Huawei P30 /P30 Pro - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Huawei

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kultus 31. 3. 2019 19:08

Precti si neco o quad bayer interpolaci a s trochou inteligence urcite prijdes na to k cemu to je. Nerikam ze to kazdy dokaze vyuzit, ale vyhoda to je pokud to umi telefon zpracovat tak aby nezdrzoval. Navic automatika dela primarne ze vsech fotaku 10Mpx snimky. Kdyz se podivam na ty rozpatlane vyblitky z Lg telefonu tak uz i ten huawei je na tom lepe. Navic vypadaji snimky oproti tem ze samsungu po priblizeni prirozeneji nejsou tolik priostrene. Staci se podivat na RAW snimky a uvidis tu magii co musi automatika udelat aby se na to dalo vubec koukat.

A kdyz uz spominas to 4K video tak ma spousta lidi jeste 1080p televize, a uplna vetsina jeste 1080p notebooky. Tak si na takovem zarizeni pust 4K video natocene treba mobilem jestli reknes ze je zbytecnost kdyz 1080p staci...uroven detailu uplne jinde, moznost dodatecneho zoomu, stabilizace nebo zmeny kompozice do jiste miry bez ztraty kvality...chce to se trochu zamyslet nez se jen chytat marketingu. Ze to ty neumis nevyuzit neznamena ze je to zbytecnost. To by mne zajimalo co mas za telefon...
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod ludvikj 1. 4. 2019 08:41

Muj P30 Pro ma na Always on display cas, stav baterie a pocet zprav. Ostatni bude asi jen po aktualizaci.
Ale to taky nebyl default a musel jsem to nastavit. Always on display se muze nastavit taky od kdy do kdy.(napriklad v noci ne).
ludvikj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _vpa 1. 4. 2019 09:05

_vpa
Junior

Odeslat příspěvekod Martiiina85 1. 4. 2019 09:09

Měla bych "holčičí dotaz", tak snad nevadí :-D
Máte někdo P30 v barvě Breathing Crystal? Na videích vypadá hezky. Ale nikde ho u nás "naživo" nemají k dispozici. Chtěla bych si ho objednat, dokud přidávají Watch GT, ale bojím se, jestli ta barva není až moc kýčovitá?
Martiiina85
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod technikus 1. 4. 2019 09:24

Záleží, odkud jsi. V Praze jsou telefony vidět na každém rohu, konkrétně ta uvedená barva je i v různých elektrech, konkrétně Alza Holešovice nebo třeba Huawei Národní.

Barva je zajímavá, ne že ne. Ona i ta černá nebo červená je zajímavá, ale nejvíc se mi líbí Aurora.

Na P30 mám objednávku v jednom elektru, ale pořád jsem se nedokopal k finálnímu rozhodnutí, zda ano či ne. Všude je plno prvních pohledů primárně z doby, kdy byl telefon představen, ale ne po nějakém tom dni používání.
technikus
Junior

Odeslat příspěvekod Martiiina85 1. 4. 2019 09:51

Z Havlíčkova Brodu a tady není nikde nic :-)) Okoukla jsem pouze černý, který se mi moc líbí, ale je takový "všední". Tak snad nebudu litovat..
Martiiina85
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ijon 1. 4. 2019 10:01

Mám Breathing Crystal, kýčovitý mi nijak nepřipadá. Barva přechází ze základní perleťové do jemně azurové, zelené a purpurové, vypadá to pěkně. Je prý inspirované barvou jihoamerických solných jezer.
Co se týče hodinek, měl jsem už smůlu, prodejce mi řekl, že už došly. Což mě zaujalo, protože jsem měl jeden z prvních kusů. No, možná měli jen jedny hodinky...
ijon
Junior

Odeslat příspěvekod technikus 1. 4. 2019 10:20

Hodinek je plný sbazar/bazos a kdo ví kde ještě. Docela by mě zajímala taky nějaká zkušenost s nimi. Přece jenom jsou pěkné a měly by vydržet skoro 14 dnů, což je snad proti všem dnešním chytrým hodinkám s výdrží tak den až tři nemalý rozdíl.
technikus
Junior

Odeslat příspěvekod ijon 1. 4. 2019 10:30

Bohužel zkušenosti s hodinkami tedy nedodám ;) S mobilem už jo, dnes ráno dorazila i první systémová aktualizace, takže se nově mimo jiné zobrazuje na AOD info ikonka o novém mejlu.
ijon
Junior

Odeslat příspěvekod Pitrs81 1. 4. 2019 10:36

Ahoj, já bych se chtěl zeptat, zda je lepší volba P30, nebo P20 Pro? Co jsem viděl fotky, tak se mi zdá, že p20 Pro má o něco lepší fotky než P30. Na výkonu mobilu mi až tak nezáleží, hlavně ať to pěkně fotí, ale P30 Pro je pro mě už moc drahý.

Trochu lepší srovnání jsem našel třeba tady https://tweakers.net/reviews/6958/6/hua ... amera.html
Pitrs81
Junior

Odeslat příspěvekod ijon 1. 4. 2019 12:13

Mi připadá, že všechny lepší mobily fotí teď +- stejně. P30 a P20 Pro mají dost jinou sestavu foťáků, ale výsledky hlavního jsou dost podobné. P30 má ale dost jiných kladů (je o kus menší, 3,5 jack, čtečka v displeji), v podstatě mě jen odradilo chybějící bezdrátové nabíjení oproti P30Pro. P20Pro má vyšší odolnost, notifikační diodu...
Hodně bych případně uvažoval o Xiaomi Mi 9, který taky nefotí vůbec špatně.
ijon
Junior

Odeslat příspěvekod Martiiina85 1. 4. 2019 12:45

Děkuji. Půjdu tedy do P30 Crystal. Původně jsem byla rozhodnutá pro Xiaomi Mi 9, ale poté co jsem si ho včera prohlédla naživo, jsem se rozhodla pro P30. Mi 9 je už dost velká a celkově design P30 se mi líbí víc.
Martiiina85
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pitrs81 1. 4. 2019 13:42

No asi je pravda, že budou fotit +- stejně. Po Xiaomi Mi 9 jsem taky pokukoval, má lákavou cenovku, ale zase i pár nevýhod - reklamy v systému, nemá jack, subjektivně ne až tak pěkný jako P30, bídné notifikace
No já chtěl taky P30 Crystal, ale s hodinkami Watch GT zdarma jsem teď sehnal už jen verzi modrá aurora. Ale je taky pěkná, tak jsem ji objednal. Případně kdyby jste měli někdo tip, kde ještě teď sehnat verzi P30 Crystal s hodinkami, tak prosím poraďte :-)
Pitrs81
Junior

Odeslat příspěvekod Martiiina85 1. 4. 2019 18:29

Před chvílí jsem objednávala P30 Crystal přímo na eshopu Huawei. V košíku se zobrazily i hodinky, tak snad ještě budou.
Martiiina85
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 1. 4. 2019 19:03

Fotoduel Huawei P30 Pro vs. Samsung Galaxy S10+
https://www.mobilenet.cz/clanky/zerty-s ... -pro-37505
Nick Cave
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka