Honor Magic 5 Lite - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Honor

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 2. 5. 2023 12:19

395 000 Antutu, není to špatná akce, mě by vadily zakulacené kraje.

Takže vyjde vlastně na nějakých 5 600 Kč. ;-] Spíš víc, páč nevím, kdo by chtěl ten X6 a kolik za něj dá výkup. :D

Takže je tak v reálu za 6 000 Kč a ještě máte k tomu vopruz s prodejem X6. Prodává se normálně za 7 200 Kč.
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod Nick Cave 2. 5. 2023 14:23

Honor X6 stojí u O2 3389kč, reálně se dá prodat přibližně za polovinu, takže nějaká sleva tam je, anebo lze dát do rodiny někomu nenáročnému anebo si ho nechat jako záložní
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod Martin Ma 16. 9. 2023 22:11

Honor magic 5 lite se mi hodně líbí vaham mezi ním a Motorola Edge 40 ale u honoru, je nejistá podpora ze strany výrobce....nějaké jasné vyjádření dostane jeden dva velké updaty a dva tři roky bezpečnostních aktualizaci jsem nikde nenašel.
Signálem toho že je podpora nejistá, je i to že stále běží na android 12.
V datartu jsem jeden kousek zkoušek a psal že verze je aktuální...bohužel jsem si nevšiml jak staré jsou bezpečnostní aktualizace.
Martin Ma
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 17. 9. 2023 19:11

Honor Magic 5 Lite aktualizace na A13 v přehledu není, update nejistý
https://www.hihonor.com/cz/club/topicde ... 081383936/
https://www.androidupdatetracker.com/p/ ... agic5-lite
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod Martin Ma 17. 9. 2023 19:16

Takže výrobce na podporu zvejsky kašle...no kašlu i já na něj.
Docela zvláštní že magic 4 lite Android 13 dostane a 5lite ne....
Motorola nenabízí mnoho, ale 2 velké updaty a 3 roky bezpečnostních aktualizaci myslím stačí.
Počkám co se objeví ale Edge 40 se mi opravdu hodně líbí
Martin Ma
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 17. 9. 2023 19:36

každý nadává na Motorolu že má špatnou podporu, ale nedostat žádný další update androidu jako Honor Magic 5 Lite to je teda za ty prachy síla (jestli to tak dopadne, že nedostane A13)
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod Martin Ma 17. 9. 2023 20:33

Tak Motorola na své telefony slíbené updaty systému i ty bezpečnostní slíbenou dobu většinou posílá, s výjimkou úplných low modelu...někdy se s tím sice loudají ale vždy dodrží co slíbí myslím.

-- 20. 9. 2023 12:23 --

Psal jsem si se slečnou z podpory přes live chat na stránce honor.cz
Android 13 má být v září (snad tedy tento rok:P) ale přesně daruj nevěděla, stejně tak nemá žádné info o 14ce.
Bezpečnostní aktualizace mají vycházet průběžně po dobu tří let od data uvedení na trh, takže podpora by měla být cajk a prakticky stejná jako u většiny ostatních.
Aktuálně se tedy rozhoduji mezi Honor magic 5 lite a Vivo V29 lite v datartu stojí stejně akorát hinir má méně rám konkrétně 6 verze s 8 je nepatrně dražší
Telefony jsem měl vedle sebe a asi patnáct minut důkladně testoval, zakřivení je prakticky stejné, pouze Honor v něm má neoatrny proužek...slabé zelený, nicméně jen z většího úhlu a není to rušivé a krom bílé nikde není vidět.
Vivo má vyšší max jas 1300nits.honor "jen" 800 ale i tak by měl být na slunci dobře čitelný.
Oba tel jsou skvělé dílenský zpracované, hinir možná o chloupek lépe a bezvadně sedí v ruce
Podle recenzí Vivo dělá sice celkem dobré fotky ale šlo by to i lépe a chybí širokoúhlý objektiv, honor zase postrádá optickou stabilizací OIS ale to mě netrápí.....G52 jinzajy nemá a fotí na můj vkus výborně.
Honor podle recenzí fotí velmi dobře a recenze chválí nadprůměrnou výdrž baterie.
Co se týká AMOLED panelů....s nastavením barev jsem si pěkně dlouho hrál včetně nastavení do výchozího, teplejších studenější, přirozené, živé a prostě obraz na honor je věrnější a přirozenější jak u Vivo.
U. Ej jsou barvy takové umělé nepřirozené a i když jsem si s nastavením hrál moc jsem nedokázal vylepšit.
Pokud jde o prostředí, nadstavba Honoru se.mi zamlouvá víc jak tak u Vivo

-- 20. 9. 2023 12:29 --

Zkrátka MagicOS Honoru se mi vzhledově líbí víc jak FuntouchOS viva.
Je fakt že update na 13 už tu měl dávno být, co nevidět bude venku 14 ale je to způsobeno nástavbou.
Honor podobné jako Xiaomi musí nový OS odladit a spojit se svojí nástavbou v případě Honoru MagicOS7.1 a právě s ní má Android 13 dorazit.
Upřímně i kdyby už verzi 14 nevydali vzhledem k nadstavbě to může být jedno protože žádné viditelné změny stejně nebudou moc patrně

-- 22. 9. 2023 23:09 --

Jen info.
Honor magic 5 lite je rebrandovany Honor X9A který se prodává na jiných trzích a nejspíše v domovské číně.
Zhruba před měsícem, tento model obdržel aktualizaci se stávajícího Android 12 a MagicUI6.1, na Android 13 a Magic OS7.1
Zde je o tom zmínka.
https://www.reddit.com/r/Honor/comments ... ?rdt=60878
Martin Ma
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 10. 10. 2023 15:48

https://www.o2.cz/telefony-a-zarizeni/p ... 28gb-cerna

Momentálně za 5 689 Kč se slevou 1 500 Kč na kupón z appky Moje O2. + možnost výkupu a dalších 500 Kč sleva. :D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod zumzumzum 10. 10. 2023 15:59

Ty jo teď jsi mě nahlodal tímhle... Super kousek pro tátu tyo.. :roll: :potichu :hm
► Sháním: Sony Xperia Z5 Premium za nepřemrštěnou cenu! ( telefon se 4K displayem ] ◄ Momentálně používám Xiaomi 13 Flora Green
zumzumzum
Místní informátor

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 10. 10. 2023 19:16

Jj ale bacha na to, že zahlý displej nemusí každému vyhovovat a je i nejistá aktualizace androidu. :D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod Martin Ma 11. 10. 2023 14:30

Bezpečnostní aktualizace mají být po dobu tří let, android 13 dostane, zda 14 to jistě není.
Podle mě za tu cenu je to adekvátní, nová verze androidu není až tak důležitá, nic extra zase nepřináší, bezpečnostní aktualizace jsou podstatnější a mají chodit každý čtvrt rok, jak bývá v této třídě obvyklé.
Mimo to, za 2-3 roky,stejně koupím jiný telefon, možná i dřív takže mě výše uvedené zas tak netrápí �
Se zahnutým displejem nemám nejmenší problém a právě kvůli němu jsem do Honoru šel.
Mohl jsem jít do Motoroly Edge, ale prostě jsem chtěl po čase zase změnu.
Honor magic 5 lite mě příjemně překvapil a jsem spokojený �

-- 11. 10. 2023 22:16 --

V jednom minulém příspěvku, jsem psal o psaní s podporou, která se vyjádřila že Android 13, dorazí v průběhu října.
Dneska přišla aktualizace na Magic OS 7.1 s Android 13 viz fotky, takže stahují je to pořádný balík.

Obrázek

-- 11. 10. 2023 23:04 --

Nainstalováno vše šlape jak má.
Bezpečnostní aktualizace říjen MagicOS7.1 Android 13
Žádných změn oproti 12 jsem si nevšiml, takže na té verzi asi opravdu nezáleží pokud to není čistý os, vše je schované za nadstavbou.
MagicUI 6.1 se tedy updatoval na Magic OS 7.1, je tam pár změn a vylepšení, nejviditelnější asi přepracované ovládací centrum po stažení z horni lišty

-- 12. 10. 2023 17:48 --

Po třech týdnech jsem s telefonem opravdu moc spokojený.
Myslel jsem jak mi bude chybět prednost Motoroly, tedy Moto displej ale není tomu tak.
Honor má výborný AOD, může být zapnutý stále,což mi osobně přijde zbytečně (proč má obrazovka svítit když se na displej nedívám ne), ve stanovenou dobu a nebo se krátce na pár vteřin, stejně jako Moto, rozsvítí při tuknuti prstu, takže paráda, za tohle jsem hodně rád.
Je pravda že ikony notifikaci by mohly být o chlup větší tak jako u moto, ale zvyknul jsem si a že nejde přímo po podržení prstu, na notifikaci reagovat, treba odepsat na.messenger,i taky nevadí... nepoužíval jsem to.
Martin Ma
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 22. 10. 2023 10:52

To není dual sim pane kolego ? :D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod Martin Ma 22. 10. 2023 17:11

DualSIM podporuje �
Martin Ma
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 22. 10. 2023 17:54

Na Alze je v hodnocení u verze 6/128 komentář, že není dualsim. Tak že by byly různé verze singlsim/dualsim ? :D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Další stránka