Stránka 1 z 1

Problém s připojením přes GPRS

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 6. 2005 20:41
od Franklin88
Prosím pomozte mi. Mám připojení přes GPRS modem (tarif Eurotel Data Nonstop (asi), modem Siemens MC35i) a nemůžu se připojit na některé stránky. Prohlížeč mi napíše, že stránka nebyla nalezena. Občas to dělají tyto stránky: http://www.google.com, http://www.gmail.com (dokonce se mi stalo, že http://www.gmail.com nejelo, ale http://www.google.com/mail fungovalo), http://www.jyxo.cz, http://www.pixy.cz a další. (ale třeba http://www.seznam.cz, http://www.volny.cz, http://www.jakpsatweb.cz fungují vždy bez problému) Ale někdy skoro všechno funguje. Vždy buď celá doména funguje, nebo nefunguje. Nezáleží na tom, jestli restartuji počítač, nebo kolikrát se zkusím na stránky připojit všechno to funguje úplně náhodně, že to skoro až vypadá jako by byl špatný signál, ale Eurotel má doma plný signál, tak fakt nevím v čem je problém. Vyzkoušel jsem Firefox 1.0.4, Operu 8 i IE 6. Dokonce i Miranda se občas odmítá připojit na ICQ (ICQ5 se připojí vždy). Počítač jsem prohlédnul NOD32 a Avastem. Zkoušel jsem pomocí msconfig vypnout všechny programy, které se spouští po spuštění počítače, ale nic. Ještě před měsícem jsem měl dial-up a všechno v pohodě jelo. Nevíte prosím, co s tím může být?

Díky.


PS: Můj comp: Win XP Professional sp1, AMD Barton 2.6+, GeForce 4 Ti, 512MB RAM, MB MSI VIA KT600.

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 6. 2005 20:54
od Ukulelembo(smazano)
Jak mas nastaveny DNS?

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 6. 2005 21:03
od Franklin88
Jak to v zjistím ve Win XP?

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 6. 2005 21:07
od Ukulelembo(smazano)
sitova pripojeni :arrow: pravy mysitko na dane pripojeni+"vlastnosti" :arrow: zalozka "site" :arrow: tlacitko "vlastnosti"

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 6. 2005 00:31
od Fido+
Doporucuju nenastavovat DNS. Me to funguje.

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 6. 2005 01:27
od Jafa
Já mám DNS automaticky a problém s načítáním mám taky. Ať to zkouším ve Firefoxu nebo v IE. Mám Win XP.
Nevíte, co jiného by bylo třeba nastavit?

hehe

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 6. 2005 02:31
od KubbY
prideleni dns atd vse nastav na automaticky, dalsi vec doporucuju si nainstalova SP2 a kdyby i tohle nepomohlo odstran vsechny ovladace a nastaveni pripojeni a vse znovu nacisto nainstaluj, BTW jestli instalujes to CD ktere rozdaval eurotel k modemu siemens tak jsou tam jeste stara nastaveni, ale jak rikam staci vse nastavit na automaticke pridelovani adres serverem a bude to fungovat v pohode :)

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 6. 2005 07:54
od Franklin88
Nastavil jsem DNS na automat a všechno funguje. Díky!

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 6. 2005 12:09
od KubbY
JJ neni za co :)

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 6. 2005 16:40
od Franklin88
Všechno už funguje tak, jak má, akorát Outlook nechce odesílat maily (smtp) :-(

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 6. 2005 16:46
od Ukulelembo(smazano)
Pouzij smtp.etmail.cz a nemel by byt problem.

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 6. 2005 16:47
od Franklin88
Díky! Funguje to.