Rodinné sdílení - označit iPhone jako ztracený

Diskuze o telefonech iPhone a tabletech iPad

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod cmelda_boris 7. 8. 2024 13:28

Dobrý den, prosím o radu.
Na iPhone 6S používám rodinné sdílení pro dceru (má iPhone 6). Všechno funguje bezvadně podle očekávání, až na jednu věc: Na dceřině telefonu lze v aplikaci "Najít" bez zadání jakéhokoli kódu označit můj ("nadřazený") iPhone jako ztracený - vyzkoušeno. Má tam i možnost vymazat můj iPhone - to jsem z pochopitelných důvodů raději nezkoušel, ale předpokládám, že i toto půjde. Dost mě to zjištění znepokojilo a nenašel jsem žádný způsob, jak obě tyto možnosti v dceřině telefonu deaktivovat. Jedině vypnout u sebe službu "Najít", ale to samozřejmě nechci.
(Nemyslím si, že by mi dcera chtěla takto škodit, ale člověk nikdy neví, může se to stát omylem, něco může zkoušet apod. Prostě bych byl klidnější, kdyby to nešlo buď vůbec nebo aspoň po zadání hesla atd.)
Předem děkuji za tipy.
cmelda_boris
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Carlos789 28. 10. 2024 19:34

Řeším uplně stejný problém. Včera jsem taky nastavoval telefon pro dceru v rámci rodinného sdílení. Udělal jsem to tak, že jsem se odhlásil se svým učtem a přihlasil ji s novým Apple ID. Co mě překvapilo, tak na jejím telefonu vidí moje zařízení, které mám na svém Apple ID. Zatím jsem ji to nedal :-)
Carlos789
Junior