Pevný internet vzduchem T-Mobile

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jimmydix 27. 9. 2024 20:05

Phloxi to není ke mě. Já používám stále svůj nr7101 ani ho nehodlám měnit :) Včera jsem si všimnul nového update firmware a myslím že vydali i nový module update.

Ten nový modem od Tplinku, o kterém se zminuji, bych videl jako dostačující (a velmi levné) 5G+4G řešení k rodičům. Dal jsem jim tam tenkrát interní 4G+ modem s obyč. externí anténkou a jde to tam celkem dobře. Downgradovali jsme také tarif z XL na 100, protože těch 500 Kč navíc za neomezený XL tarif byly vyhozené peníze protože to tam stejně více jak 150/30 nejelo nikdy (zkoušeli jsme tam i Zyxel nr7101, ale v jejich podmínkách - kvůli odrazům a kopcům - si nr7101 vedl +- skoro stejně jako interní modem s anténkou)

Asi před měsícem jim tam nad kopcem spustili 5G a chytal se odrazem celkem dobře na zkušebním Tmobile modemu.
Problém ale je, že Tmobile modem co mají v nabídce není schopen slučovat 5G a 4G dohromady a jede tak jen bud 5G nebo 4G tzn. zbytečně pomalu.
Pokud by tedy tento levný modem zvládnul sloučit 5G+4G tak by to mohlo fungovat dostatečně. Více jak 150/20 to tam stejně nedá tak tarif 100 s tímto modemem by bylo optimální řešení cena/výkon
jimmydix
Junior

Odeslat příspěvekod jimmydix 29. 9. 2024 18:10

update: na oficiálním TPlink foru jsem dostal info, že nový Archer NX200 umí spojovat 5G a 4G dohromady takže by to z něj za cenu v ČR začínající na cca 4300 Kč mohlo udělat velmi zajímavý budget 5G modem.
Čekám od nich ještě na info kolik vlastně frekvencí dokáže spojit dohromady a jak má modem vyřešené konektory pro externí anténu (jestli půjde používat běžné venkovní antény a dokáže i nízké frekvence od 700 - 2100, které jsou v ČR nejběžnější)

Nevím o žádném jiném 5G modemu s těmito vlastnostmi za cenu kolem 4000 Kč. ostatní konkurence je myslím nejméně o 3000 Kč dražší.
jimmydix
Junior

Odeslat příspěvekod nicon 1. 10. 2024 20:39

Zdravim, mam moznost 100Mb/s 5g internetu od o2 za 399kc plus 99kc za modem coz se mi nechce za modem davat. Pry na mem modemu huawei b525 by ta simka nesla neb neumi 5g. Chci se zeptat na doporuceni nejakeho 5g modemu. Diky
nicon
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 1. 10. 2024 20:50

Bezdrátový internet (SIM) od O2 funguje i na 4G modemech, není nutné pořizovat/pronajímat drahé 5G modemy.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod nicon 1. 10. 2024 21:02

Ma to byt 5g internet se sim kartou neprenosnou,ktera pry napr do mobilu nelze dat neb to pry system pozna a sim kartu blokne hlavne tedy pokud bych s ni nebyl na stejnem miste. Takze nejaky pevny bezdratovy internet,moc tomu nerozumim
nicon
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 1. 10. 2024 21:17

SIM opravdu funguje jen na "jednom místě", ale funguje i ve 4G modemu, mám to osobně ověřeno v rámci dvou různých smluv/míst. Člověk nesmí věřit úplně všemu, co tvrdí pracovníci O2 :-)
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod nicon 1. 10. 2024 21:45

Ok,diky moc
nicon
Junior

Předchozí stránka