BNE SIM - data bez expirace

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod xls 26. 11. 2024 22:37

Tak jsem si zkusil tu jejich eSim nainstalovat, nějak se to podařilo. Problém ale je, že se to chce připojovat přes Vodafone, který je tady prakticky nepoužitelný, půl času nic, půl času edge. Máte nějaký nápad, jak to vyřešit?
xls
Junior

Odeslat příspěvekod chellko 27. 11. 2024 00:16

Ale mala by ísť myslím ešte o2. Ručne zvoliť nejde? Občas niekedy treba viac krát zvoliť sieť pri manuálnom výbere sieti.

Inak taká zaujímavosť BNE už po novom neukazuje roamingových partnerov teda siete. Ktovie prečo....
Doteraz boli uvedený roamingový partneri vždy pri danej krajine... A Cz malo funkčné O2+VODAFONE obe 5G aj
chellko
Junior

Odeslat příspěvekod xls 27. 11. 2024 08:47

To jsem včera taky zkusil ručně přepnout na O2, nešlo to.
xls
Junior

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 5. 12. 2024 20:55

Moje SIM se momentálně drží v O2 síti.
Ladislav_2
Junior

Odeslat příspěvekod xls 20. 12. 2024 00:12

Tak jsem ten problém řešil s jejich podporou, protože se to připojovalo jen do Vodafonu a jelo to EDGE. Bylo potřeba přejmenovat APN na globaldata, pak se to začalo připojovat k Vodafonu i na LTE.

To byla ale jen půlka problému, protože Vodafone má v mé lokalitě mizerné pokrytí a při pohybu se každou chvíli přepínal mezi LTE a EDGE a do sítě O2 se to odmítalo připojit. Tak zase podpora a do druhého dne mi to nějak nastavili, teď jde se ručně připojit do sítě O2, kde to jede normální rychlostí a je v pořádku i pokrytí.

Nakonec je dobré si i ověřit, že podpora je kvalitní (na rozdíl od jejich návodů). Oproti českému operátorovi ušetřím tak 1/3 a ještě budu mít větší komfort.
xls
Junior

Odeslat příspěvekod m.x. 20. 12. 2024 10:32

xls píše:… Oproti českému operátorovi ušetřím tak 1/3 a ještě budu mít větší komfort.

… ale nevýhodou může někdy být to, že to leze přes zahraniční. Třeba v mém případě výstupní IP adresa je momentálně francouzská (přestože přes O2 / Play PL).
m.x.
Junior

Odeslat příspěvekod chellko 20. 12. 2024 14:37

Ked uz pises " Nakonec je dobré si i ověřit, že podpora je kvalitní (na rozdíl od jejich návodů). " tak v navode je to pekne napisane to APN a + aj do SMS ti ho po aktivacii esim poslu :)))) A geolokaciu by som si pozeral skor cez ripe net

https://stat.ripe.net/app/launchpad

SKor by som sledoval "polohu" Maxmind Geo Map ako " RIR Stats Country "
Naprikad vela videosluzieb sa riadi podla napriklad Maxmind-u. Napr aj take " HBO MAX " :P

A pozor, BNE zrusilo baliky ktore sa sa dali " obnovovat " automaticky a mali VPN ako predplatne gratis... teda boli tri typi predplatneho a uz vidim len dva . Samozrejme s tou obnovou to vychadzalo najlacnejsie a dala sa aj vypnut ....
BNESIM.com Zlava 5€ kod D3KVPN7E
chellko
Junior

Odeslat příspěvekod xls 20. 12. 2024 21:31

Žádná sms mi nepřišla.

Zahraniční IP by neměla být problém, v podstatě všechny služby, které v mobilu používám, mi fungují i z Asie. Jinak mám i dobrou VPN, takže to dá upravit na připojení odkudkoli.
xls
Junior

Odeslat příspěvekod m.x. 19. 1. 2025 12:43

Vypadá to, že nejmenší zobrazovaná denní spotřeba je 0.1 MB, což může být v krajních případech třeba i stonásobek skutečné hodnoty, tak jsem zvědav, jestli to mají interně přesnější/správnější (ale jinak tam mám hodnoty na 2 desetinná místa, třeba 0.36 MB) (a není to můj překlep v jednotkách, byly to minimální experimenty se zapojením NoRoot Firewallu)
(ale asi lepší informování než u Roamless, kde vidím spotřebu 0.0 GB)
m.x.
Junior

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 21. 1. 2025 21:52

Psal jsem na support přes chat, jestli mi nevyužitý balíček stejného typu bez expirace převedou z jedné esim na druhou v rámci jednoho účtu a do půl hodiny vyřešeno.
Ladislav_2
Junior

Předchozí stránka