T-mobile chytré auto - sim

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Andrew_007 15. 5. 2024 17:10

Používám už asi 4 roky vždy s předplacenou kartou, nejdřív s tou původní, pak Twist Online nebo Twist internet na rok, nyní Kaktus. Mylím, že stačí desítky MB na měsíc.
Poslední dobou se mi taky několikrát stalo, že se zařízení hlásilo jako off-line nebo notifikace přišly se zpožděním a jízda se načítala, když už jsem seděl doma na gauči.
Ale jinak bez problémů, neděje se to pravidelně. Možná nějaká údržba serveru, přes který to komunikuje?
"Žádný učený z nebe nespadl"
Andrew_007
Junior

Odeslat příspěvekod Jean_Valjean 15. 5. 2024 18:04

Pokud je to čistě na sledování polohy, tak k tomu je ideální Tesco s datovým tarifem bez limitu objemu s rychlostí 16/16 kbps za 29 Kč měsíčně.
Jean_Valjean
Junior

Odeslat příspěvekod Hany53 15. 5. 2024 18:59

Tak jsem se podival do vypisu spotreby dat a ujetych km. Vychazi mi u kaktusu na 50km cena asi 1Kc, bez datovych balicku.
Hany53
Junior

Odeslat příspěvekod hauzz 17. 5. 2024 23:35

Respektive jednorázový balíček za 50 u Kaktusu, na SIM zdarma někdo hlásil že šel aktivovat, kde pofup je přeci jen rychlejší než to šnečí Tesco. Při využití triple a jedné výměny SIM by za 2 kila byl provoz na 12 měsíců.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Jean_Valjean 18. 5. 2024 06:16

Nevím, jak přesně funguje ta krabička od T-Mobile, ale obdobné GPS zapojené do OBD jsou v provozu nonstop a tedy posílají údaje o poloze pořád (nejenom za jízdy). Taky proto jsem vzal to Tesco, protože u mojí GPS bych s Kaktusem zaplatil kolem 50 Kč měsíčně za spotřebu dat (dle účtování 100 kB za 0,10 Kč a balíček dat se nevyplatí vůbec). Navíc Tesco je tzv. bez práce, kredit se dobíjí automaticky přes platební kartu.
Jean_Valjean
Junior

Odeslat příspěvekod Hany53 18. 5. 2024 06:35

A je uz tesco sim funkcni? Psali zde, ze nefunguje. Ale to bylo pred par roky.
Hany53
Junior

Odeslat příspěvekod Jean_Valjean 18. 5. 2024 07:54

Jestli v té krabičce od T-Mobile, to bohužel netuším, jedině vyzkoušet s nějakou Tesco SIM.
Jean_Valjean
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 29. 6. 2024 15:05

Déle než 2 týdny mám v modulu chytré auto SIM Kaktus bez žádného balíčku.
Aplikace Kaktus ve výpisu zobrazuje historii datových spojení, je tam vidět že "volané číslo" je internet.t-mobile.cz:1000 nebo 1100.
Provoz vychází denně na cca 80 haléřů, takže žádný z balíčků by se nevyplatil, pokud mi zrovna nekončí bonusový kredit. Zajímavé, že skoro ani nezáleží jestli auto stojí nebo s ním jezdím, nebo jsem to za těch pár dní nevypozoroval. Nejezdím, ale žádné dlouhé trasy, 12 km do práce a domů, nákupy.
Objednal jsem si další SIM, s úvodním datovým balíčkem a 100 Kč kreditem za 50 Kč. Kde by měl bonusový kredit vydržet rok, tím se už tak nízké náklady ještě trochu sníží.
myšpulín
VIP uživatel

Předchozí stránka