Android auto

Diskuze o Androidu a příslušných aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod libol 21. 12. 2019 19:47

M8m Noto G5 plus (Android 8.1), chtěl jsem na něj nainstalovat Android Auto.
- Stáhnu z apk miror, nebo apk pure,
- Chrome (či správce souborů) mne upozorní na případné riziko, povolím instalaci
- instalace za chvíli skončí s hláškou "Aplikaci nelze nainstalovat"
- z apkmirro jsem stahoval verzi arm64-v8a - což by snad mělo být dobře
Nějaký nápad jak dostat Android Auto do toho mobilu?
Díky
libol
Junior

Odeslat příspěvekod why.not 22. 12. 2019 09:51

Změnit prostředí na angličtinu, nainstalovat a poté opět možno změnit nastavení na české - takhle to funguje u mě (Huawei MediaPad M5). Na S10+ se mi to nainstalovalo samo v rámci upgrade na A10
why.not
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod libol 22. 12. 2019 16:21

Bohužel, vyzkoušeno - jediná změna - ten nápis je anglicky :-(
libol
Junior

Odeslat příspěvekod why.not 23. 12. 2019 11:51

Tak pak ještě zkusit jinou verzi, pomocí https://play.google.com/store/apps/deta ... .droidinfo zjistit typ procesoru a podle toho stahovat. Někdy taky pomůže stáhnout starší verzi...
why.not
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod metyn 23. 12. 2019 13:55

metyn
Junior

Odeslat příspěvekod libol 23. 12. 2019 21:09

Pánové děkuji - super - metynuv odkaz funguje
libol
Junior

Odeslat příspěvekod metyn 24. 12. 2019 12:53

šak sem instaloval do tusona, tož eště aby nefungoval, dědek
metyn
Junior

Odeslat příspěvekod Valoška 27 27. 2. 2020 20:21

Ahoj, naistaloval jsem AA. Ale po několika dnech používání mi přestal číst zpravy v češtině. Asi jsem prolezl už veškeré nastavení jazyka a vážně nevím.Čte prostě anglicky . Nevíte kde problém?
Díky
Valoška 27
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Levisek 7. 4. 2020 09:02

Dnes mi poprvé vyskočila aktualizace AA v Google play, to už je oficiálně v cz?
Levisek
Junior

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 17. 4. 2020 00:19

Některé telefony s Android 10 (Samsung) mají Android Auto instalované a běžně se aktualizuje, aktuálně je tam verze 5.2 z půlky března.

Ale pro čtení zpráv slouží Google Assistant. Tam je to fakt podivné, s Android 9 a AA staženým jako APK a instalovaným ručně GA byl schopen číst SMS česky. S AA předinstalovaným v Androidu 10 v Samsung telefonech (S10+, S20+) je čte anglicky, AA přitom ale stále rozumí části českých hlasových povelů (přehrávání hudby, navigace) a samotné menu má česky.

Na to, jak GA a čtení zpráv přepnout zpět do češtiny pod Androidem 10 jsem nepřišel.

Někdo ano?
Radek.Hulan
Junior

Odeslat příspěvekod Ozzy1980 17. 4. 2020 09:30

Funguje Android auto na telefonech HUAWEI bez Google Služeb (GMS)? Bude fungovat aspoň WAZE? :-l

Vyzkoušel někdo?

-- 17. 4. 2020 09:31 --

Radek.Hulan píše:Některé telefony s Android 10 (Samsung) mají Android Auto instalované a běžně se aktualizuje, aktuálně je tam verze 5.2 z půlky března.

Ale pro čtení zpráv slouží Google Assistant. Tam je to fakt podivné, s Android 9 a AA staženým jako APK a instalovaným ručně GA byl schopen číst SMS česky. S AA předinstalovaným v Androidu 10 v Samsung telefonech (S10+, S20+) je čte anglicky, AA přitom ale stále rozumí části českých hlasových povelů (přehrávání hudby, navigace) a samotné menu má česky.

Na to, jak GA a čtení zpráv přepnout zpět do češtiny pod Androidem 10 jsem nepřišel.

Někdo ano?

Máš někde seznam českých povelů pro hudbu nebo WAZE? Stále raději mluvím ENG. Ale jestli se už ovládání posunulo, sem s tím. :)
Ozzy1980
Junior

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 17. 4. 2020 09:42

Hudba: "Přehrát autor/album"
Waze: "Navigovat adresa"
Telefon: "Volat jméno" ... toto sice občas odpoví, že nemůže najít, ale vytáčí to..
Radek.Hulan
Junior

Odeslat příspěvekod Levisek 18. 5. 2020 16:13

Můžete mi někdo prosím poradit, kde teď v telefonu najdu menu android auto? Ikona zmizela, je někde už v nastavení (po vyhledání). Ani nelze již normálně odinstalovat, je součást systemu. Jdou smazat jen aktualizace.
Levisek
Junior

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 18. 5. 2020 16:20

AA se zobrazí až telefon připojíš k autu.

Pokud chceš standardní aplikaci, pak hledaj "Android Auto for Phone Screens":
https://play.google.com/store/apps/deta ... reen&hl=cs

Nebo zde:
https://www.apkmirror.com/apk/google-in ... -download/
Radek.Hulan
Junior

Odeslat příspěvekod dusan182 14. 7. 2020 09:27

funguje vam hlasove zadavani v Android Auto?
dusan182
Junior

Další stránka