LineageOS - kdo nainstaluje?

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod stani 26. 5. 2025 11:45

Sháním někoho (samozřejmě ne zadarmo), kdo by mi naistaloval LineageOS na Samsung S10e.
Tady je postup a tady nejnovější LineageOS.

Nechci se sám do toho pouštět, protože jsem to nikdy nedělal a nerad bych něco pokazil. Případné nabídky do SZ. díky
Naposledy upravil stani dne 27. 5. 2025 09:27, celkově upraveno 2
stani
Junior

Odeslat příspěvekod ze.us 26. 5. 2025 13:57

Nepochybuji o tom, ze tim povolanym je zde Da Gony :)
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Da Gony 8. 6. 2025 19:44

Je to model SM-G973F__? No asi ne, je to jiný zařízení, a zase já to neinstaluju jak na běžícím pásu (třeba poslední 2 roky nemám ani jeden křížek), mám zhruba stejný počet smartphonů, kam bych chtěl ho nainstalovat, ale problém je absence nějakýho příčetnýho způsobu jak udělat root<unlock bootloaderu.
navíc od posledně se rozšířila nabídka "recovery" partition, už to není jen TWRP, ale různé orange(fox) atd...

Ale tipl bych, že na S10E nebude nic bránit provést unlock bootloaderu.

Ale vlastně stačí jen postupovat podle návodu a když to někde přestane jít, tak jsem postupoval od začátku...
Celkový postup, jestli si pamatuju, jsou vlastně jen kroky:
povolení oem unlock v menu telefonu (různé poklikání na číslo buildu)
provedení unlock bootloaderu t (asi fastboot režimu a příkazem za připojeného usb) - může zahrnovat krok, kdy je nutné jako parametr pro unlock zadat nějaký kód, který se musí nějak pokoutně získat), nebo hůř provést přes xiaomi aplikaci pro windows
uvedení telefonu do nějakého režimu, kdy jde flashovat (recovery, fastboot)
instalace recovery
provedení kroků v recovery režimu (asi promazání)
reboot do recovery
nahrání lineageos
... možná bych slovo "jen" vypustil"

A taky hraje roli, jaký procesor má daný model ... Liší se postup a nebo to jde/nejde...
Da Gony
Junior

Odeslat příspěvekod stani 8. 6. 2025 20:09

Ahoj, je to SM-G970F, Exynos.

Právě se sám do toho pouštět nebudu, proto hledám někoho, kdo to umí a nainstaluje mi to.
Postup uvádím v prvním příspěvku.
stani
Junior

Odeslat příspěvekod Fido 9. 6. 2025 20:51

Na S10 by mělo stačit aktivovat režim vývojáře a tam povolit odemknutí OEM. Tím se rovnou odemkne bootloader. Aspoň mě to takhle fungovalo u S9 kam jsem pak nahrál Pixel Experience.
Jaké recovery tam nahraješ je celkem jedno. Musí umět ADB, nebo přímo flash třeba z SD karty. Víc netřeba.
Nicméně jeden zádrhel být může. Samsungy nepodporují tak úplně klasický fastboot. Místo toho je třeba použít heimdall. Syntaxe je stejná jako u fastboot.

Možná pro windows na to existují nějaké prográmky, co to udělají samy. Já to dělám v linuxu.
Fido
Junior

Odeslat příspěvekod stani 9. 6. 2025 21:04

Je potřeba si přečíst hned první větu v mém úvodním příspěvku... :roll:
stani
Junior

Odeslat příspěvekod bandolier.wz 10. 6. 2025 04:32

Uvědomuješ si že ti bez dodatečných úprav nebude fungovat Gpay a bankovní aplikace? Dá se to samo obejít, ale třeba Revolt nerozchodíš vůbec
Jsi také připraven na to že může tel chcipnout?
A ty pak budeš po dotyčném chtít náhradu?
bandolier.wz
Junior

Odeslat příspěvekod ikosp 10. 6. 2025 07:02

Většinou začátečníci, neudělají na začátku správnou zálohu EFS a následně dost často přijdou o IMEI, bez kterého se mobil nepřihlásí do sítě.
Pokud se nepletu, tak i obyčejným rootem přestane jít shealth, bankovní aplikace apod.... pokud se neudělá root, který se "maskuje"
Dávno jsem se tím hodně bavil a flešoval různý ROMky, ale jak šlo o novější Android, který už výrobce daného mobilu nepodporoval, většinou to bylo plný bugů, kdy nefungoval třeba foťák, jindy mobilní dat, wifi,...
Na vyblbnutí a hraní dobrý, na běžné použití uť to moc není.
Dnes jedu na původním systému co dodává výrobce. Nic mi nechybí a mobil funguje.
Neustálý přeflešovávání kvůli tomu, že vyšla nová ROMka, kde byl odstraněn 1/2 bugy je dost opruz...
Nech tam co máš a pokud to nevyhovuje, kup si nový mobil. Ušetříš tím spoustu časů a nervů :lol:
ikosp
Junior

Odeslat příspěvekod bandolier.wz 10. 6. 2025 08:10

Tak jako zábava dobrý, já se tím teď bavím velice, minulý týden jsem odzkoušel několik různých verzí = crdroid, evolutionx, coloros, infinityx, pixelos, risingos, axionaosp
Nakonec jsem skončil u crDroid
bandolier.wz
Junior

Odeslat příspěvekod stani 10. 6. 2025 09:43

Takže... ačkoli téma zní jasně a zcela jasně je to popsáno i v první větě, co hledám a co potřebuji, jsou tu "rady" ohledně úskalí, nebo dokonce na výměnu telefonu.

Právě z důvodu výše popsaných úskalí, se do toho nechci pouštět, neb jsem to nikdy nedělal a nechci nic pokazit. Proto hledám někoho, kdo se v tom orientuje a onu instalaci provede.

Za druhé, Samsung S10e je poslední kompaktní telefon s Androidem a proto jej chci.

Problém tkví v tom, že se automaticky upgradoval na Android 11 a UI 4.0. Nevím zda jedno či druhé, nebo kombinace obého, způsobilo nadměrné vybíjení baterie. Stížností na toto je na internetu spousta.
Bohužel nelze provést downgrade.

Naopak, ti co si naistalovali LineageOS si jej pochvalují, spotřeba baterie výrazně klesla.
stani
Junior

Odeslat příspěvekod Maxpayne2019 10. 6. 2025 13:17

Keby si na Slovensku, rad ti s tym pomozem, je to pre mna hracka, kazdy fon co skoncila 2 rocna zaruka, isiel na custom rom.
Maxpayne2019
Junior