LG GT540 Optimus - obecná diskuze

Diskuze o telefonech LG

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Scarabeus06 20. 8. 2010 17:25

Nevím kdo ti řekl, že update nebude. Napsal jsem proto českému zastoupení LG.
Dobrý den,
měl bych dotaz ohledně mobilního telefonu LG GT 540 Optimus. Doslechl jsem se, že by v nejbližší době měla být oficiálně dostupná aktualizace operačního systému z Android 1.6 na nějaký Android 2.X (nevím přesně jestli 1 nebo 2)? Je to pravda? A kdy by měl být tento update případně k dispozici?
Děkuji za odpověď

české zastoupení LG píše:Vážený zákazníku,
aktualizace OS Android z 1.6 na 2.1 by měla být dostupná koncem roku 2010.

S přátelským pozdravem

Zákaznický servis LG

Akorát nevíte někdo jestli půjde ta aktualizace udělat zpětně (že si teď koupím mobil a co vyjde aktualizace tak se to zaktualizuje?
Scarabeus06
Junior

Odeslat příspěvekod inzaghi 20. 8. 2010 18:00

tak to je good ze bude aktualizace, diky za info. Klidne si kup optimuse uz ted, az vyda LG aktualizaci, tak si ji normalka legalne stahnes.
inzaghi
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 20. 8. 2010 18:44

Pokud mrknete sem: http://androidforum.cz/post92416.html#p92416 tak update skutečněš bude a jsem rád že to LG potvrdilo také.Bude sice jen jeden tedy z stávající 1.6 na 2.1 Eclair ale to dělají všichni výrobci jako HTC,Samsung,nebo LG....kdyby na stávající model neustále vydávali nové verze Android OS budoucí modely by se moc neprodávaly.

Scarabeus06 :arrow: ;-)
napsal jsi tohle: "Akorát nevíte někdo jestli půjde ta aktualizace udělat zpětně (že si teď koupím mobil a co vyjde aktualizace tak se to zaktualizuje?"
inzaghi ti odpověděl a já se přidávám...samozřejmě nemusíš se bát.Kup si mobil teď a až bude dostupná (Dozvíš se na fórech) nebo ti jej nabídne LG Mobile Support Tool http://www.lg.com/cz/support/product/su ... bile-redux podobně jako to je u NSU či SEUS normálně podle návodu oficiálně katualizuješ a nemusíš mít strach že by jsi v případě problému přišel o záruku...je to oficiální updatovací nástroj výrobce.
Kdyby jsi s koupí počkal může se stát (předpokládám že OPTIMUSe z linesk v koreji stále sjíždí...je to hodně mladý mobil) že už tam bude 2.1Eclair nahraný z fabriky.Ať tam bude nebo později aktualizujěš výsledek bude amozřejmě naprosto stejný. :-)
Cheetah007

Odeslat příspěvekod ok2clj 20. 8. 2010 20:53

inzaghi píše:reknete mi nejakou zasadni vec bez ktery se neobejdete, ktera neni na androidu 1,6

Synchronizace dvou google účtů, jeden na vlastní doméně a druhý gmail. Pro mě klíčová věc :-(
ok2clj
Junior

Odeslat příspěvekod Anika1976 21. 8. 2010 12:28

Dobrý den, mám nový telefonek LG GT540, ale mám s ním problém. Chtěla bych se na vás obrátit s prosbou o radu. Po velké námaze se mi podařilo telefon spojit s PC :-) a to jsem si myslela, že mám vyhráno a nic mě nepřekvapí.Jenže překvapila mě taková věc: V kontaktech jsem si nastavila k některým svá stáhnutá vyzvánění (fungující), jenže problém je v tom, když mi dotyčná osoba zavolá..vyzvání to úplně něco jiného..zjistila jsem, že je to vyzvánění telefonu, které je v Hlavním nastavení telefonu. Nevím jak se toho hlavního jejich nastavení zbavit, aby mi to vyzvánělo jen to mé co jsem si dala. Zkoušela jsem to všelijak ale nejde to! Dokonce když jsem si vytvořila skupinu a v té skupině dala k dotyčným vyzvánění svá..prostě to vyzvání jen to co je v hlavní skupině jako prvotní...a tím hned vlasně to navazuje na to Hlavní nastavení v telefonu s tím vyzváněním....Jsem už opravdu z toho na nervy!!!!Prosím, napište mi na mejlík a pokud možno velmi polopaticky. Má adresa je anatko@centrum.cz :nenapadne :-[ MOOOOOOOC děkujiiiiiiii :-*
Anika1976
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Cheetah007 21. 8. 2010 12:49

Pokud máš stažené mp3 v galeri měly by jít nastavit jako vyzvánění...zkus si s tím pohrát normálně to jde nebo v nastavení founu či profilů jako takových.
Cheetah007

Odeslat příspěvekod Anika1976 21. 8. 2010 12:57

Cheetah007 píše:Pokud máš stažené mp3 v galeri měly by jít nastavit jako vyzvánění...zkus si s tím pohrát normálně to jde nebo v nastavení founu či profilů jako takových.

No právě že nejde...zkusila jsme opravdu vše..ale možná nechápeš můj problém...nastavené u jednotlivých kontaktů mám vyzvánění to je v pořádku, jenže v halvním nastavení founu je vyzvánění pro to hlavní..takže vlastně to co já si tam dám mi je naprd, protože priorita je to hlavní nastavení vyzvánění founu, které nedokážu smazat...vadí mi že tam není něco na prostě pozastavení tohodle.. :-S
Anika1976
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Cheetah007 21. 8. 2010 12:59

No hlavní máš stejné o.k pak přiřazené jednotlivým kontaktům také rozumím...pokud ti někdo volá a jeho tel. nebude v kontaktech použije se to hlavní...hele máš kontakty ze SIM zkopírované v telefonu že ano?
Takhle na dálku se radí špatně mrkni ještě do návodu ale zatím nikdo nepsal že by mu to nešlo..
Cheetah007

Odeslat příspěvekod Anika1976 21. 8. 2010 13:04

Cheetah007 píše:No hlavní máš stejné o.k pak přiřazené jednotlivým kontaktům také rozumím...pokud ti někdo volá a jeho tel. nebude v kontaktech použije se to hlavní...hele máš kontakty ze SIM zkopírované v telefonu že ano?
Takhle na dálku se radí špatně mrkni ještě do návodu ale zatím nikdo nepsal že by mu to nešlo..
Ano kontakty jsou ve founu jinak bych nemohla k nim přiřadit vyzvánění to které bych chtěla..co jsme si stáhla a dávat do toho fotku. Problém je jediný a to v tom hlavním nastavení founu vyzvánění...to je jako priorita...a tohodle se musím zbavit...jedině to nějak odstaranit...to jejich hlavní vyzvánění co tam mají...aby mi to vyzvánělo moje...jenže nevím jak!!! Byla bych moc ráda, ten kdo má tendle foun, aby mi mohl poradit..jak to udělal a jaks e mu to vůbec podařilo :hm
Anika1976
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Cheetah007 21. 8. 2010 13:06

Hele když si otevřeš MP3 a u ní dáš nastavit jako vyzvánění tak to nepomáhá?
Fakt je to divný...i když nastavíš vyzvánění skupiny že to nejede.
Cheetah007

Odeslat příspěvekod Anika1976 21. 8. 2010 13:07

Jo a ještě ohledně návodu co k tomu je...myslím si, že kdyby nebyl, tak to by vyšlo nastejno :/ ...nic se tam z toho nedá dovědět..není to návod, ale jen informace. Nevím, jestli jste ten návod viděl, ale jako je to opravdu hrůza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :grr:
Anika1976
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Cheetah007 21. 8. 2010 13:08

Samozřejmě když ho mám...zkus PDFko ze stránek podpory to bude obsáhlejší.
http://www.lg.com/cz/mobilni-telefony/m ... -GT540.jsp
http://www.lg.com/cz/support/product/su ... =documents
Ke stažení PDF ale musíš instalovat LG Mobile Support Tool jak je na stránce uvedené.
Ještě mě napadá zda nemáš foun od operátora....ti mívají FW celkem zmršené,každopádnmě ale udělej kompletní HR/Tovární nastavení a zkoušej to dál...víc fakt neporadím já nemám problém.
Naposledy upravil Cheetah007 dne 21. 8. 2010 13:12, celkově upraveno 1
Cheetah007

Odeslat příspěvekod Anika1976 21. 8. 2010 13:12

Cheetah007 píše:Hele když si otevřeš MP3 a u ní dáš nastavit jako vyzvánění tak to nepomáhá?
Fakt je to divný...i když nastavíš vyzvánění skupiny že to nejede.

No ono to funguje tak, že máš kontak (který je ve founu) a k tomu si dáš fotku, nebo pak další tel.číslo...no a dáš tam vyzvánění...to jsem tam vložila po pracném sehnání konkrétní MP3..je to zatrhé a v pořádku...Dokonce když jsem si vytvořila skupiny, Třeba VIP, kde mám ty nejhlavnější volaná čísla (syna,máti :-) ) a k nim vlasně jsou přiřazené MP3 tak to bere zase prioritu té skupiny...takže jsem musela zrušit skupinu a nechat je volně jako kontakty (uložéné v mobilu) No ale vždy to prostě bere skladbu(vyzvánění) to co je v nastavení toho founu jako základ..pokud tam zatrhnu zas jinou..třeba i tu co jsme si nahrála MP3, tak ale zas to bude pro všecky kontakty vyzvánět tu stejnou... :-!

-- 21. 8. 2010 13:15 --

Cheetah007 píše:Samozřejmě když ho mám...zkus PDFko ze stránek podpory to bude obsáhlejší.
http://www.lg.com/cz/mobilni-telefony/m ... -GT540.jsp
http://www.lg.com/cz/support/product/su ... =documents
Ke stažení PDF ale musíš instalovat LG Mobile Support Tool jak je na stránce uvedené.
Ještě mě napadá zda nemáš foun od operátora....ti mívají FW celkem zmršené,každopádnmě ale udělej kompletní HR/Tovární nastavení a zkoušej to dál...víc fakt neporadím já nemám problém.

Takhel satžené všecko mám..to PDF jsme nestahovala ale můžu to stáhnout dodatečně...Mobil mám od operátora...dokonce jsme reklamovala SW, protže prostě to nešlo připojit k PC..ted už jde, ale zas nevím jak na to vyzvánění..... :nenapadne
Anika1976
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Cheetah007 21. 8. 2010 13:19

Může taky dělat bigus když máš nastavené vyz. jed. kontaktu a pak to ještě smícháš se skupinou...foun třeba neví co chceš a použije default nevím....já mám čísla v rodině v jedné skupině která má svoje vyzvánění a ty které v ní nejsou vše ostatní má defaultní co je v menu nastavení/zvuky atp....funguje mi to.
Fakt foun resetuj,zkopíruj znovu kontakty ze SIM do jeho paměti,vytvoř jednu skupinu dej do ní čísla přiřaď vyzv./foto a uvidíš...určitě dej vědět jak to pokračuje a taky můžeš zkusit vypnout tu gfx nadstavbu od LG aby jsi měla jen holý Android OS 1.6 a pak se třeba poptat zde: http://androidforum.cz/ tamní uživatelská komunita jistě ráda pomůže...prostě se regni,založ téma Android OS 1.6 problém s nastavením vyzvánění a rozepiš oč ti jde....tutově někde něco děláš špatně,po vypnutí nadstavby od LG je to holý Android OS 1.6 se vším co k němu patří a mají ostatní founy jiných výrobců.

Než to ale dořešíš řekni jakou verzi jako slečna máš?
Obrázek

Já mám tu třetí zleva :arrow: na fotce tedy Titanium Silver a je super.Růžová+bílá je pro holky a černá taková fádní a obyčejná...tahle je GOOD 8-P

EDIT:
Zatím mrkni sem: http://androidforum.cz/gcse/index.php?q ... %9Bn%C3%AD
nebo rovnou tady: http://androidforum.cz/post40657.html a taky tady: http://androidforum.cz/post81799.html

Je docela možné že pokud chceš mít vyzvánění pro skupiny či kontakty,je nutné jej mít v sys. složce androida jako takového...ne jen v médiích.
Naposledy upravil Cheetah007 dne 21. 8. 2010 13:36, celkově upraveno 1
Cheetah007

Odeslat příspěvekod Anika1976 21. 8. 2010 13:34

Já mám bílý...ale co se týče toho manualu v PDF..tak se mi nechce zas tahovat úplně celek od ovladačů až po...není někde přímo v PDF manual pro stažení (ne v angličtině!!! 8-P )

-- 21. 8. 2010 13:37 --

Jsem tak všude možně rozeslal co a jak..kdo by mi mohl pomoci, ale nevím teda...to by spíše chtělo někoho kdo je poblíž a přímo mi to ukázal...a nebo já ukázala jaký mám problém...Jsem z okolí Zlína :-S
Anika1976
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka