Kaktus v síti T-Mobile - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ekopi 1. 2. 2025 21:41

Ladislav_2 píše:Ptal jsem se co to je za blbost, protože jsem normálně novou SIM aktivoval a ihned přenášel. Dokonce pokud se pokusíš zahájit přenos na neaktivovanou SIM, tak ti to samo nabídne její aktivaci, můžeš ji nechat v šuplíku.
Další krok to pustí až aktivace doběhne během pár minut.

Fakt mě tyhle šamanské postupy, co někdy radí infolinka udivují.

Když nepočkám 12 hodin, tak přenos bude nebezpečný? Jak se to projevuje?

Pokud by přenos nebyl úspěšný, tak to znamená, že číslo zůstane na původní SIM, v žádném případě se nesmí přenášené číslo "ztratit".

Takže se ti aktivovala SIM ležící v šuplíku bez zavolání, které je třeba k aktivaci provést , jo???? No to už vůbec nechápu !

-- 1. 2. 2025 21:47 --

Letadlo píše:Já jsem to pochopil tak, že v situaci Aktivace nové SIM(1) -> Přenesení na aktivní SIM(2) -> Přenesení na aktivní SIM(3) musí mezi kroky 2 a 3 uplynout minimálně 12 hodin. (Asi jako nějaká ochrana přes příliš častým využíváním.)

To, co Ladislav_2 popisuje, se mi zná jako situace, kdy při Aktivace nové SIM A(1) -> Aktivace nové SIM B(2) -> Přenesení čísla ze SIM A na SIM B(3) nemusí uplynout 12 hodin mezi kroky 2 a 3.

Ale asi není nic složitého to vyzkoušet. Stačí mít jen buď 3 aktivní, použité SIM karty (nebo 1 aktivní, použitou SIM a telefon s podporou eSIM), u kterých nebude vadit, že padnou na vrub vědy. (Já v současnosti nemám žádnou, co by mohla umřít.)

Kdo by toto dělal? Vždyť to nedává smysl. Snad jen kvůli 2xtriplu?

-- 1. 2. 2025 21:57 --

Každopádně to vše je bezpředmětné. Šlo mi o to, abych mohl v jednom telefonu (č1) deaktivovat eSIM a v druhém (č2) načíst ten QR kod z deaktivovaného (č1). Po návratu zase deaktivovat (č2) a načíst znovu do č1. Vlastně by to suplovalo dualsim. Ale deaktivovat nelze, eSIM se deaktivuje jedině přenesením čísla. A to by jednak byla otrava, navíc by to mohlo vypadat jako zneužití SIM.
Mimochodem, když se přenáší SIM na eSIM, dojde tam také k nastavení bonusového kreditu na 1/2 roku?
ekopi
Junior

Odeslat příspěvekod Letadlo 1. 2. 2025 22:46

Kdo by toto dělal? Vždyť to nedává smysl. Snad jen kvůli 2xtriplu?

Je to model, který si myslím, že odpovídá situaci přenesení/výměně eSIM za eSIM. Ono ten systém Kaktusu mezi tím nebude dělat rozdíly, SIM jako SIM. Alespoň to je moje teorie. Chtělo by to vyzkoušet, ale na to by zařvalo několik SIMek, takže asi nic.
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 4. 2. 2025 07:56

Při přenosu kaktus SIM na kaktus esim kredit, bonusový kredit včetně platnosti zůstane beze změn.

Ano, neaktivovanou SIM v šuplíku lze aktivovat přes web kaktusu zahájením přenosu na neaktivovanou SIM. Při vyplnění cílového ICCID se nabídne možnost aktivace. Už si nepamatuju jestli to bylo s OKU, nebo kaktus-kaktus, možná to je jedno.
Ladislav_2
Junior

Odeslat příspěvekod Letadlo 4. 2. 2025 13:09

Zkouším teďka z "vědeckých důvodů" (a taky přčedevším proto, že jsem si na to vzpomněl) objednat karty "Kaktusí SIMka ZDARMA" po 3 měsících od poslední objednávky. Jak se tu psalo, že by to mělo znovu jít. No a nejde to. Den, dva, tři po uplynutí lhůty. Asi to nebude přesně tři měsíce.
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod technikus 4. 2. 2025 13:28

Jestli ono to nebude jednou za 4 měsíce.
Vydrž, zkus a uvidíš
technikus
Junior

Odeslat příspěvekod Ipanema 4. 2. 2025 13:33

Myslím, že se tady psalo právě 3x do roka = každý 4. měsíc. Asi plus mínus ale. Není to na den přesně.
Můj mobil: OnePlus 11
Ipanema
Pokročilý

Odeslat příspěvekod narg- 4. 2. 2025 14:26

eshopy prodavaj kaktus za 45 kč SE 100kč kreditem, to už mi přijde lepší než čekat na free sim
Na blbou otazku, blba odpověď .

3410,N3230,N-gage,T610 ->N95
narg-
Junior

Odeslat příspěvekod technikus 4. 2. 2025 14:34

A eshop ji i zadarmo doručí?
Jinak raději objednávat rovnou dvě SIMky v rámci objednávky, v šuplíku se neztratí.
technikus
Junior

Odeslat příspěvekod narg- 4. 2. 2025 15:01

jak kterej, ale pokud vas 60 korun zabije, tak to je težky no, ale třeba iotlevne posila 3 simky jako dopis za 34kč, to snad přežijete, ja si vetšinou kupuju po 10 na rok, takže mi uspora kreditu zaplati poštovné asi 100x
Na blbou otazku, blba odpověď .

3410,N3230,N-gage,T610 ->N95
narg-
Junior

Odeslat příspěvekod technikus 4. 2. 2025 15:05

K čemu je ročně 10 SIMek?
technikus
Junior

Odeslat příspěvekod narg- 4. 2. 2025 15:15

1 na měsíc na internet (2 giga)

-- 4. 2. 2025 15:15 --

Allegro

-- 4. 2. 2025 15:15 --

Registrace vyžadující telefon

-- 4. 2. 2025 15:16 --

Troling und harashment

A tak

Občas dostanete pěkné číslo, což prodáte
narg-
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 4. 2. 2025 18:37

V dnešní době ty pěkná čísla ještě někdo reálně kupuje?
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod technikus 4. 2. 2025 18:56

By mě zajímalo kdo.
Mám 72x 1x 2x 2x kdy x je stejné číslo a nikdo to nechce. Asi díky tomu, že tam není 4 krát za sebou 2x.
technikus
Junior

Odeslat příspěvekod m.x. 4. 2. 2025 18:59

ekopi píše:A proč bych to dělal? Zde jsem jen odpověděl na reakci. A uvedené informace jsou nezávadné. Tak nechápu o co ti jde.

Hádám, že o to jméno.
m.x.
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 4. 2. 2025 19:06

technikus píše:By mě zajímalo kdo.
Mám 72x 1x 2x 2x kdy x je stejné číslo a nikdo to nechce. Asi díky tomu, že tam není 4 krát za sebou 2x.

Však to není žádné pěkné číslo.
Milos
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka