Tak Motorola na své telefony slíbené updaty systému i ty bezpečnostní slíbenou dobu většinou posílá, s výjimkou úplných low modelu...někdy se s tím sice loudají ale vždy dodrží co slíbí myslím.
-- 20. 9. 2023 12:23 --Psal jsem si se slečnou z podpory přes live chat na stránce honor.cz
Android 13 má být v září (snad tedy tento rok:P) ale přesně daruj nevěděla, stejně tak nemá žádné info o 14ce.
Bezpečnostní aktualizace mají vycházet průběžně po dobu tří let od data uvedení na trh, takže podpora by měla být cajk a prakticky stejná jako u většiny ostatních.
Aktuálně se tedy rozhoduji mezi Honor magic 5 lite a Vivo V29 lite v datartu stojí stejně akorát hinir má méně rám konkrétně 6 verze s 8 je nepatrně dražší
Telefony jsem měl vedle sebe a asi patnáct minut důkladně testoval, zakřivení je prakticky stejné, pouze Honor v něm má neoatrny proužek...slabé zelený, nicméně jen z většího úhlu a není to rušivé a krom bílé nikde není vidět.
Vivo má vyšší max jas 1300nits.honor "jen" 800 ale i tak by měl být na slunci dobře čitelný.
Oba tel jsou skvělé dílenský zpracované, hinir možná o chloupek lépe a bezvadně sedí v ruce
Podle recenzí Vivo dělá sice celkem dobré fotky ale šlo by to i lépe a chybí širokoúhlý objektiv, honor zase postrádá optickou stabilizací OIS ale to mě netrápí.....G52 jinzajy nemá a fotí na můj vkus výborně.
Honor podle recenzí fotí velmi dobře a recenze chválí nadprůměrnou výdrž baterie.
Co se týká AMOLED panelů....s nastavením barev jsem si pěkně dlouho hrál včetně nastavení do výchozího, teplejších studenější, přirozené, živé a prostě obraz na honor je věrnější a přirozenější jak u Vivo.
U. Ej jsou barvy takové umělé nepřirozené a i když jsem si s nastavením hrál moc jsem nedokázal vylepšit.
Pokud jde o prostředí, nadstavba Honoru se.mi zamlouvá víc jak tak u Vivo
-- 20. 9. 2023 12:29 --Zkrátka MagicOS Honoru se mi vzhledově líbí víc jak FuntouchOS viva.
Je fakt že update na 13 už tu měl dávno být, co nevidět bude venku 14 ale je to způsobeno nástavbou.
Honor podobné jako Xiaomi musí nový OS odladit a spojit se svojí nástavbou v případě Honoru MagicOS7.1 a právě s ní má Android 13 dorazit.
Upřímně i kdyby už verzi 14 nevydali vzhledem k nadstavbě to může být jedno protože žádné viditelné změny stejně nebudou moc patrně
-- 22. 9. 2023 23:09 --Jen info.
Honor magic 5 lite je rebrandovany Honor X9A který se prodává na jiných trzích a nejspíše v domovské číně.
Zhruba před měsícem, tento model obdržel aktualizaci se stávajícího Android 12 a MagicUI6.1, na Android 13 a Magic OS7.1
Zde je o tom zmínka.
https://www.reddit.com/r/Honor/comments ... ?rdt=60878