O2 plánuje změnu ve fungování FUP

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod CaPlanePourMoi 12. 3. 2015 22:33

Od 15.5. 2015 dojde ke změně fungování datového limitu FUP u mobilních datových služeb.
Nové podmínky se objeví 15.4. v ceníku O2. Prý se nebude jednat o zhoršení podmínek.
CaPlanePourMoi
Junior

Odeslat příspěvekod opatow 13. 3. 2015 00:18

Nevěřím! Každá změna bez reklamy je vždy k horšímu.. viz nové všeob. podmínky vf. pro Red Premium..katastrofa
Samsung Galaxy S I ,II, IV, LG G3,
opatow
Junior

Odeslat příspěvekod czatlantis 13. 3. 2015 00:23

To bude asi jen nějaká blbost že? na nějaký dynamický fungování FUPu ve smyslu opravdu dynamického přidělování podle volné kapacity sítě můžu ještě tak na 10let zapomenout že?

Kde k tomu přišels vlastně?

opatow: jde to vůbec nějak zhoršit?
czatlantis
Junior

Odeslat příspěvekod TragyPokyX 13. 3. 2015 00:33

Věřím, že to bude ještě horší :hm ale třeba nás O2 překvapí :lol:
Xiaomi Redmi 3S, 3/32 EU LTE B20
XIAOMI.EU MULTI DEV ROM 7.1.20
TWRP 3.0.2-0 SuperSU 2.79
MicroSD Kingston 64GB class 10
CZECH
TragyPokyX
Junior

Odeslat příspěvekod pokudos 13. 3. 2015 00:35

I já jsem dostal informaci, že k 15. 5. dojde ke změně fungování FUPu. Mám to napsáno ve faktuře. Operátor zatím mlčí. Prý se vše dozvíme 15. 4. 2015 z Ceníku.
pokudos
Junior

Odeslat příspěvekod inkvizition 13. 3. 2015 00:48

to CZATLANTIS: Pravděpodobně pracuje u O2, zaměstnancům tam chodí oběžníky i 2 měsíce napřed (pokud nejde o něco, co se nesmí prokecnout), aby se připravili na nápor dotazů apod. Třeba ten slavný přechod všech tarifů na free řadu byl plánovaný snad půl roku dopředu a pěkně na etapy, aby se celý národ nenahrnul do prodejen a na O2 linky :-D

(a nebo to dostal ve faktuře, to je další možnost :-D)
inkvizition
Junior

Odeslat příspěvekod czatlantis 13. 3. 2015 00:54

Hej fakt jsem zvědavej co to bude...

Napadá vás co by mohli takovýho velkýho udělat, že o tom budou takto informovat?

--> Zhoršit se to snad dá jedině tím že by po přetečení dat je zastavili úplně...ale to snad ne!

--> Mohli by třeba uvést tarify podle rychlosti a pak třeba bez FUP - tzn tarif 512kb/s za XX Kč, tarif 1024kb/s za XXX kč a podobně

-->Další že uvedou nějakej ten smart FUP - tzn webový stránky jedou i po FUPu plnou rychlostí, ale zpomalí/zastaví se třeba torrenty a podobně.

-->Dynamickej FUP jak jsem psal výše je asi moc scifi, to těžko bude

Nějak mě už nic dalšího nenapadá
czatlantis
Junior

Odeslat příspěvekod malejjara 13. 3. 2015 05:34

Snížení poFUPové rychlosti?
malejjara
Junior

Odeslat příspěvekod polda 13. 3. 2015 10:48

Tak se zase sejdem vsichni u TMO 8-)
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ze.us 13. 3. 2015 10:58

pokudos píše:Prý se vše dozvíme 15. 4. 2015 z Ceníku.

To je ale ironie, na 14.4. mam CVOP od jejich datove SIMky.
Naposledy upravil Fíla dne 13. 3. 2015 12:36, celkově upraveno 1
Důvod: v citacích uváděj toho, koho cituješ
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod guiz 13. 3. 2015 11:29

Co navýšení limitu v datovych baliccich a zavedeni FUP jak to mají tarify Internet LTE Air, po vycerpani FUP vam běží alespon prohlizeni netu pořád stejnou rychlosti. ;-)
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod aje1 13. 3. 2015 12:20

Ja bych to videl na zpoplatneni dat po FUP.
aje1
Junior

Odeslat příspěvekod Lexx 13. 3. 2015 12:38

Přesně, ať jsou z toho nějaký lováky :-D
Lexx
Junior

Odeslat příspěvekod czatlantis 13. 3. 2015 12:53

malejjara píše:Snížení poFUPové rychlosti?

To bych neřekl - to by nijak takhle neoznamovali dopředu.
Sakra, krásný bylo to období jak to jelo po FUPu 200kb/s, to jsem si říkal že O2 konečně udělalo něco pro lidi pozitivního a oni to pak hned zrušili.....bohužel jsem mezitím net asi půl roku nepotřeboval, tak jsem ho zrušil a pak už to jede jen 64kb/s což je nahovno.
czatlantis
Junior

Odeslat příspěvekod JorgeJay 13. 3. 2015 13:53

inkvizition píše: Pravděpodobně pracuje u O2, zaměstnancům tam chodí oběžníky i 2 měsíce napřed (pokud nejde o něco, co se nesmí prokecnout), aby se připravili na nápor dotazů apod. Třeba ten slavný přechod všech tarifů na free řadu byl plánovaný snad půl roku dopředu a pěkně na etapy, aby se celý národ nenahrnul do prodejen a na O2 linky :-D

Jako bývalý zaměstnanec O2 musím říci, že nemáte pravdu. O Free tarifech se zaměstanci dověděli den před jejich uvedením (v rámci 2 hodinového školení) a to ještě bez cen. Ceny se věděly v to ráno, kdy byly tarify uvedené na trh!
Siemens C55 -> Nokia 7250i -> Nokia 6300 -> Samsung i900 Omnia -> iPhone 4S -> iPhone 5S -> OnePlus One -> iPhone 5S -> Sony Xperia Z3+ -> Samsung Galaxy S6 -> Sony Xperia XZ Premium -> Samsung Galaxy S8 -> Xiaomi Mi9
JorgeJay
Junior

Další stránka