Huawei Mate 20X grandiózní smartphone z Číny

O mobilních telefonech značky Huawei

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod EvzenP 15. 2. 2024 23:07

MarkétaF píše:Každý si stěžuje, že nejsou malé mobily, ale když chcete opravdu velký, tak je to taky problém. Nad 6,7" moc výběr není.

Pred asi 3 roky jsem koupil Huawei Mate 20 X, ktery ma 7,2"... nejvetsi na svete, kdyz se nepocitaji skladacky.
A nemuzu si ho vynachvalit! Je to model z 2018, tj. jeste vcetne Google Services...
Pozor, je nutne koupit cinskou verzi, ne globalni! Na cinskou prave ted vychazi aktualizace na nejnovejsi Harmony OS 4, se security zaplatami February 2024 - to jeste nema ani S24 :D
Globalka je naprd, na tu uz zadne rozumne aktualizace nebudou...
EvzenP
Junior

Odeslat příspěvekod EvzenP 16. 2. 2024 09:29

MarkétaF píše:Děkuji za odpověď a za tip. Vím, že jsem asi hodně vybíravá, ale tak starý mobil opravdu nechci a byť Huawei byly dobré telefony, tak z důvodů situace jaká s nimi je, je nechci.

Jen tak ze zvedavosti, jaka ze "situace s nimi je"?

Ja jen, ze tady se jedna o model z doby tesne pred sankcemi, ktery ma Google stuff z vyroby zcela prirozene a vsechno funguje naprosto dokonale. Vykonove je naprosto OK (mobil neni na hry, ale na praci), foti nadherne, ma vynikajici funkce (desktop rezim, USB-C 3.1 vcetne videovystupu jak pres HDMI, tak pres WiFi), jak jsem psal, cinska verze ma stale nejnovejsi podporu... a predevsim je OPRAVDU VELKY (to vsechno s ROVNYM displejem a ROZUMNYM pomerem stran... zadna moderni nudle ala dalkove ovladani k TV)... nic vetsiho nerozkladaciho na svete neni, bohuzel.
Naposledy upravil EvzenP dne 16. 2. 2024 09:31, celkově upraveno 1
EvzenP
Junior

Odeslat příspěvekod hamayaan 16. 2. 2024 10:30

EvzenP píše:
MarkétaF píše:Děkuji za odpověď a za tip. Vím, že jsem asi hodně vybíravá, ale tak starý mobil opravdu nechci a byť Huawei byly dobré telefony, tak z důvodů situace jaká s nimi je, je nechci.

Jen tak ze zvedavosti, jaka ze "situace s nimi je"?

Ja jen, ze tady se jedna o model z doby tesne pred sankcemi, ktery ma Google stuff z vyroby zcela prirozene a vsechno funguje naprosto dokonale. Vykonove je naprosto OK (mobil neni na hry, ale na praci), foti nadherne, ma vynikajici funkce (desktop rezim, USB-C 3.1 vcetne videovystupu jak pres HDMI, tak pres WiFi), jak jsem psal, cinska verze ma stale nejnovejsi podporu... a predevsim je OPRAVDU VELKY (to vsechno s ROVNYM displejem a ROZUMNYM pomerem stran... zadna moderni nudle ala dalkove ovladani k TV)... nic vetsiho nerozkladaciho na svete neni, bohuzel.

To Evžen,

nejsem si jistý, jestli má smysl shánět 6 let starý model, byť tobě ještě celkem funguje. Kde ho bude a s jakýma zárukama shánět, navíc Čínský provedení?
hamayaan
Junior

Odeslat příspěvekod EvzenP 16. 2. 2024 23:03

hamayaan píše:nejsem si jistý, jestli má smysl shánět 6 let starý model, byť tobě ještě celkem funguje. Kde ho bude a s jakýma zárukama shánět, navíc Čínský provedení?

V pohode, kazdy sveho stesti strujcem... ;-)

"Shanet" nic neni treba, staci zajit na DHGate k osvedcenym prodejcum a koupit:
128/6 GB verze
256/8 GB verze

Kdo se trochu vyzna, tak vi, ze tyhle flagshipy z Ciny proste FUNGUJI...

Nakupovani predrazenych telefonu u nas se "zarukou"? Zarukou ceho? Akorat tak toho, ze pri nejblizsi prilezitosti zaruku neuznaji... a na nejcastejsi problemy jako baterka nebo displej se zaruka stejne nevztahuje.

Anyway... uz mlcim, puvodne jsem reagoval pouze na pozadavek na OPRAVDU VELKY telefon. A tohle je jediny, ktery tomu kriteriu vyhovuje.
EvzenP
Junior

Odeslat příspěvekod Tom1122 17. 2. 2024 12:47

EvzenP píše:
hamayaan píše:nejsem si jistý, jestli má smysl shánět 6 let starý model, byť tobě ještě celkem funguje. Kde ho bude a s jakýma zárukama shánět, navíc Čínský provedení?

V pohode, kazdy sveho stesti strujcem... ;-)

"Shanet" nic neni treba, staci zajit na DHGate k osvedcenym prodejcum a koupit:
128/6 GB verze
256/8 GB verze

Kdo se trochu vyzna, tak vi, ze tyhle flagshipy z Ciny proste FUNGUJI...

Nakupovani predrazenych telefonu u nas se "zarukou"? Zarukou ceho? Akorat tak toho, ze pri nejblizsi prilezitosti zaruku neuznaji... a na nejcastejsi problemy jako baterka nebo displej se zaruka stejne nevztahuje.

Anyway... uz mlcim, puvodne jsem reagoval pouze na pozadavek na OPRAVDU VELKY telefon. A tohle je jediny, ktery tomu kriteriu vyhovuje.

Vážně doporučuješ dávno nepodporovaný Huawei za nesmyslnou cenu a ještě bez záruky z Číny? Smysluplná cena je tak o 60% menší než chce Čínan.
Tom1122
Junior

Odeslat příspěvekod EvzenP 17. 2. 2024 13:26

Par dni stary update na Harmony OS 4 s bezpecnostnimi zaplatami February 2024 se mi nezda byt zrovna "davno nepodporovany". Ale kdyz myslis... ;-)
Jak rikam, reaguju na kriterium OPRAVDU VELKY telefon. A to tenhle, na rozdil od kterehokoliv jineho, splnuje a proto jsem si ho poridil.
EvzenP
Junior

Odeslat příspěvekod Tom1122 17. 2. 2024 13:40

U telefonu z čínským balastem bez security update od Googlu bych o bezpečnosti raději moc nemluvil.:)
Z jasných důvodů se neprodává moc v Evropě.A kupovat ho za ty peníze z Číny...
Tom1122
Junior

Odeslat příspěvekod EvzenP 17. 2. 2024 16:26

Security update Feb 2024 je z Googlu... odkud by asi tak byl...

-- 17. 2. 2024 16:29 --

Nehlede na dalsi vec - uz nekdy nekdo V REALU videl cloveka, kteremu se stala jakakoliv skoda v telefonu SKUTECNE kvulu chybejicim bezpecnostnim zaplatam?!?!
Nevidel...

-- 17. 2. 2024 16:30 --

Tom1122 píše:Z jasných důvodů se neprodává moc v Evropě.

Zkus nam ty "jasne duvody" prozradit... prosim.
EvzenP
Junior

Odeslat příspěvekod Tom1122 17. 2. 2024 19:46

EvzenP píše:Security update Feb 2024 je z Googlu... odkud by asi tak byl...

-- 17. 2. 2024 16:29 --

Nehlede na dalsi vec - uz nekdy nekdo V REALU videl cloveka, kteremu se stala jakakoliv skoda v telefonu SKUTECNE kvulu chybejicim bezpecnostnim zaplatam?!?!
Nevidel...

-- 17. 2. 2024 16:30 --

Tom1122 píše:Z jasných důvodů se neprodává moc v Evropě.

Zkus nam ty "jasne duvody" prozradit... prosim.

On je ,,Harmony,, od Googlu? Ale to jsou věci:)))
A taková ,,maličkost,, jako absence Google služeb je co?
A proč Huawei je na celém západě mrtvola je snad jasné dávno,ne?
Tom1122
Junior

Odeslat příspěvekod EvzenP 17. 2. 2024 20:05

Tom1122 píše:On je ,,Harmony,, od Googlu? Ale to jsou věci:)))
A taková ,,maličkost,, jako absence Google služeb je co?
A proč Huawei je na celém západě mrtvola je snad jasné dávno,ne?

Chybná informace.
Rec je o Mate 20 X, ktery jeste Google sluzby ma... psal jsem to tady i ja aspon dvakrat.

Co se tyce Harmony OS, zakladem je stale jeste Android... tzn. i bezpecnostni zaplaty jsou presne ty same, jako v Androidu. Ostatne, je to videt i v Security Bulletinu...

Takze sam nenapises ty "jasne duvody"... Konkretni poznatky zadne.

//mod edit 5uch: prosím, bez útočného tónu
EvzenP
Junior