Garmin 1350 LifeTime

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod vypravec 13. 1. 2010 19:47

Tak jsem včera po dlouhém vybírání koupil tuhle navigaci. Nevíte, jak je to s turistickýma mapama ? Podle specifikace zde má být Topo 3 Czech.... Představoval jsem si to tak, že někde zkraje vyberu, jestli jedu autem, nebo jdu pěšky někde na túru a podle toho mapu - budu mít buď klasickou silniční nebo tu turistickou. Nebo je to třeba nainstalovat ? taky jsem hned zjistil, že nově otevřené úsky D1 (25.11.2009) zde ještě nejsou zavedeny. Nemáte někdo zkušenosti ? :-)
vypravec
Junior

Odeslat příspěvekod Romstar 14. 1. 2010 08:20

Zdravím, Turistickou mapu byste měl mít na CD a je potřeba si ji do gps nahrát. A nové úseky jsou až v mapě 2010.20 kterou si budete muset aktualizovat z Vašeho účtu na http://www.mygarmin.com u 1350tky to dříve bylo tak, že již byla předregistrovaná a informaci o tom máte zřejmě na žluté samolepce na víku krabice a i registrační čísla mapy k Topo 3, Atlas 8.1 a Adresy Czech v.1

Zdravím,
1) jděte na http://www.garmin.cz/unlock
2) Zdejte Registrační číslo mapy které je nalepené na víku krabice
3) Opište požadovaný kód
4)Zadejte ID přístroje které naleznete v gps Nástroje- Nastavení- Systém- Systém Info
5)Zadejte Výrobní číslo (Serial Number) které je vespod gps něco jako 13Jxxxxxx
6)Po zadání všeho co systém vyžaduje se vygenerují odemykací klíče k Atlasu 8, Adresy Czech v.1 a Topo Czech 3 (pozor musí to být 3 kódy)
7) Vložte CD do PC a mapy si nainstalujte ( nejprve mapy potom a Map Source si vytvoří zástupce.
8. Otevřete Map Source a odemkněte mapy klíči které se vygenerovali- Pomůcky- Odemknout mapy- Odemknout online.
9) Zvolte nástroj Mapa v Map Source a Ctrl (-)tím se Vám zmenší mapa a uvidíte celé území, přetáhněte myší celé území (musí zrůžovět a tím je připravena k exportu do gps, ale před tím ještě takto označte další dvě mapy ( vlevo nahoře je roletka kde mapy vybíráte)
10) Zvolte nahoře Převod- Odeslat do zařízení- A následně vyberte kartu v zařízení, protože nemáte dostatek místa paměti gps ( u gps s vnitřní pamětí 2gb jako je např. 255)
11) Teď se začnou mapy nahrávat na kartu a bude to trvat asi 20 minut, pokud máte čtečku karet tak to můžete udělat přes ní, bude to rychlejší
12) Po nahrání se Vám vytvoří na kartě složka Garmin a v ní gmapsupp který obsahuje všechny mapy ( pokud by se nevytvořila složka Garmin, ale jen gmapsupp tak složku vytvořte ručně a soubor do ní přesuňte.
13) Hotovo :-)

Další registrace se provádí na http://www.mygarmin.com
1) Vytvořte si účet (Nevitvářejte účet pokud jste na víku krabice na žlutém papíru informován o tom, že Vaše gps je již registrovaná pod výrobním číslem gps)
2) Připojte gps k pc
3) Jděte na svůj účet a zvolte Registrovat Zařízení Garmin a následujte instrukce
4) Tato registrace se týká mapy CityNavigátor až vyjde nový tak se na Vašem účtu objeví odkaz ke stažení nové mapy
5) Po stažení souboru ho stačí rozbalit a instalace probíhá automaticky
6) Po Aktualizaci se Vám zapíše nová mapa do Map Source a Vy z tohoto programu můžete zase nahrát CityNavigator na kartu (jen u gps s vnitřní pamětí 2GB), protože se Vám zřejmě nevleze do gps, tím se Vám přepíšou české mapy, ale ty si nahrajete do přístroje a bude vše ok
7)Doporučuji Vám pořídit si kartu Kingstone SDHC 4GB aby jste mě dostatek paměti na nový CN.
Je možné, že Vaše gps je již registrována pod svým účtem a naleznete v balení informace o účtu a heslo. V tomto případě nic neregistrujte a rovnou používejte tyto údaje.
Neexistuje hloupá otázka, jen hloupá odpověď.
Romstar
Junior

Odeslat příspěvekod vypravec 14. 1. 2010 08:32

Díky moc za vyčerpávající odpověď, provedu o víkendu a dám pak vědět.
vypravec
Junior

Odeslat příspěvekod vypravec 16. 1. 2010 22:21

Tak jsem dnes udělal první část (Instalace Atlasu 8, Adresy Czech a Topo 3). Pokud zapnu místo auta chodce, zobrazí se právě ta turistická mapa a zkontroloval jsem některé značené lázeňské okruhy a jsou tam :-) . Celkově se zdá OK. Vše se vešlo do interní paměti přístroje (4GB). Zítra mě čeká ještě ta aktualizace map. Uvidme, jestli je k dispozici nějaká novější mapa (např. Severní spoj zde v Ostravě, otevřený 25.11.2009, v navigaci ještě není).
V každém případě bych Vám chtěl moc poděkovat za uvedené instrukce, v balení přístroje žádný takový postup není (pouze postup pro aktualizace map-LifeTime), takže bych s tím měl určitě problém :roll: .
vypravec
Junior

Odeslat příspěvekod vypravec 17. 1. 2010 19:36

Aktualzace map LifeTime a CityNavigator jsem musel odložit na příští týden. Nabízí mi to tyto dvě aktualiztace ke stažení, ovšem jde o soubor 3,45 GB, což znamená pro mě cca 12 hodin, takže to spustím příští sobotu hned ráno. Je takováto velikost aktualizace normální ? V současné době mám v paměti navigace využité místo 2,57 GB a volné místo 1,31 GB. Představoval jsem si to jako nějaký soubor s max. velikostí výchozího souobru map v přístroji, dyd tam přece již ty mapy mám, akorát nižší verzi :-l ne ?
vypravec
Junior

Odeslat příspěvekod filip893 17. 1. 2010 22:31

Já už jsem onen 3,5 GB soubor stáhnul. Uložil jsem jej na disk kde jsem měl asi 100 GB. Poté jsem jej spustil a mapy se začaly instalovat. Vůbec se mne ale nezeptal, kam je chci instalovat a rovnou vybral systémový disk C adresář Documets and settings/administrator... a v průběhu instalace oznámil, že nemá dost místa na disku! Je to normální? Proč si nemohu vybrat lokaci na disku? Horko těžko jsem uvolnil na disku C místo abych mohl pokračovat v instalaci.

Poté nahlásil, že nová verze se nevejde do GPS (nuvi 660) a mohl jsem nahrát pouze oblast střední a východní Evropy.

Jak nahraju zbytek na paměťovou kartu?
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vypravec 17. 1. 2010 22:43

sakra to jsou teda věci......pročítal jsem doted fórum na někdo tam psal, že z tohoto souboru (okolo 3,5 GB) je ve výsledku v navigaci mapa 1,6 GB.
vypravec
Junior

Odeslat příspěvekod Romstar 18. 1. 2010 08:42

Zdravím, pokud u 660tky smažete ve složce Voice vše kromě češtiny tak se Vám mapa do gop vleze. A nebo si zbytek nahrajte na kartu. Pročtěte moje příspěvky několikrát jsem dával postup instalace map.
Romstar
Junior

Odeslat příspěvekod vypravec 18. 1. 2010 09:04

Nevíte, jak je to s instalací map do PC před kopírováním do navigace? Kolik tedy přesně zabírají v PC a jestli je možné je pak bezezbytku odstranit po nahrání do navigace ? Nerad bych si desítkami GB dat zaplácal HDD v notebooku. Navíc za pár měsíců bude další aktualizace, čili pak znovu......
vypravec
Junior

Odeslat příspěvekod Romstar 18. 1. 2010 10:31

Podívejte se do Ovládacích panelů- Přidat odebrat programy kde můžete i mapu z pc smazat.
Romstar
Junior

Odeslat příspěvekod vypravec 18. 1. 2010 19:58

Já jsem zatím upgradoval firmware a to :

sw 2.90 na sw 3.40 a
GPS 3.62 na GPS 4.10 ;-)
vypravec
Junior

Odeslat příspěvekod vypravec 19. 1. 2010 07:26

Sakra, jak je to u týhle mašiny se řazením do jízdních pruhů? Podle specifikace to má mít, už s ní týden jezdím, ale žádný řazení do pruhů jsem ještě neviděl.... :oops:
vypravec
Junior

Odeslat příspěvekod Romstar 19. 1. 2010 08:49

Zatím jen pár míst v ČR, nejvíce Praha, ale na západ od nás je to skoro všude.
Romstar
Junior

Odeslat příspěvekod vypravec 19. 1. 2010 22:33

aha, takže kolem Ostravy a na Severní Moravě si můžu akorát....To jsou holt ty vyčůraný výdupy. Při výběru a nákupu čloběk sleduje parametry. Jo jo řazení do jízdních pruhů. To, že je to ale fakticky použitlený pouze pro Prahu, už se neřekne..... :roll:
vypravec
Junior

Odeslat příspěvekod Romstar 20. 1. 2010 08:28

Pokud máte LifeTime tak to za chvíli bude všude.
Romstar
Junior

Další stránka