Motorola Edge 50 Fusion

O mobilních telefonech značek Lenovo i Motorola

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 16. 4. 2024 13:40

Na Alze ho vidím za 8 988 Kč.

Motorola EDGE 50 Fusion 12GB/512GB

Solidní cena :D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod Nick Cave 16. 4. 2024 15:08

nwm ale já tam vidím cenu 9989,-kč
https://m.alza.cz/motorola-edge-50-fusion?dq=12291731
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod Nick Cave 16. 4. 2024 16:18

procesor Snapdragon 7s Gen2 v AnTuTu 611 273b
https://unite4buy.com/cs/cpu/Qualcomm-S ... -7s-Gen-2/
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 16. 4. 2024 16:40

Nick Cave píše:nwm ale já tam vidím cenu 9989,-kč
https://m.alza.cz/motorola-edge-50-fusion?dq=12291731

Pane kolego, jistě víte, že ceny moheou být různé.

:D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod Nick Cave 16. 4. 2024 16:52

na MP 8989kč super cena a co teprv, když v nějaké akci během roku klesne na 6990kč :D
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod metyn 17. 4. 2024 05:28

design teda katastrofa
metyn
Junior

Odeslat příspěvekod Hadubrant 14. 5. 2024 12:36

Mám ji doma. V předprodeji na Datartu byla za 7 836 kč
Hadubrant
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vormen 29. 12. 2024 08:49

Za 5990 za 8/256 variantu jsem ji koupil v kožence manželce, sám jsem si na hraní vzal G75. Ten Fusion mě tak nadchl, že jsem ho koupil ještě jednou pro sebe. Za mě je to největší překvapení roku vzhledem k ceně, co jsem měl v ruce. Můj první P-OLED displej a nic lepšího, příjemnějšího pro oči jsem dosud neviděl, vadí mi AMOLED displeje kvůli PWM, ale tady nic. Přečtu naprosto bez námahy i nejmenší font, po 4 hodinách nonstop dívání na displej žádná únava očí. V ruce je telefon naprostá slast díky kožence, nízké tloušťce a malé váze, zaoblený displej mi nikdy nevadil a naopak po delší době jsem ho přivítal.
Zvuk reproduktorů nic moc, ale nevadí.
Velké pozitivní překvapení je foťák. Snímač Sony IMX 896 (LYT700) oproti LYT600 v G75 je na první pohled jasně lepší, 2mm navíc v úhlopříčce snímače jsou znát i pro laika. Po zkušenostech s modely řady G jsem nečekal použitelný výstup, ale tohle je víc než dobré. Srovnávám se svým referenčním telefonem Pixel 7 a krom focení např. dětí v interiéru si vede velice slušně i v nočním focení a nemám problém Fusion používat jako hlavní telefon. Co se mi u Motorol sakra líbí, je zaostřování u širokáče a tím pádem naprosto použitelné makro.
Plynulost telefonu a celková svižnost je bez výhrad, hry nehraju a Snap 7s gen2 mi bude bohatě dostačovat.
GPS rychle fixne polohu i v interiéru a je přesná.
Co mě ale fakt nejvíc překvapilo je odemykání obličejem, kterým se dostanete i do bankovních aplikací a prostě všude, protože se považuje stejně plnohodnotně jako otisk prstu, to jsem viděl jen na Pixelu 8 a novějších. Jasně, bezpečnost asi nebude úplně TOP, ale pohodlí jak na iphonu s face id je fajn. Stejně tak odpadá ta pruda v peněžence s ověřování otiskem prstu po nedávné změně podmínek ze strany Googlu. Obličej to navíc snímá spolehlivě a rychle i za hodně špatného světla, i v čepici.
Výdrž baterie zhodnotím tak po 2 týdnech používání, ale vypadá dobře. Celkově mě tenhle telefon nadchl letos nejvíc ze všech co jsem měl. Ale zklamání možná nastane až v autě, protože občas se stane, že nějaký telefon má problémy s bezdrátovým android auto, zamrzává poloha, přeskakuje zvuk, odpojuje se apod. Vždy jsou to teda modely s Mediatekem nebo Exynosem, tak doufám, že Fusion nezklame.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod orgáč 29. 12. 2024 12:19

Já koupil malému prckovi na hraní Motorolu G84 v MP za lehce přes 3tis a nestačím zírat na tu kvalitu za ty peníze. Krásně svižný telefon, 120Hz OLED display, bez velké spodní brady jak to mají všechny značky při této ceně a hlavně 8GB RAM už jen třešnička na dortu.

Fakt nechápu, co se dá za 3tis koupit. Motorola u mne stoupla hodně v ceně...teď už jen pořádný high-end a měním Samsung.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod miromen4 29. 12. 2024 14:52

Jo za ty prach fajn taky jsem pořidil do rodiny pro osobu jako prvni chytry foun.
Ale jako nahrada za Samsung ani omylem. Ovladaci šipka na displeji vlevo by mě štvala a nadstavba ve stylu "mrzak" oproti bezkonkurenčni na samsungu.
A pak je zde dalši vlastnost, kterou jsem zaregistroval a to je u samsungu bezkonkurenčně rychly scroling. Takže žadna značka co jsem zkoušel neni tak rychla na ovladani pravě jako samsung. Sam se divim, že jsem si tehle vlastnosti dřive nevšiml. A asi nejhorši ve scrolingu je Xiaomi/Poco a hned za nimi pravě Motorola. Pak jsou ještě šneci jako Pixely či Vivo. Co si vybavuji tak slušnou rychlost ma tušim Realme a taky jsem zkoušel iphone 15 a taky by se dal, ale jablka mě nezajimaji. U něj knk 15 mě zaskočila absence 120Hz takže oči mi u něj chodili po schodech.
Každopadně jak Samsungy scroluji jako namydleny blesk tak u jinych značek až na vyjimky je to jak namydleny prst prostě něco jak prokluzujici spojka u aut.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 29. 12. 2024 15:29

Orientace tlačítek se dá přehodit, jak se píše v jiném vlákně. Rychlost posunování jsem nikdy neřešil, zato celkovou plynulost telefonu ano a tam je Samsung řady A nejhorší ze všeho co se dá koupit. První cca 3 týdny se to ještě dá, ale pak už se to zhoršuje. Měl jsem od A52 do A55, mezitím nějaké A1x, A2x, A3x a vždy je to stejný. S řada je jiná liga a áčko od Samsungu bych už nikdy nekoupil. Ony ty všechny parádičky v OneUI člověk nevyužije, ale zbavit se jich nedá a systémové prostředky kradou pořád a áčka to nedávají.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod miromen4 29. 12. 2024 16:26

Jak je v tom vlakně psano tak zřejmě ne. A tohle važně nechapu a u jineho vyrobce jsem to snad ani nezaregistroval. A diky čistemu droidu tak motorola ani neumožni přehozeni. Prostě ergonomicky špatně.
A co se scrolingu tyče tak, když mě po chvili začne bolet palec diky prokluzu a potřebě častějšiho pravě scrolovani než je u samsungu tak je to až nepřijemne a vyloženě odrazujici. Pravě zrovna samsung a motorola vedle sebe je propastny rozdil.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 29. 12. 2024 18:13

orgáč píše:Já koupil malému prckovi na hraní Motorolu G84 v MP za lehce přes 3tis a nestačím zírat na tu kvalitu za ty peníze. Krásně svižný telefon, 120Hz OLED display, bez velké spodní brady jak to mají všechny značky při této ceně a hlavně 8GB RAM už jen třešnička na dortu.

Fakt nechápu, co se dá za 3tis koupit. Motorola u mne stoupla hodně v ceně...teď už jen pořádný high-end a měním Samsung.

Hooodně jsem uvažoval o Moto EDGE 50 Ultra. Myslím si, že to je dobrý high-end. Dokonce nemusíš mít skleněné záda, když nechceš. (dřevo či koženka..) Nakonec jsem vzal Pixel 8P ale pořád mi trochu ta moto leží v hlavě :-) Je fakt šikovná. Fotila dle mého o něco lépe než S24 Ultra takže k zahození fakt není. Jde mi hlavně o foťák, takže nakonec jsem ji nebral...možná EDGE 60 U vezmu....
Dzejn Dočk
Junior

Další stránka