LTE - jak doma stabilizovat příjem B3

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Bryan007 29. 11. 2024 07:15

Ahoj,
operátor Vodafone, modem/router TP Link Archer NX200, umístěný v RD v patře u okna směrem k BTS, městská zástavba. BTS je vzdálená asi 400 metrů, v cestě jsou budovy. Za běžných okolností chytám N1, B20, B3. Zhruba 30-40% času B3 vypadává (modem stále na stejném místě). Zkoušel jsem zběžně laborovat s jiným umístěním modemu, ale moc to nepomohlo a navíc se to blbě ladí.
Takže předpokládám budu potřebovat externí anténu. NX200 má dva anténní vstupy. A dál nevím - potřebuji 4x4? A dá se vymyslet něco, co půjde přidělat na okno nebo parapet? Nemám možnost vrtat do fasády/lézt na střechu. Uvítal bych tip na konkrétní výrobky.
Díky moc, O.
Bryan007
Junior

Odeslat příspěvekod JohnyHD 29. 11. 2024 09:00

Pokud nelze drzak na smerovku,existuje pouze za cca 700 dvojantena s magnetickou zakladnou a vystupem dvojkabel 5m se dvema konektory,ale dle recenzi je ucinek o nicem,co se ziska venkovnim umistenim,to sezerou kabely,hodise se leda pro mista,kde je modem na krytem miste.Zde je u okna a takova vsesmerova antena venku uz je o nicem. Jedine,co pomuze je smerovka,ale ta musi mit drzak na zdi,takze...
JohnyHD
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jan Kašík 29. 11. 2024 09:24

Taky jsem ještě na LTE modem dával anténu a příjem byl horší než bez, spíš se podívej jestli nejde natvrdo nastavit aby modem nepřepínal a zůstal na té B3, ten LTE modem to uměl
Jan Kašík
Junior

Odeslat příspěvekod Bryan007 29. 11. 2024 09:57

Díky za zkušenosti! B3 vynutit můžu, už jsem zkoušel, ale když vypadne pod přijatelné hodnoty, tak jsem bez netu úplně, případně rychlost spadne to nepoužitelných hodnot (třeba 5/1). Takže ona ta automatika to má vždycky v rámci situace vyřešené dobře.
Nejde o to, že bych nesměl vrtat, ale že se na vhodná místa nedostanu.
Bryan007
Junior

Odeslat příspěvekod drive18 13. 1. 2025 21:11

Napis na support TP-Linku at ti poradi smerovou antenu. Mne doporucili z Mironetu.
drive18
Junior