iPhone 15/Plus/Pro/Max - obecná diskuze

Diskuze o telefonech iPhone a tabletech iPad

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Alpha8520 1. 9. 2024 14:37

Existuje možnost spouštět Apple Pay jinak, než přes double click na postranní tlačítko?
Nezkoušel někdo nastavit na action button placení jinou, než výchozí kartou?
Mám 3 karty v iPhonu. Líbilo by se mi, že Apple pay funguje, jak nyní (double click vyvolá placení defaultní kartou), ale action button by vyvolal třeba placení druhou kartou (samozřejmě s ověření faceID atd). Jen bych prostě nemusel jak trotl přeťukávat u poklady na displeji na jinou, než default kartu, ale nějaká zkratka by automaticky volala jinou kartu.
Asi nesplnitelná blbost, ale pomohlo by mi to.
Alpha8520
Junior

Odeslat příspěvekod ppazda 30. 9. 2024 11:23

Ahoj prosim chtel bych si koupit magsafe nabiječku na iphone 15 pro max.Mam koupit s 20w nebo 15w a jakou byste mi doporučili.Moc diky
ppazda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod orgáč 30. 9. 2024 19:23

iPhone 15 PM podporuje max 15W, ale pokud budeš do budoucna přecházet na 16PM a výše, kup si rovnou s podporou 25W.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod Honzal9 6. 10. 2024 07:12

Alpha8520 píše:Existuje možnost spouštět Apple Pay jinak, než přes double click na postranní tlačítko?
Nezkoušel někdo nastavit na action button placení jinou, než výchozí kartou?
Mám 3 karty v iPhonu. Líbilo by se mi, že Apple pay funguje, jak nyní (double click vyvolá placení defaultní kartou), ale action button by vyvolal třeba placení druhou kartou (samozřejmě s ověření faceID atd). Jen bych prostě nemusel jak trotl přeťukávat u poklady na displeji na jinou, než default kartu, ale nějaká zkratka by automaticky volala jinou kartu.
Asi nesplnitelná blbost, ale pomohlo by mi to.

Ale jde, otevři si zkratky, tam vytvoř novou zkratku zvol peněženka a vyber kartu. Ulož jdi do nastavení Actions button, tam si vyber zkratky a ze zkratek vyber tu vytvořenou, hotovo. Při použití Action button na tebe vyjede vybraná karta, faceid to samo chce taky, teď jsem to zkoušel.
Honzal9
Junior

Odeslat příspěvekod pikropikro 10. 10. 2024 10:48

Vím, že v minulosti se to de už řešilo, ale jednak se doba trochu posunula a jednak zde něco najít přes to úchvatné "pokročilé hledání" je skutečně něco.

Proto se chci zeptat, i když jsem to googlil, že s tím je problému asi pořád hodně, zda mi někdo tady neporadí.
Mám Octavii 3 a chtěl jsem s ní spojit iPhone 15 Pro. Bezdrátem se mi to zatím nepodařilo. Má někdo nějaký osvědčený návod na postup? Díky.
pikropikro
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 10. 10. 2024 11:15

A neřešil jsi to na fóru auta? Některé rádia musí projít aktualizaci. Vím, že to dělá hodně na Samsungu. Zkusil bych se poptat.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pikropikro 10. 10. 2024 12:06

Jak myslíš, že by ses zkusil poptat? Jako že já se mám poptat na forech o autech nebo že ty sám se poptáš (tedy že máš se kde poptat)?
pikropikro
Junior

Odeslat příspěvekod Mizi 10. 10. 2024 12:38

Octavia 3 nikdy bezdrátový Car Play neuměla, až 4. Dá se koupit krabička do USB:

https://www.alza.cz/pioneer-adapter-pro ... 981053.htm
Mizi
Junior

Odeslat příspěvekod pikropikro 10. 10. 2024 13:24

tvl, tak za 2,7K, to už bych si asi koupil celé nové autorádio za 3,5K s milion funkcema než toto. Ale to není nic proti tobě, spíš proti výrobci a predejci.
pikropikro
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 10. 10. 2024 14:05

O3 nemám, chtěl jsem se poptat, ale už to nemá smysl. Je to vyřešené.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DirtyKing 10. 10. 2024 18:29

pikropikro píše:tvl, tak za 2,7K, to už bych si asi koupil celé nové autorádio za 3,5K s milion funkcema než toto. Ale to není nic proti tobě, spíš proti výrobci a predejci.

Jo? A jaké? Infotainment v O3 není nic extra, ale furt je to daleko lepší, než nějaké AliExpress rádio za podobné peníze. Nehledě na příšerný zvukový výstup a komunikaci s CAN auta.
DirtyKing
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 10. 10. 2024 20:53

Problém těchto adaptérů je, že celkem často mobil nepřipojí, musí se resetovat a znovu nastavovat, nedej bože, když vyjde nějaká aktualizace na telefon a pak se nepřipojí už vůbec.

Nějak nechápu tu potřebu bezdrátového připojení. Sice ho mám v autě taky, ale stejně nastoupím a mobil většinou připojím na kabel na nabíjení a hned se připojí.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod pikropikro 10. 10. 2024 21:15

hurec píše:O3 nemám, chtěl jsem se poptat, ale už to nemá smysl. Je to vyřešené.

Co je vyřešené?

-- 10. 10. 2024 22:19 --

Orgac... No já to mám tak, že ráno odcházím z domu vždy s nabitým mobilem. Do práce jedu v a 15 max 20 min., odpo z práce domů. Samozřejmě pak různé popojizdky nebo víkendové výlety, ale nějak vnitřně nechci dávat pokaždé mobil na kabel třeba jen na 10 min. Jednak v tom nevidím smysl a jednak se mi ani nechce pořád kvůli 10 minutam strkat mobil na kabel a zase odpojovat...
pikropikro
Junior

Odeslat příspěvekod Climbmart 14. 10. 2024 18:48

Orgac: Ja ted uz mam taky bezdrátový CarPlay a bezdrátovou nabíječku, takze na delší trasy telefon na nabíječku položím. Ale na jízdu po městě mam většinou iPhone v kapse a CarPlay chci (a mam).

Na předchozím autě z roku 2018 jsem bezdrátový CarPlay neměl, ale za to sem krátce poté pořídil CarLinkit (doporučuju). Tehdy to stálo kolem 80 USD, teď je levnější a fungovalo to parádně!
Climbmart
Junior

Odeslat příspěvekod whatt 23. 10. 2024 06:24

Už asi 2 týdny bojuju s pitomou chybou, kdy se děje jedna ze dvou věcí:
a) vůbec nejde kliknutím na ikonu spustit aplikace. Okamžitě spadne. V systému je i log, který už jsem posílal vývojářům dané app, ale nemají to prý jak vyřešit. Takhle se chová třeba Signal, Tawk.to, Photoroom, chatgpt).

b) některé aplikace jdou otevřít, ale po nějaké době spadnou, nebo spadnou když v nich udělám nějakou konkrétní věc (třeba ve fcbk appce když kliknu na marketplace ikonu).

Má s tím taky někdo takový problém? Zkoušeli jste to nějak úspěšně vyřešit?

Reinstalace aplikací nepomáhá, na anglických fórech žádné konkrétní řešení zatím není. iOS je nejnovější, obnova telefonu jsem nedělal, ale podle informací na netu to stejně nepomůže.
Když někomu v napjaté chvíli řeknete "okamžitě se uklidni", dáváte mu tím úkol, se kterým se těžko popasuje i zkušený jogín.
whatt
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka