Nelze se dovolat na kaktus cislo

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Da Gony 5. 12. 2024 14:56

Zdravim, nejak me unavuje posledni pul roku, ze se mi nejde dovolat na kaktus cislo - volajici maji ton obsazeno. pritom nelefon ani nehne brvou.
Nestava se to permanentne, tezko to kvantifikovat, jakou cast doby se jde dovolat nebo ne, rekneme 50%.
Pokud ale napriklad z telefonu neco udelam, staci i to nejmensi, dotaz na kredit-zustatek, tak zahadne telefon ozivne a jde se mi dovolat.

Dam priklad casu. naposledy mi nekdo volal v case nula. po 3 hodinach se mi neda dovolat. pak poslu sms nebo nekam zavolat a najednou se mi jde opet dovolat. (Co jsem nezkoumal, kdyz si necham zapnuta data, zda to bude mit vliv, tezko rict, uziva to oddeleny APN).
Mam VoLTE, rezim site pouze LTE.. Mate nejake napady nez zacnu testovat masinerii s vymenou simek, zkouseni jinych kaktus simek, zprovoznovani volte (coz u kaktus je na tyden, den, nevim jak ted) , proste dost unavne testovant, zda je problem v sim, telefonu nebo neco poumirava. Problem muze byt neznamo kde , jehla v kupce sitoveho IMS /LTE stacku...

Deje se to tak posledni pulrok. Vim, ze kdyz si "downgraduju" na 3G nebo prepinani 2G,zrusim paketove volani, problem nejspis zmizi, ale nechci se vracet do analogovych dob
Da Gony
Junior

Odeslat příspěvekod brumak 5. 12. 2024 15:50

Co mám zkušenost, tak kaktus mi na určitých telefonech vždycky padá do 2G při volání a sms, a při nastavení "4G only" smolík. Ať mám zapnuto Volte nebo ne (Moto G7 plus, Samsung A10s, Asus zenfone 5). Už jsem se s tím smířil. Naštěstí má tmobile lepší signál, a nepovažuju "4G only" za nutný. U O2 je to horší, tam to padá do 2G často i datově.
brumak
Junior

Odeslat příspěvekod Lomax 6. 12. 2024 10:50

Měl jsem stejný problém. Jen LTE only jsem neměl nastaveno. Koupil jsem jiný Samsung, nepomohlo. Pak jsem vyměnil SIM přes mujkaktus.cz / Nastavení / Výměna SIM karty; a to problém vyřešilo.
Lomax
Junior

Odeslat příspěvekod brumak 6. 12. 2024 12:26

mně to dělá se všemi (i novými) SIM a se všemi operátory. Řekl bych, že některý telefony si prostě nerozumí s kaktusím Volte.

Zaujalo mě, že OP píše, že má LTE only, ale "vypnutá data". Potom Volte snad ani nemůže fungovat, ne? (můj laický pohled)
brumak
Junior

Odeslat příspěvekod Da Gony 7. 12. 2024 15:54

Pod vypnutými daty jsem myslel přepínač v operačním systému "Mobilní data" zapnuto/vypnuto.
Datový měsíční balíček mám .

Co ale je divné, neděje se to pořád asponže, například dva dny mám vypnutá data, žádná telefonní aktivita, ale dovolat se mi jde. Ale pak na druhou stranu (popsáno nahoře)je období,že před 3 hodiny jsem volal a pak se mi nejde dovolat.

VoLTE na LTE-only síti mi funguje. jenom to prostě občas takhle "odpojí"
Da Gony
Junior