne pomoct, už se to nebude opakovat, dám si na to pozor.
burky_nafaso
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 8. 11. 2023 13:00

není třeba, upravil jsem název vlákna tak, aby se řešily v případě potřeby i tablety
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod vormen 8. 11. 2023 13:48

Tak když u tu jedou i tablety, tak jsem vracel Redmi Pad SE, to bylo peklo, teď mám malej Lenovo M9 a pohoda.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod schali007 23. 11. 2023 15:34

Vzhledem k prejmenovani vlakna pridam i tablet. V pripade potreby si kupte TAb S8(IPS), je to pořád dělo a nejvyssi rada, na oči celkem dobry, osobně vyzkoušeno, proti amoled se neda vůbec srovnat(v dobrém). Bohužel už konči a další řady už jsou na oči mor.
schali007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod schali007 20. 12. 2023 10:54

Takže vyzkoušel jsem Xperii 1V. Musím teda říct, že firma Sony je neco speciálního, protáhlý display, naprosto holý android, prapodivná aplikace na fotky, kdy jinak vypadá obraz při foceni a jinak po vyfoceni - to je unikát. Moc dlouho jsem to nezkoumal, takze toho mozna bude vic. Výhodnou je velká rychlost a kvalitní zvuk. Kazdopadne tohle rozhodne neni pro každého. Co se tyka PWM, mobil jsem vyzkoušel, protože používá jiný typ displeye než dnešní moderní stroje. Viděl jsem taky nějaký testy a PWM vypadalo díky zastarale technologii míň agresivně. Výsledek je bohužel rozporuplný. Musím potvrdit, že ohledně namáhání očí je to mnohem lepší než moderní Samsung, opravdu o hodně. Bohužel to kazí pár věcí. Není to tak dobrý, aby se to aspoň přiblížilo mému starému galaxy S7, takže ano, namáhá to méně jak moderní amoledy, ale pořád horší než ty staré, nakonec to na očích pocítíte, s IPS to samozřejmě vůbec nemá smysl porovnávat. Jenže je tu ještě jeden háček a to je kvalita samotného obrazu a ta je bohužel katastrofální. Po vzájemném porovnávání jsem bohužel musel konstatovat, že obraz na mem 7 let starém S7 je lepší než na Sony. Zní to neuvěřitelně, ale je to tak a to mám na S7 docela agresivně nastavený žlutý filtr, přesto je kvalita úplně jinde. Samsung je kontrastnější, ostřejší, přirozenější, s lepšími barvami a s výrazně lepší regulací jasu a samozřejmě příjemnější na oči. No byl sem v šoku. Z tohoto důvodu jsem nakonec telefon vrátil. Nebýt té celkové průměrné kvality obrazu, tak si ho asi nechám.

Takže hledání pokračuje a nevidím to moc dobře.
schali007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Spinn 21. 12. 2023 09:08

U motorol mi vadí jas, nevím jestli to mají všechny ale minimální by mohl svítit ještě míň a max by měl svítit víc
Spinn
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka