Ladislav_2 píše:Ptal jsem se co to je za blbost, protože jsem normálně novou SIM aktivoval a ihned přenášel. Dokonce pokud se pokusíš zahájit přenos na neaktivovanou SIM, tak ti to samo nabídne její aktivaci, můžeš ji nechat v šuplíku.
Další krok to pustí až aktivace doběhne během pár minut.
Fakt mě tyhle šamanské postupy, co někdy radí infolinka udivují.
Když nepočkám 12 hodin, tak přenos bude nebezpečný? Jak se to projevuje?
Pokud by přenos nebyl úspěšný, tak to znamená, že číslo zůstane na původní SIM, v žádném případě se nesmí přenášené číslo "ztratit".
Takže se ti aktivovala SIM ležící v šuplíku bez zavolání, které je třeba k aktivaci provést , jo???? No to už vůbec nechápu !
-- 1. 2. 2025 21:47 --
Letadlo píše:Já jsem to pochopil tak, že v situaci Aktivace nové SIM(1) -> Přenesení na aktivní SIM(2) -> Přenesení na aktivní SIM(3) musí mezi kroky 2 a 3 uplynout minimálně 12 hodin. (Asi jako nějaká ochrana přes příliš častým využíváním.)
To, co Ladislav_2 popisuje, se mi zná jako situace, kdy při Aktivace nové SIM A(1) -> Aktivace nové SIM B(2) -> Přenesení čísla ze SIM A na SIM B(3) nemusí uplynout 12 hodin mezi kroky 2 a 3.
Ale asi není nic složitého to vyzkoušet. Stačí mít jen buď 3 aktivní, použité SIM karty (nebo 1 aktivní, použitou SIM a telefon s podporou eSIM), u kterých nebude vadit, že padnou na vrub vědy. (Já v současnosti nemám žádnou, co by mohla umřít.)
Kdo by toto dělal? Vždyť to nedává smysl. Snad jen kvůli 2xtriplu?
-- 1. 2. 2025 21:57 --
Každopádně to vše je bezpředmětné. Šlo mi o to, abych mohl v jednom telefonu (č1) deaktivovat eSIM a v druhém (č2) načíst ten QR kod z deaktivovaného (č1). Po návratu zase deaktivovat (č2) a načíst znovu do č1. Vlastně by to suplovalo dualsim. Ale deaktivovat nelze, eSIM se deaktivuje jedině přenesením čísla. A to by jednak byla otrava, navíc by to mohlo vypadat jako zneužití SIM.
Mimochodem, když se přenáší SIM na eSIM, dojde tam také k nastavení bonusového kreditu na 1/2 roku?