Mizející SMS

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod pavproch 1. 11. 2024 17:15

Zdravím, po mnoha letech mne technická zvědavost zase přivedla tady do diskuse o mobilech (jsem tu tolik let nebyl, že jsem už zapoměl přihlašovací údaje a musel se registrovat znova).

Mám jednu "technickou" otázku k SMS. Můj mobil je "blbý" tlačítkový (Hammer Bow plus a jsem zato neskutečně ráth, jiný mobil už nikdy nechcu), mám zakázané aktualizace FW. Jsem u modrých (2 SIM).

Už dvakrát se mi stalo, že mi pípla SMS, já na to si ji přečíst hned neměl čas, tak jsem mobil otevřel až za chvíli (minuty) ale v něm (nikde) žádná SMS nebyla (jako kdyby se po nějaké době/minutě? vymazala sama bez přečtení).

Je něco takového vůbec technicky možné?
pavproch
Junior

Odeslat příspěvekod pavproch 6. 11. 2024 11:39

Nikdo nic?

Pořád nad tím dumám a snažil jsem se gůglit (moc jsem toho nenašel, spíš skoro nic), narazil jsem ale na zprávy chatu, které umí po nějaké době od přečtení samy zmizet, čili možná by takhle (bez přečtení!) mohla zmizet i SMS ?!?

EDIT: Prý by to mohly být "technické" zprávy od operátora....Bába na infolince o2 (tipuju že moc netušila na co se jí ptám) ale samo-mizející technické zprávy od operátora (o2) vyloučila.... to jsem teda z toho jelen.
pavproch
Junior

Odeslat příspěvekod yndezit 6. 11. 2024 13:46

Možná mohlo jít o sms jen displej.
Taky, jestli telefon podporuje RCS, tak nejlepší to vypnout.
Zatřetí, je-li to čína,vtak to může být bug, stačí aby v sms byly špatné znaky, a firmware může mít problém.
yndezit
Junior

Odeslat příspěvekod pavproch 6. 11. 2024 13:58

RCS nevím co je (proto asi nemám). SMS na displej - aha, to zní zajímavě. Anebo Phantom SMS (= už mi hrabe).
pavproch
Junior

Odeslat příspěvekod yndezit 6. 11. 2024 14:20

Někteří operátoři mají webový archív všech sms, i když asi jen některé tarify. Možná by to šlo dohledat.
yndezit
Junior