iPhone 16/Plus/Pro/Max - obecná diskuze

Diskuze o telefonech iPhone a tabletech iPad

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Climbmart 22. 9. 2024 07:04

Tak co? Sledovali jste Keynote? Máte v plánu a nebo dokonce už doma jeden z nových modelů?

Podělte se o zkušenosti a nebo napište, co vás trápí s zajímá. A jestli stál přechod ze staršího modelu za to.

Telefony meziročně nezdražili a startují na těchto cenách:
iPhone 16 23 990 Kč
iPhone 16 Plus 26 990 Kč
iPhone 16 Pro 29 990 Kč
iPhone 16 Pro Max 35 990 Kč

Já letos poprvé po každoroční sérii Pro modelů půjdu do 16 Pro Max (jen si ještě musím do začátku října počkat na dodávku), tak jsem zvědavý na nárůst úhlopříčky a rozdíl vůči současnému iPhone 15 Pro.
Climbmart
Junior

Odeslat příspěvekod pikropikro 22. 9. 2024 08:13

Tohle téma zde zakládat bylo úplně zbytečné. Stačily ty níže... Stejně sem přispěje někdo jen zcela výjimečně!
pikropikro
Junior

Odeslat příspěvekod Picoss 22. 9. 2024 11:22

Manželka prechadza z 13 pro na 16 pro. Objednany v iStyle desert titanium 128 GB. Cakame na dodanie. Ja z 15 pro nevidim dovod prechodu.
Picoss
Junior

Odeslat příspěvekod Climbmart 22. 9. 2024 12:58

Pokropilo: Já tu právě “obecnou diskuzi” nenašel a je škoda, že tu nebyla. Na konkurenčním serveru se už rozebírá méně kvalitní hlavní fotoaparát na 16 Pro Max vůči 15 Pro Max (detaily při maximálním zvětšení).

PS: Ještě větší škoda je fakt, že to tu není moc aktivní.
Climbmart
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr99 22. 9. 2024 15:01

Tak iPhony jsou +- od 12ky stejny a narovinu dost "nudny" i kdyz dobry. Proto nema moc cenu diskutovat. Moc se tam toho nemeni a moc "noveho" neprinasi.

Nebo se to alespon tak nezda. Navic mi prijde ze rok od roku jsou cim dal tim vic nastvany/zklamany/znudeny atd i fanousci.

Za mne prinesla 16 Pro(ne Max) 5x zoom a tlacitko takze je za mne celkem zajimavej ale chapu ze kdo ma iPhony uz par let tak je to o nicem.

Ja si iPhone zkousel jen na prodejne a ne nejak extra ale chapu v cem je ta "nuda" .Telefon vypada vlastne stejne.
5x zoom je bohuzel z 15 Pro Max a kvalitou dneska fakt nestaci kor kdyz pouzivate 5-XX zoom.
Tlacitko za mne i pres pocatecni "ocekavani" nic moc...vlastne k nicemu. Je na celkem zvlastnim miste tak nejak mezi. Ani ne super na vysku ale zase trochu dal na sirku. Navic s nim telefon jen foti ale neostri(treba se da nastavit v menu to nevim)...plus mi prijde ze na nej musite trochu zbytecne moc zatlacit.

Navic ja osobne nevyuziju iOS a spis je mi obcas na obtiz svym nelogickym ovladanim (nemoznost swipovat zpet odkud chci a z jaky chci apky) takze ani prechod z androidu nema smysl.

Ale jasne ze si to svoje fanousky najde :-)
Kapr99
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 23. 9. 2024 08:32

Třeba mě by k přechodu přiměly ty daleko tenčí rámečky a nejspíše i opět lepší výdrž, pokud bych měl 15PM :D
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 23. 9. 2024 09:34

Mě ne. Pokud bych chtěl malý notch a malé rámečky, tak jdu do samsungu. Takhle je to velký peníz za málo hudby.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Martin Reichel 23. 9. 2024 10:09

Objednán u O2 iPhone 16 Pro pouštní titan. Přecházím z iPhone 15 Pro Max. Měl by dorazit zítra nebo pozítří.
Martin Reichel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod orgáč 23. 9. 2024 13:11

Taky jsem kdysi zkusil jít z Maxe na klasické Pročko a nedal jsem to.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod Martin Reichel 23. 9. 2024 13:34

Pro mě už těch stávajících 6,7" je moc, natož nově 6,9". A to mám velké ruce. Těch 6,3" bude tak akorát. Přijde mi, že už se z toho stávají zase hrozná pádla.
Martin Reichel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod orgáč 23. 9. 2024 13:49

Už by to chtělo nějakou skládačku od Applu :D
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod Climbmart 23. 9. 2024 15:43

Me docela děsíš tím, žes z Maxe šel do Pro.

Dej vědet jestli ti ta velikost nechybí. Ja právě po sérii na klasickém Pro (kdy měním každý rok) sel prvně do Maxe, abych pocítil změnu a taky mě zaujala ta výdrž, kterou 15 Pro takovou neměla a i baterka má po roce a 320 cyklech jen 94%.

Jinak skládačku by to chtělo, ale první verze (až někdy budou) asi nebudou nic moc co se týká odolnosti.
Climbmart
Junior

Odeslat příspěvekod red98 23. 9. 2024 20:49

Display IPhone 16 Pro Max ide len na 80hz. Je to ale vzdy viac ako 60hz na Iphone 16 :D :D :D

https://x.com/UniverseIce/status/1838008660859248766
Argumentum ad hominem je argument, ktorým sa diskutujúci snaží vyvrátiť oponentovo tvrdenie poukazovaním na oponentove skutočné či domnelé nedostatky. Snaží sa previesť dialóg od diskusie o probléme k diskusii o mravnej či inej oponentovej integrite.
red98
Junior

Odeslat příspěvekod mrbignos 23. 9. 2024 22:20

Mam 15 PM a jedine co by ma lakalo prejst na 16PM, je vatsi displej. (Fungoval som na Samsung Galaxy Note, takze 7" je v pohode) Ale za tu investiciu mi to nestoji. Tlacitko fotaku je mozno fajn, vela fotim a tocim. Mrzi ma ta AI, tak nejak nechapem preco je to iba v jednom jazyku. To sa ta AI nie je schopna sama naucit jazyky. Funguje to vo vsetkych modeloch AI. Nevadi, snad sa to posunie. Jednoznacne 16-tku nekupujem. Uvidim co pride o rok. Tento rok som dal za nahryznute jablko celkom dost penazi. 2x IP, 2x iWatch, Macbook, MacMini.
mrbignos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Martin Reichel 24. 9. 2024 07:30

Climbmart píše:Me docela děsíš tím, žes z Maxe šel do Pro.

Dej vědet jestli ti ta velikost nechybí. Ja právě po sérii na klasickém Pro (kdy měním každý rok) sel prvně do Maxe, abych pocítil změnu a taky mě zaujala ta výdrž, kterou 15 Pro takovou neměla a i baterka má po roce a 320 cyklech jen 94%.

Jinak skládačku by to chtělo, ale první verze (až někdy budou) asi nebudou nic moc co se týká odolnosti.

No já mám u 15 Pro Max 251 cyklů (necelý rok) a 93% kapacity baterie. Používám optimalizované nabíjení - večer dám na bezdrátový stojan na nočním stolku a ráno vezmu. Předchozí 14 Pro Max co jsem měl při stejné konfiguraci nabíjení, měl baterku zhruba po roce na 99%.

Ale právě u letošních 16 Pro je největší nárůst výdrže - kapacita se zvedla o 9,4%, ostatní modely jenom o cca 6%.
Martin Reichel
Kolemjdoucí

Další stránka