Phloxi to není ke mě. Já používám stále svůj nr7101 ani ho nehodlám měnit Včera jsem si všimnul nového update firmware a myslím že vydali i nový module update.
Ten nový modem od Tplinku, o kterém se zminuji, bych videl jako dostačující (a velmi levné) 5G+4G řešení k rodičům. Dal jsem jim tam tenkrát interní 4G+ modem s obyč. externí anténkou a jde to tam celkem dobře. Downgradovali jsme také tarif z XL na 100, protože těch 500 Kč navíc za neomezený XL tarif byly vyhozené peníze protože to tam stejně více jak 150/30 nejelo nikdy (zkoušeli jsme tam i Zyxel nr7101, ale v jejich podmínkách - kvůli odrazům a kopcům - si nr7101 vedl +- skoro stejně jako interní modem s anténkou)
Asi před měsícem jim tam nad kopcem spustili 5G a chytal se odrazem celkem dobře na zkušebním Tmobile modemu.
Problém ale je, že Tmobile modem co mají v nabídce není schopen slučovat 5G a 4G dohromady a jede tak jen bud 5G nebo 4G tzn. zbytečně pomalu.
Pokud by tedy tento levný modem zvládnul sloučit 5G+4G tak by to mohlo fungovat dostatečně. Více jak 150/20 to tam stejně nedá tak tarif 100 s tímto modemem by bylo optimální řešení cena/výkon