Máme za sebou tiskovou konferenci společnosti Huawei a došlo k představení několika novinek. Nás v tuto chvíli nejvíce budou zajímat nové chytré hodinky, společnost Huawei představila rovnou dva nové modely. Hodinky Huawei Watch 3 a Huawei Watch 3 Pro nabízí řadu zajímavých funkcí a proti stávajícím hodinkám řady GT představují značný posun kupředu. Co všechno nabízí hodinky Huawei Watch 3 Pro?
Displej má úhlopříčku 1,43 palce a rozlišení 466 x 466 pixelů. Na pravé straně se nachází dvojice ovládacích tlačítek, přesněji řečeno jedno klasické tlačítko (můžete mu nastavit funkci dle libosti, osobně zde mám nastavený poznámkový blok a během procházek si pořizuji hlasové záznamy) a otočná korunka. Tu použijete při řadě činností, velmi efektní je například zvětšování nebo zmenšování ikon v menu, mnohem praktičtější je ale (například) při prohlížení mapy. Speciálně při výletech na kole mám z možnosti prohlížení mapy velkou radost, nemusím vytahovat mobilní telefon pro kontrolu polohy.
Hodinky nabízí 16 GB interního úložiště, 2 GB operační paměti a výrazně výkonnější procesor pokud je porovnáme s předchozími modely.
Po spuštění se můžete těšit na operační systém Harmony, který se ale na první pohled příliš neliší od prostředí, které najdete v předchozích modelech. Co se týká dalších specifikací, kromě GPS zde nechybí ani podpora Galileo a Glonass. Potěší přítomnost WiFi a také eSIM, u druhé zmíněné funkce si ale ještě nějakou dobu budeme muset počkat na zprovoznění ze strany místních operátorů. Nicméně hodinky jsou na tuto funkci kompletně připraveny. Nechybí ani technologie NFC a množství nejrůznějších senzorů, se kterými můžete sledovat své zdraví a aktivity. Za sebe snad jen dodám, že se mi líbí celková nezávislost hodinek jako takových.