iOS 18 je spíš špatný vtip

Diskuze o telefonech iPhone a tabletech iPad

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Parafín 11. 10. 2024 09:45

Co je mi platné, když si můžu přesouvat ikonky stejně, jako jsem to mohl dělat před 15 lety na svém android telefonu, když v iOS 18 Apple zas něco nedotáhl nebo domršil. Konkrétně třeba v galerii obrázků zmizela šipka zpět a objevil se miniaturní křížek jak ve Windows. Nejen že to blbě vypadá, ale blbě se do toho trefuje. Nebo podpora češtiny... OK, konečně to umí napovídat více českých slov, ale způsob, jakým to dělá, je spíš pro zlost. Napíšu rychle třeba "prrce" a když mám štěstí a telefon to slovo správně opraví na "prace" napíše to bez čárky nad "á" a já se musím vrátit, kliknout na to slovo znovu, a najednou to slovo telefon zná i s čárkou. Předtím ani náhodou. A když se takhle vracím i v kratším textu zpátky pomalu po každém slově s diakritikou, říkám si, jestli si ze mě dělají lidi z nakouslého jablka srandu, nebo to myslí vážně.
Parafín
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Carlos789 28. 10. 2024 19:30

S tímhle nesouhlasím. Za mě je iOS 18 velký posun v před a konečně má iOS to, co Android má snad od začátku - českou klávesnici se slovníkem. Na Androidu jsem byl zvyklý, že se klávesnice učila slova a napovídala. Když jsem přešel před dvema lety na iPhone, tak jsem nemohl uvěšřit, že něco tak elementárního tu chybí. Co slovo, to překlep a psát na iPhonu bylo utrpení. Nakonec jsem se na to vykašlal. Whatsapp a email jsem používal na laptopu.
V červenci jsem zkusil iOS 18 a od té doby si psaní na iPhonu užívám. Píše se ted rychle a hlavně bez chyb.
Jinak 18 přinesla i defaultní možnost focení přímo do RAW formátu.

BTW: ten křížek mě taky se*e, ale byl tam už v dřívějších verzích.
Carlos789
Junior

Odeslat příspěvekod Picoss 30. 10. 2024 20:54

Stale mam obavu prejst na ios 18. Posledne sa hodne piše o nefunkčnej apke mail v ios 18, pricom tento bug neodstranila ani aktualizacia 18.1.
Mohli by ste napisat, ako ste na tom s apkou mail ? Funguje vám bez problémov ?
Picoss
Junior

Odeslat příspěvekod adeeeee 30. 10. 2024 22:45

Já s 18 žádný problém s Mailem nemám. Obecně mi v této verzi nepřijde nic tak špatné, jediný control center je u mě chaos, jak se dá uspořádávat podle sebe, ale člověk si zvykne a případně upraví. Naopak mi přijde o chlup lepší výdrž baterky než před aktualizací.
adeeeee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ptichopad90 31. 10. 2024 08:41

Parafín píše:Co je mi platné, když si můžu přesouvat ikonky stejně, jako jsem to mohl dělat před 15 lety na svém android telefonu, když v iOS 18 Apple zas něco nedotáhl nebo domršil. Konkrétně třeba v galerii obrázků zmizela šipka zpět a objevil se miniaturní křížek jak ve Windows. Nejen že to blbě vypadá, ale blbě se do toho trefuje. Nebo podpora češtiny... OK, konečně to umí napovídat více českých slov, ale způsob, jakým to dělá, je spíš pro zlost. Napíšu rychle třeba "prrce" a když mám štěstí a telefon to slovo správně opraví na "prace" napíše to bez čárky nad "á" a já se musím vrátit, kliknout na to slovo znovu, a najednou to slovo telefon zná i s čárkou. Předtím ani náhodou. A když se takhle vracím i v kratším textu zpátky pomalu po každém slově s diakritikou, říkám si, jestli si ze mě dělají lidi z nakouslého jablka srandu, nebo to myslí vážně.

Ten křížek přece vůbec nemusíš používat. Stačí jen svajpnout dolů a fotka se zavře.
ptichopad90
Junior