Android auto

Diskuze o Androidu a příslušných aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kuprt 7. 5. 2022 23:58

Nemáte někdo funkční nastavení AA pro hlasové zadávání v Češtině? Zase to pokazila nějaká aktualizace aplikace Googlu. A už funguje pouze Assistent v angličtině. Dříve stačilo v nastavení assistenta vypnout. Teď to takhle přestane fungovat úplně.
kuprt
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 8. 5. 2022 07:44

Nastav v aplikaci Google možnost "Používat bez účtu" a mělo by to jet.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kuprt 8. 5. 2022 11:34

Tobě to funguje? Mě se tam stejně i přesto objeví ikonka asisstenta... Ale nejspíš to pak funguje offline. Protože mi to pak nerozumí už ani anglicky.
kuprt
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 8. 5. 2022 16:10

Teď jsem to zkoušel a když používám apku Google s účtem, tak v android auto jede anglicky Google asistent a když dám to používat bez účtu, jede v AA hlasové vyhledávání Google v češtině.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pan Kája 31. 3. 2025 20:17

S dovolením si vypůjčím staré téma, ať nezakládám nové.

Jako zelenáče v používání AA by mě zajímalo následující:

- lze během používání nějak jednoduše zavřít navigaci (ne aby běžela na pozadí a zbytečně vybíjela telefon)

- jakým způsobem nejelegantněji a nejšetrněji odpojit bezdrátové AA? Napadá mě nasahat mobil a vypnout wi-fi, popř. to samé u auta (škodovka), ale ani jedno mi nepřijde zrovna ideální.
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod orgáč 1. 4. 2025 07:51

Pokud se bavíme o Googlemaps, tak stejně jako na mobilu, klikneš na display navigace a křížkem ukončíš.

Co se samotného připojení týče, nic přerušovat nemusíš, pokud z AA vyjedeš třeba přepnutím na radio apod v autě, tak AA neběží.

Auto funguje v podstatě jen jako externí monitor pro Android Auto.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod Pan Kája 2. 4. 2025 01:39

Tak to bohužel minimálně v mém autě nefunguje. Zavření křížkem se mi moc nezdá, tak nechám odpověď až to vyzkouším, ale když vyjedu z AA třeba do prostředí rádia, tak mi stále hlásí navigační pokyny (samozřejmě se při tom rádio ztlumí), i kdy už na displeji vozu není AA. Tedy logicky usuzuji, že i když nemám zadanou trasu, dost nejspíš běží navigace úplně stejným způsobem na pozadí dál...už jen soudě dle rychlosti načtení při přepnutí v menu zpět na AA.

Ano, auto funguje jako monitor (a mikrofon a reprák), ale já řeším zbytečné plýtvání baterky (GPS, samotná aplikace...) i ve chvíli, kdy to nutně nepotřebuji, v extrémním případě automaticky ve chvíli, kdy si toho nejsem vědom (zapomenu na automatický start).

EDIT: Už jsem přišel na částečné řešení - v AA vyhledat aplikaci Škoda - ta otevře nastavení připojených telefonů a tam lze AA dočasně ukončit.
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor